reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

Rusalko ja tez juz dostalam okres 3 dni temu,- a myslam ze dopiero za jakis dlugi czas dostane jak karmie piersia....
tabletek nie biore wzielam sobie antykoncepcje w szczepionce, bierze sie ja raz na 90 dni i z glowy...balam sie ze bede zapominac o tabletkach....

reklama
KasiaDe pisze:
Ania, u nas jest tak samo. Mikołaj nie chce smoczka - kompletnie nie wie co z nim robić :-) Natomiast namiętnie wcina piąstki. Dlatego też od wczoraj dostaje w łapke gryzaka i sobie gryzie :-)
u nas też ciągle piąstki w buzi i czasem gryzak podrzucam ale on szybko wypada i strasznie sie ślini boję sie żeby to nie zeby już

sumka pisze:
Aniu ja czytałam w języku niemowlat że smoka podaje sie do ok 3 miesiaca, czyli właśnie do czasu kiedy maluch nauczy się ssać kciuka i samouspokajać  ;D ;D ;D więc chyba tak jak pisały dziewczyny co ksiażka to inna szkoła  ;D ;D ;D
a ja czytałam odwrotnie że jak się karmi piersia to do 3 miesiaca nie powinno się dawać smoka

Ania76 pisze:
Ja mam caly czas brazowa kreche i oponke ale w jeansy sprzed ciazy juz dawno wchodze :) :) :)
Cycki mi tez troche opadly...no, no to sa uroki macierzynstwa, nie ma co ;D ;D ;D
a u mnie zupełnie odwrotnie brzuch w porzadku żadnej oponki nie ma ale do jeansów jeszcze daleko ale nie narzekam i tak uważam że jest ok
a cycki mogłyby takie zostać

ja już chyba miałam 2 razy okres o ile to był on ale raczej tak bo bolał mnie przy tym brzuch (i to w odstępie 2tyg)
ale sie napisałam ale musiałam nadrobić zaległości dlatego cytowałam po kolei tak jak cztałam

reklama
Nie karmie bo straciłam pokarm miesiąc temu. Kiedy karmiłam bardzo bolały mnie brodawki i to w środku gdzieś bo nie były popękane i drżałam na samą myśl o tym, że muszę przystawić Milke do cycka i to przez to moje psychiczne podejście i nerwy ( płakałam z bólu przy karmieniu) straciłam pokarm niestety...... Ale już się z tym pogodziłam chociaż czasami tak bardzo chciałabym ją przystawić do cycka ale trudno.....

Do góry