reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

ja bym w zyciu ani Ewan ani Asi nie dała że sa po 30 ;D ;D ;D.

ja keidys chciałam większa różnicę wieku - ale teraz sie zastanawiam nad mniejsza- tak może by pod koniec przyszłego roku zacząc starania? tak bym chyba chciała jakieś 2,5-3 lata różnicy.

reklama
Ale wam fajnie że planujecie kolejne dzieciątka. Ja już normę wyrobiłam i łezka mi się kręci na samą myśl że już nigdy nie będę w ciąży :( Uwielbiam ten stan, no może bez pierwszych 3 miesiący ;D
cóż pozostanie mi tylko zaglądanie do cudzych wózków i wgapianie się w ciężarówki
Ja jak urodził mi się Bartuś to chciałam mieć drugie dzieciątko jak najszybciej. Ale jak to mówią im dalej w las tym ciemniej. Mój synek był tak absorbujący że nie wyobrażałam sobie że mogę mieć czas dla dwójki. A potem kiedy już zrobił się samodzielny, tak mniej więcej jak miał cztery latka to było nam tak fajnie, że delektowaliśmy się każdą chwilą z życia naszego trójkącika. Całe szczęście że Kubuś sam wybrał sobie kiedy się urodzi ;D bo teraz nie wyobrażam sobie że mogłoby go nie być. Ale powiem wam że gdybym teraz miała świadomie zaplanować drugie macierzyństwo to byłaby to różnica 4-6 lat, bo wtedy starszak już dużo rozumie i nie czuje się zaniedbany przez mamę, a takiemu malutkowi ciężko wytłumaczyć że mama ma drugiego dzidziusia a każda mama chyba wie ile czasu zajmuje noworodek

Dziewczyny, dziekuje za komplementy :) Czuje sie mlodo duchem a to jest najwazniejsze ( i powoduje ze wyglada sie mlodziej ) ;D

Sumko a ja mysle ze szczesciara z Ciebie ze juz masz to za soba ;) Chcialabym tez juz miec dwoje dzieci bo niestety ciaze przechodzilam nielatwo, a co do roznicy wieku to zgadzam sie i sama sprobuje zastosowac taki plan - za 3- 3,5 roku mam nadzieje postarac sie o dzieciatko , wtedy bedzie 4 lata roznicy. Mnie czas goni ,bede miala 34 lata a jeszcze nie wiem czy wada serca Eliaszka nie jest dziedzicza. JEsli nie to napewno bedziemy starac sie bez lęku ;)

a nie jest tez tak.., ze dziecko wychowujace sie 4-6 lat jako jedynak..nagle poczsuje sie lekko zepchniete na ciutke dalszy plan...gdy na świat porzychodzi jego rodzenstwio??

aa.i z obsrewacji znajoimych zgdodze sie z Sumka.., ze im dłuzej sie odkłada te decyzje..tym poźnierj jakos ciezko sie .."zmobilizować"...

dzis idziemy z Klaudią do lekarza..cos od tyg ne moze zrobic porzadnej..sama kupki..:/..ponoc przez dopajanie jej woda z glukoza...(tak najpierw nakazały połozne)..a teraz tylko problem..i czopki..po których jest kupka..rzadka..normalna..ale jakos sama jerj nie moze.."wydusic"..:(
a do tej porey nie nadarzalismy z wymiana pampersów..była po kazdym jedzeniu...

Rusałko ja mialam typowego jedynak i bardzo obawiałam się jaka będzie jego reakcja. Jak dowiedział się w październiku o rodzeństwie to pierwszego dnia zrobiła nam awanturę, a drugiego już się cieszył, a potem przez całe 8 miesięcy tłumaczyłam mu co i jak i jak może się czuć na początku. Jego podejście do brata przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Teraz ja jestem na drugim planie. Czasem nawet jestem o to zazdrosna. No ale masz rację różnie to bywa. Myślę że u nas dużo dobrego zrobiły te przygotowania i to że już wszystko jest w stanie zrozumieć ;D ;D ;D ;D

Rusalka pisze:
a nie jest tez tak.., ze dziecko wychowujace sie 4-6 lat jako jedynak..nagle poczsuje sie lekko zepchniete na ciutke dalszy plan...gdy na świat porzychodzi jego rodzenstwio??

aa.i z obsrewacji znajoimych zgdodze sie z Sumka.., ze im dłuzej sie odkłada te decyzje..tym poźnierj jakos ciezko sie .."zmobilizować"...
ja uważam że nie
kiedyś myślałam że lepiej mieć tak 2 lat a różnicy a teraz chcę sie zająć jednym dzieckiem wszystkiego nauczyć a dopiero wziąść się za kolejne najlepiej jak Oliwka będzie miała 6 lat wtedy będzie mi mogła już pomóc

rusałko-mój jak skonczył 7 tydzien tez z kupka problem, sam robi raz na 2-3 dni ale jest na cycu i to niby normalne

reklama
Byłam z moją Malutką u lekarza..i przepisał jej jakieś lekarstwo..ale powiedział, ze jeszcze zanim go będę podawała, to poić koprem włoskim..i podziałało!...........az po piętki:)!

Do góry