reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

Ja daje vigantoletten 500 5 razy w tygodniu po 1 tabletce, bo Matiemu slabp zarastalo ciemiaczka, ale juz sie poprawilo...niedlugo pojdziemy znow na badania i zobaczymy czy trzeba wciaz dawac cala czy tylko pol tabletki...

Kupilam smoczki trojprzeplywowe z aventu, moze jutro maz przetestuje bo ja jade na rozmowe z szefem..

reklama
Kasia a cevikap to co? witamina c? My dajemy vit d 3 krople a nasz lekarz twierdzi że vit c jest sens dawać tylko przy przeziębienieu, ale wiem że co lekarz to inne teorie

Matik dostaje 1 kropelke dziennie devikapu, i - nie wiem jakim cudem - nawet mu to smakuje (przynajmniej taka robi mine). Cebion lekarka kazala odstawic, bralismy tylko przy przeziebieniu.
Dzieki Mamusia, ze Ty tez czasem zapominasz, bo juz myslalam, ze to ja taka wyrodna matka jestem... :-D :-D

Tak Basiu, witamina C- chyba najtańsza jaka jest- niecałe 6 zł, a np. cebion ok. 11 zł :szok: a przecież to dokładnie to samo- dokładnie ta sama dawka wit w 1 ml, i ta sama wielkość- jedyna różnica to polski producent.
Martusia właśnie teraz jest przeziebiona, i stąd większa dawka. A tak normalnie to mamy jej dawać raz dziennie 3-4 kropelki ze względu na to, że w prawie każdym badaniu moczu ma odczyn obojętny (i tu pewnie mamy przyczynę podatności na infekcje układu moczowego), więc mamy jej dawać wit. C żeby trochę zmienić odczyn moczu.

dziewczyny przyszla dzis do mnie paczuszka z Nutrici...W srodku poradnik żywienia małego dziecka ,kaszka mleczno-ryzowa bobovity,mleko bebiko2 i jogurcik...tylkonie wiem czy zamawialam czy sami przyslali...ale zastanawiam sie skad by iwdzieli ze urodzilam skoro nie zarejstrowana w polsce jest mala...ale co tam-wazne ze przysłali...:-)

Patrycja może w szpitalu coś wypełniałaś albo przy innej okazji, bo ja właśnie tak dostałam - robią sobie bazę adresów i heja :) A jak tam zdrówko Noemi?

reklama
Baska rodzilam w Berlinie wiec dziwne by na tczewski adres przyszlo z reszta tej firmy tam nie ma...
A jesli o zdrowko niuni chodzi to raczej pogarsza siebo dostaje jeszcze kaszelek...nie wioem czy to p[rzez to ze smarki splywja i wtey kaszle czy poprostu sie pogarsza...dzis noc mialam jeszcze ciezsza jak wczoraj...obudzila sie po 01,00 i nier spala podan godzine,potem zasnela i spala ze mna i wstala juz o 6,30...Mnie boli glowa.jestem niewyspana a niunka marudna...od kiedy jestem tu w polsce tylko sie wszystko pogorszylo wiec zaczynam zalowac ze dalam sie tu na tak dlugo...:-(

Do góry