reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

reklama
Na 100% na lewym boczku z założeniem jednej nogi na drugą lub poduszki między nimi. podobno ułatwia to przepływ krwi do łożyska, wspomaga pracę nerek i zapobiega obrzękom ;)
Tak przynajmniej piszą w mojej mądrek książce ;D

AniuS odnosnie tych zastrzykow na anemi, to nie wiem....zrob tak jak Ci lekarz powiedzial, jesli masz do niego zaufanie
Czytajac w necie rzeczywiscie mozna skolowacic...

AgatkoS- lekarz mowil mi ze spanie na lewym boku jest lepsze bo dzidzia bardziej dotleniona, ale jak to sie dzieje i dlaczego akurat lewy to juz nie zapytalam. O widze ze sumka juz napisala dlaczego :) :) :) Sumka a jaka masz ksiazke???
Sumka - dzieki za linki-zaraz sobie poczytam.

Aniu 76 moja mądra ksiażka to "w oczekiwaniu na dziecko". ;D Muszę przyznać że bardzo mnie uspokaja. A co do tych linków to dzwoniłam dziś do Szpitala na Żelaznej odnośnie Szkoły Rodzenia bo tam jest podobno bardzo fajna, no i mozna poznać położne, ale jeszcze nie mieli wytycznych

Ja dostalam od kuzynki meza ksiazke
The Baby Book
Everything you need to know about your baby from birth to age two

Ogolnie taka amerykanska instrukcja obslugi do dziecka, ale podobno fantastyczna i napisana z poczuciem humoru!!!!
podam autorow moze jest to na polski tlumaczone:
William Sears
Martha Sears
pan jest pediatra, a pani pielegniarka specjalizujaca sie w poradach dla....matek
doswiadczenie maja, bo sami wychowali spora gromadke :D

Ja też czytalam "gdzies" :) , ze na lewym boczku i tak jak pisalyscie - bo bardziej dotlenia Dzidziusia :)

W czwartek w nocy wzielo mnie pogotowie z bolami w podbrzuszu do szpitala. Lekarka mnie zbadala i zrobila mi usg; z dzidzia wszystko w porzadku i nawet jest calkiem spory/a bo az 35 dkg i wg usg termin porodu zas wyszedl na 24 czerwca :) Ja zas mam zapalenie ukladu moczowego, pewno gdzies sie przeziebilam :( Dostalam furaginum 3 razy po 2 i magnez 3 razy po 2, od razu lepiej i przechodzi, ale narazie siedze w domku zeby sie nie zalatwic na calego. A to co mnie bolalo to pecherz moczowy.

calo, zdrowiej i nie rób nam takich numerów, bo sie martwimy !!!!!!
sumka, mam prośbe, możesz zobaczyc w tej książce, bo mi wyszedł cukier w moczu w ilości 10 %, a dopiero w poniedziałek ide do lekarza. Morfologia tez mi wyszła nienajlepiej, cos jakby na anemię!! Zobacz, a ja czekam na info. Ta twoja ksiązka to faktycznie rewelka, ja mam jej druga część, szkoda że nie kupiłam sobie tez tej w czasie ciązy!!

Dziekuje Agaciulko i obiecuje dbac o siebie i siedziec w ciepelku w domku :)

reklama
Agaciulka moja madra ksiega mówi aby się nie denerwować bo połowa kobiet cieżarnych w pewnym okrwsie ciaży ma pozytywny wynik cukru w moczu. Ale nie podaja procentowo czy to duzo czy malo. Pewnie lekarz zleci ci test na obciazenie glukoza, wiec uszy do gorz ;D ;D ;D ;D

Do góry