reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

Sylwia, dziewczyny wszystko już napisały! I czekamy na zdjęcia :-)
Mamoot, Mikołaj je raz z butelki i wypija 140ml - więcej jeszcze mu się nie udało.
A co do szczepienia przeciw grypie, to zapytam moją pediatrę na wizycie po 11 grudnia (jak pójdziemy na kolejne szczepienie).

reklama
Kasiu, bo Wojtek na razie nie ma ograniczenia górnego w ilości wypitego mleczka. Tzn. jak go karmię piersią, to je chętnie. Kiedy przed wyjściem do pracy, albo przed spaniem daję mu pić z obu - też nie wzgardzi :-D. Z butelki zwykle 150 ml, ale ostatnio dostał i takie świeże odciągnięte i mrożone - w sumie uzbierało się 180 ml - bez problemu poszło. :szok:Normalnie dziura bez dna. Stąd moje pytania. Ale przypuszczam, że one jest po porostu trochę łakomy.

Kuba wypija ok 180 ml kaszy na noc i zajmuje mu to minutę trójprzepływowym smoczkiem na I . I tak się zastanawiam czy to nie za szybko. Może lepiej żeby się pomęczył mniejszymi dziurkami

sumka ja kupilam Matiemu smoczek z jedna dziurka, pozniej z trzema, w ogole nie chical jesc..a mi sie wydawalo ze w kolko sie dziurki zapychaly...chcialam sprobowac dawac mu mleko modyfikowane z butelki..
i teraz kupie ten trojprzeplywowy a jesli nie da rady to lyzeczka pojdzie w ruch...

Ladnie kubiszonek je:))))i spi pozniej w nocy???

MOJA MALUTKA WCZORAJ (SZOK-PIERWSZY RAZ)- NA RAZ ZJADłA CAłYT SłOICZEK GERBERA:)- TZN ZAWARTOść:)- DESEREK- JAGODA JABłKO, MALINA.....jAK ZABIERAłAM - PłAKAłA.......Aż ZOBACZYłA DNO SłOICZKA:-D

Kuba wypija ok 180 ml kaszy na noc i zajmuje mu to minutę trójprzepływowym smoczkiem na I . I tak się zastanawiam czy to nie za szybko. Może lepiej żeby się pomęczył mniejszymi dziurkami
Sumka a może dlatego Kubuś ulewa. Mi położna powiedziała, że jak dziecku za szybko leci pokarm, to on się nałyka go za dużo, niż może pomieścić i potem nadmiar musi zwrócić.

reklama
Sumka no to niezły Kubuś ma ciąg, tylko że raczej mu tego nie zmniejszysz bo co dasz- jak dasz pojedynczą dziurkę to chyba kaszka nie pójdzie??? Mój ciągnie z II/III ale nie mierzyłam ile mu to zajmuje - duzo zależy od tego jak bardzo głodny i jak bardzo śpiący, jak się spieszy to potrafi nieźle się spocić!!!

Do góry