reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

ell - ja o to samo mialam zapytac, czy myjecie jakism plynem, czy tylko woda??
Mam sterylizator ale go nienawidze bo co go podlacze to wywala korki, nie wiem co robie zle, bo jak maz podlacza to dziala
Takze ja wygotowuje w granku, niezla jestem, najpierw wydalam kase na sterlizator a teraz go nie uzywam....

Ile trzeba te butelki wygotowywac???

My juz tez teraz zaczniemy chodzic, wczesniej nie chcialam, zeby jakiegos chorobska nie zlapal....

reklama
Aniu76 ja wyparzam 5 minut- przynajmniej tak zaleca producent aventu i poki co do tego sie stosuje.

Hello, teraz jak mała ma juz ponad 2 miesiąca to myje butelki zwykłym płynem i smoczki i potem przelewam dokładnie wszystko wrzątkiem :) W domu (bo teraz jestem u rodziców) mam sterylizator Avent do mikrofalówki i bardzo jestem z niego zadowolona, kupiłam od timur00 na allegro, polecam :)

ja do tej pory trzęse się cała jak ktoś chce ją wziąść na ręce jestem spokojna tylko o mężą,moją mamę i siostrę ale niestety jest wiele więcej osób które chcą ją brać na ręce a ja bardzo tego nie lubię

Ja też jeszcze dziwnie reaguję jak ktoś Oleńkę na ręce chce wziąć ale to już chyba taka nadwrażliwość młodych mam. Bo przecież wiem, że nic jej się nie stanie a mimo to...

a ja wrecz przeciwnie, nie mam nic przeciwko zabieraniu małej na rece przez inne osoby, a nawret mnie to cieszy, jak ktoś chce ja zabawic i ponosic, wtedy ja mam odpoczynek i czas na zrobienie czegoś co jest na długiej liście zaległości:))), wiem, ze kazdy wie, że przecież to maleństwo i trzeba uważac, zresztą wiekszosc osob zazwyczaj prosi o wskazówki jak trzymac itd....poza tym lepiej od poczatku mała przyzwyczajac ,ze poza mamusia i tatusiem są tez inni:)) bo potem będzie na wszystkich płaczem reagowala.

PysiuB ja wiem że np moja teściowa napewno celowo nie zrobi jej krzywdy ale to nie o to chodzi
ona napewno chce dla niej jak najlepiej ale ja boję się ją zostawić bo jestem pewna że gdyby tylko zapłakała to zaraz by ją bujała i brała na ręce dla jej dobra ale ona jest tak strasznie ruchliwa że nieraz mi się wyrywa albo uderzyła głowką o moją kość a inne osoby nie wyobrażają sobie jak to jest myślą że to małe dziecko i można nad nim zapanować a ja nie chcę żeby ktoś zrobił jej krzywde

Ja tez bym z checia malego komus choc na chwile oddala ;D ;D ;D Tak przynajmniej mysle bo okazji jak do tej pory nie bylo. Przezylismy kilka imprez ale amerykanie to narod bardzo grzeczny w stosunku do niemowlakow i nawet ni smieja ich dotknac a co mowic o braniu na rece. rynajmniej przez pierwszy miesiac lub dwa ;D Tak wiec na razie to tak sobie mysle, ze nie bede miala z tym problemu ale przekonamy sie za kilka dni ja juz bedziemy u tesciow ;D

No i musze przyznac ze nasz Julien jest grzeczniejszy w gosciach niz w domu. Zasadniczo albo oglada wszystkich dokladnie, albo spi albo jak ma humorek to zaczyna gaworzyc i wtedy jest zabawa na calego. Dzieciak wie jak robic dobre wrazenie ;D
za to po powrocie do domu sobie odbija ...

A do butelek to ja tez tak jak aAgaciulka myje zwyklym plynem i przelewam wrzatkiem a sterylizuje jedynie raz na kilka dni w mikrofali (kupilam sterylizator Aventu).

reklama
ell pisze:
a ja wrecz przeciwnie, nie mam nic przeciwko zabieraniu małej na rece przez inne osoby, a nawret mnie to cieszy, jak ktoś chce ja zabawic i ponosic, wtedy ja mam odpoczynek i czas na zrobienie czegoś co jest na długiej liście zaległości:))), wiem, ze kazdy wie, że przecież to maleństwo i trzeba uważac, zresztą wiekszosc osob zazwyczaj prosi o wskazówki jak trzymac itd....poza tym lepiej od poczatku mała przyzwyczajac ,ze poza mamusia i tatusiem są tez inni:)) bo potem będzie na wszystkich płaczem reagowala.
Ja sie podpisuję pod zdaniem Ell :)
Ale zostawić to go zostawie tylko z tatusiem albo moją mamą, z teściową może na chwile (boby mi go od razu przegrzała i zagłaskała na śmierć - juz próbowała ;D )
Sterylizator mam do mikrofali aventu i najpierw myję zwykłym płynem i potem 5 min i po wszystkim- jestem bardzo zadowolona
W gości chodzimy od samego początku i do nas mnóstwo osób przychodzi i długo Karolek przy innych zachowywał się jak aniołek, ale ostatnio mu się zmienia - staje się strasznie niecierpliwy, marudny i łatwo płacze - martwi to nas bo wczesniej taki nie był ale dziś mi położna powiedziała że on prawdopodobnie jest bardzo wrażliwy na wszystkie bodźce - dlatego tez ma straszne problemy z zasypianiem (czasem płaczę już razem z nim ze zmęczenia żeby go ululać), jak był młodszy to po prostu te bodźce mniej na niego działały

Do góry