reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

reklama
a ja mam takie pytanko..zastanawiałyście sie..czy i kiedy kolejnbe dzieciątko:)- mój maz się ze mnie śmieje..bo jeszcze niedawno bałam się..miałam szereg wątpiliwosci..co do tego czy..i już?:)..a tu już sobie myślę, ze tak za dwa latka..marzy mi sie dwójka- trójka dzieci..:)

u mnie niestety to nie faza do rozmyślań "kiedy"-czas goni niemiłosiernie i albo od razu albo wcale. Nie uśmiecha mi się mieć drugie dziecko przed 40-stką :(

Ja planuję dwójkę. drugie tak za jakieś 3 lata zacząć się starać, żeby różnica wieku nie była zbyt duża ale żeby Olusia była już "odchowana". Bo chociaż moja pociecha należy do tych spokojnych i jak narazie bezproblemowych dzieci to nie wyobrażam sobie dwóji takich maluchów. Jednak mimo wszystko takie maleństwo jest bardzo absorbujące.

PysiaB-moim zdaniem albo 2 latka, to wspólny język i zabawy albo 5-6 wtedy pierwsze odchowane, bo taka różnica 3-4 latka to za mało, żeby pomogło a za dużo żeby razem sie bawiły... ale to tylko moje zdanie

My bardzo byśmy chcieli za jakieś dwa latka mieć już drugą dzidzię, a może kiedyś jeszcze trzecią... tak mi się marzy znowu być w ciąży! Tylko porodu trochę się boję, żeby znowu nie było tak jak teraz, ale co tam, raz przeżyłam, to i drugi jakoś pójdzie. Zresztą podobno jak drugi poród wypada mniej niż dwa lata po cesarce to też tną nie czekając na skurcze, a więc w odpowiednim czasie trzeba wziąć się do roboty ;D

Ja też bym chciała dwójkę ... ale to dalekie plany. Później tą dwójkę trzeba utrzymać tzn. studia itp. a to w naszym kraju może być dośc trudne

Chcialabym drugiego bobaska za 3-4 lata, chociaz juz jestem po 30stce ;) Tym razem napewno bedzie cesarka wiec porodu sie nie boje, gorzej z pologiem, miesiac wyciety z zyciorysu.

reklama
Do góry