reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

ostatnie odkrycie-proszek troisty-stary lek, na czubek noza i pol lyzeczki wody lub herbaty-kupa po pachy :p

reklama
Monika@, oki, ja też teraz przeszłam na Bebilon 1 i przyjżę się kupce Oliwki, ale myslę ze coś bym zauważyła.
Dziewczyny czy w kupkach waszych pociech są takie jakby zółte pestki albo coś innego czy sa jednolite??
ewan, dzięki, zapisałam :)

Agaciulka sa i to jest normalne. Dla mnie to te kupki kojarza sie ze zwarzonym kremem do ciasta (takim w ktorym maslo sie niedobrze utarlo) ;D

Normalne, u Eliaszka kupki sa podobne. Lekarka powiedziala mi wczoraj ze nie widzi u syna oznak skazy bialkowej i probuje mleka Bebilon 1, do tej pory dokarmialam Bebilonem pepti. Wczoraj pierwszy raz zmieszalam pepti z jedynka i kupki byly ladne , nie plakal nadzwyczajnie a prezenie sie z powodu kumulacji gazow to normalka wiec mam nadzieje ze bebilon 1 sie przyjmie ;)

Agaciulka - to normalne, to sa niestrawione resztki pokarmu.....

Dziewczyny mam pytanie odnosnie spacerow.....jak to robicie...karmicie malucha i zaraz na spacer???? Karmicie na sacerach z piersi/butelki???

Ja najczęściej staram się wyjść jak naszybciej po karmieniu i wrócić na następne i taki spacerek trwa około 2 h Ale zdarzyło mi sie karmić na spacerze jak był dłuższy (choć za tym nie przepadam) no a w weekendy to robimy sobie z mężem dłuższe wypady i wtedy karmie "w terenie" (ostatnio przy ognisku na koncercie szant ale tak na uboczu siedząc tyłem do ludzi bo nie lubię cyckami świecić ;D )

Dziewczyny mam problem
U mojego synka jakieś dwa tygodnie temu na górnych dziąsłach zauważyłam małe białe grudnki - krosteczki. Położna powiedziała że to są pleśniawki i kazała przecierać je gazikiem nasączonym w Aphtin'e kilka razy dziennie. Męczyłam tak do dzisiaj małego ale nie było poprawy - ciągle były. Byłam dzisiaj u lekarza i powiedział że to nie są pleśniawki tylko jakieś krostki - kaszaczki które znikną same.
Komu wierzyć ? Dwa sprzeczne zdania? Może wiecie co to jest?

reklama
ja podobnie jak dziewczyny najpierw karmie a wtedy na spacerek..ale zawsze zabieram ze soba butelke  wody ze gdy zachce jej sie pic to nie musze wyciagac cycusia...

Do góry