reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

reklama
Dziewczyny, czy Wam też wypadają włosy?? Mnie zaczęły tydzień temu trochę, a teraz przy każdym myciu i czesaniu wychodzą kłębami. Jak tak dalej pójdzie, to zostanę łysą matką. Czy macie na to jakiś sposób??

Na włosy nic sie nie poradzi :( JEdyne to starać sie ich nie obciążać i dobrze nawilżać bo cała woda idzie teraz gdzie indziej :)
A ja dzisiaj jak nie o siusianiu to o kupkach. Chciałam spytać czy jeśli jest śluz w kupce to on jest bardzo wyraźny? Bo mój synek to w sumie cały czas robi żółte kupki, jajecznicowate i włąsnie takie ciągnące , więc może to śluz.........sama nie wiem........

Agles - po konsyltacji z doradcą laktacyjnym - śluz jest wyrażnie widoczny - wygląda jak biało jaja. Poza tym kupka jest "zdrowa" jeśli jest od dosyć wodnistej, takiej półpłynnej do całkiem gęstej - "pasztetowatej", i może być dowolnego koloru żółto - zielonego, o ile nie jest to ciemno zielony. Tak więc nie masz się o co martwić

jeśli pojawi sie śluz to napewno soie zorientujesz u nas też były ciągnące kupki i podejrzewałam że to śluz ale pediatra mnie wyśmiała ale jak Oliwka była chora to wtedy ja juz nie miałam wątpliwości ze to śluz bo wtedy było wyrażnie go widać barrrrrdzo sie ciagnął i

AniuS na włoski moze odżywka herbal wax(nie wiem, czy dobrze napisałam, bo tak z głowy na goraco o niej pomyślałam - kiedys o niej na bb pisałam-)ale to jeszcze trzeba by było podpytać, czy kobieta karmiąca może ją używać/stosować. rewelacyjna jest i ja po nią także będę musiała siegnąc. ogólnie kondycja włosa sie poprawia!

aniasorha, mi też bardzo zaczęły wypadać włosy,i nie dawno zaczął mnie pierwszy raz w życiu boleć ząb więc pojechałam od razu do dentysty. Dentystka powiedziała, że całe szczęście że w pore przyjechałam, bo robila mi się dziura pod plombą jeszcze z podstawówki.
Kurde, dziewczyny, niedługo będę wrak człowieka, rozstępy, celulit, waga, włosy lecą, zęby lecą, booooooże !!!!   :laugh:

och to sa uroki macierzynstwa  :p

Nie na darmo niektorzy twierdza ze male dzieci to pasozyty co mysla tylko o sobie i "wysysaja" wszstko ze swoich matek tak w ciazy jak i po. No ale jakie sa strasznie kochane...

a na wlosy juz kiedys tu pisalam pomaga lkanie kwasu foliowego bo z tego co kieds czytalam to jego niedobor powoduje problemy z wlosami

reklama
Podobno (któraś z dziewczyn pisała), że extra jest seria Vichy, podobno bardzo skuteczna, szampon ok. 40 zł a ampułki ok. 130. Ja na razie kupiłam szmapon, jak nie pomoże to będę musiała kupić ampułki. Pani w aptece też polecała (sama wypróbowała) tabletki do łykania na wypadanie włosów "innēov-gęstość włosów" kosztuje ok. 90 zł. PRÓBUJEMY !!!!! :)

Do góry