reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

Kurcze pomylilam watki. Dziewczyny mialam w nocy znow atak kolki nerkowej. Nie wiem co mam robic. Moj prywatny lekarz jest na urlopie, pozostaje lekarz w poradni K, a rano oddalam mocz do analizy. Co ja mam zrobic z tym bolem okropnym lewej nerki? :(

reklama
weź nospe Calo i pędź z moczem i prawdopodobnie będziesz musiała zrobić posiew. Ja miałam to samo co Ty iwyleczyłam się jakieś 2 tygodnie temu. Furagin brałam przez 7 dni też 3x2

Jutro ide do lekarza z wynikami moczu i koncze brac furagin. Dzieki Moniko :)

Widzę że mamusie czerwcowe są świetnie zorientowane w różnych lekach,więc ja zapytam o Pyrantelum.Niestety,paskudna sprawa ale złapałam gdzieś...owsiki i będąc w wielkiej desperacji zadzwoniłam do gina żeby mi powiedział czy mogę jakoś to wyleczyć.Powiedział,że sprawdzi w spisie leków i oddzwoni.Zalecił mi wziąć 2 tabletki naraz właśnie tego leku.Ponieważ wizytę mam dopiero za tydzień i chodzę prywatnie,to mój mąż pojechał do szpitala do wujka lekarza po receptę.Ale wujek stwierdził,że nie przepisze mi tego na swoją odpowiedzialność bo są przeciwskazania.Więć Darek zadzwonił do gina i umówił się z nim w szpitalu po tą receptę.Podobno kilku lekarzy siedzących w dyżurce z moim ginem potwierdziło,że mogę wziąć to Pyrantelum.No i kto ma rację?Już wzięłam te 2 tabletki ale teraz złapałam schizę że mogę tym zaszkodzić maleństwu bo w ulotce jest napisane,że można wziąć w ciąży tylko jeśli lekarz stwierdzi,że to konieczne.Może któraś z was miała takie problemy?

Olu - moja koleżanka leczyła swoje dzieci z owsików (złapały w piaskownicy) surową cebulą. Kazała im jeść dwie główki na raz (ble!!), ale pomogło w przypadku jednej z nich. Druga niestety trzeba było potraktować farmakologicznie.

Czytałam, że owsików nie powinno sie leczyć w ciąży. Przeczytaj sobie tutaj: http://kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,56303,2360732.html

Podobno skuteczne też są pestki dyni w dużych ilościach. Ale nie sprawdzałam tych metod na sobie, więc tylko powtarzam zasłyszane...

Powodzenia w walce z małymi bestiami!!

Jejciu Aniu,ty naprawdę wiesz wszystko!Dzięki ci kochana za rady.Niestety już wzięłam te dwie nieszczęsne tabletki ale mam nadzieję,że skoro gin mi je polecił,to nic się nie stanie...

Calo - wracaj do zdrowia.!!!! :) :)
OluP- jesli lekarz Ci zalecil leczyc, to na pewno istniala taka potrzeba. Nie martw sie. Ja tez jestem pod wrazeniem wiedzy AniS.

A odnosnie bolow glowy to mnie bolala tak zatokowo cala sobote i niedziele....sie umeczylam...

reklama
Ja mam cos takiego znowu.., ze jak sie zdenerwuję to wymiotuję..albo tak mnie szarpie..i jesć nie mogę. Mimo, iż staram sie unikac stresujących syt.., ale nie zawsze jest to możliwe..ech..całe szczęście mam duze wsparcie w meżu..w rodzinie.. ostatni zrobilam sie strasznie wrazliwa..byle powód, ja wyję, byle problem ja sie denerwuje...nie wiem skad sie to bierze.. :-[ burza hormonów..?? ;)

Do góry