reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

reklama
MAM PYTANIE;KASZKI NP.BOBOWITA MÓWICIE ,ŻE MOŻNA ROBIC NA MLEKU MATKI(TO WIEM),ALE CZY CHODZI O TE KTÓRE POWINNO ROBIĆ SIĘ NA WODZIE,MOZNA ZASTAPIC MLEKIEM Z CYCUSIA,CZY TYLKO TE Z MLEKA MODYFIKOWANEGO MOZNA ZASTAPIC NASZYM?? ALE NAMIESZAŁAM?????CHYBA WIECIE O CO MI CHODZI?

Kajka kup moze tylko ustnik od 3-go miesiaca...bedzie napewno wtedy oki....

A co do kaszek-hmmm-te na mleku wydaje mi sie ze napewno mozna mieszac z mlekiem matki ale te na wodzie...Nie beda wtedy zbyt "tluste"...Bo chyba <cos w tym musi byc ze jedne sa na wode a drugie na mleko....:happy:

TEŻ TAK MYŚLĘ PATRYCJA24 ŻE MOŻNA TYLKO TE NA MLEKU MODYF.ZASTĄPIĆ MLEKIEM CYCUSIOWYM,ALE WOLE ZAPYTAĆ WAS BO MACIE KONTAKT Z POLSKIMI LEKARZAMI,A JA NIE I MAM TYLKO WAS.

heh kajka ja tez tu tylko niemieckich mam...;-) i tez poslucham co dziewczyny powiedza,sama na logikie wezme,matczyna intuicja,a i czasami przez to czytanie tu na bb sama nie wiem jak postepowac-bo co klekarz to inna opinia-Ale co tam.jakios daje rade-niunia ma sie swietnie wiec to najwazniejsze...

A mne się wydaje że na odwrót. tzn że te na wode robić zamiast wody na mleku własnym, bo te na mleku maja juz dodatek mleka modyfikowanego :baffled:

I JAK TU BYC MĄDRYM???MOZE JAKIES MAŁE GŁOSOWANIE??HE,HE,HEJEDNAK ZROBIE TE CO NA MLEKU MODYF.ZASTĄPIE MOIM,I ZOBACZYMY JAK MAXIK ZAREAGUJE W OGÓLE NA NOWY POKARM,BO JAK DO TEJ PORY TO TYLKO WCINA MAMCINE MLECZKO.................A CO!!!!:tak: :tak:

Ja robie ryżowe na własnym mleku - czyli nie dodaje modyfikowanego jak tam napisane tylko swoje. Jak kupisz takie do którego dodaje się wode to tam już prawdopodobnie bedzie mleko modyfikowane i bez sensu dodawać swoje - trzeba sprawdzić skład (chyba że kleik ryżowy - on może być na wodzie robiony a mleka w składzie nie ma)

Podpisuję się pod Baśką. Popytałam jeszcze mojego męża chemika i on też powiedział to samo: mlesio mamine do tych robionych na mleku, a do tych na wodzie mlesia nie potrzeba. I żeby skład poczytać, to się wszystko wyjaśni.

reklama
Dokładnie te robione ma wodzie zawierają już mleko modyfikowane. Zresztą są kaszki ryżowe i do tych daje się mleko i kaszki mleczno-ryżowe (tak się nazywają) i robi się je na wodzie - nie dodaje się mleka. Trzeba tylko przeczytać na górze opakowania. Mam nadzieję, że wytłumaczyłam to jasno bo czasami można się nieźle zakręcić.

Do góry