reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

moja Noemi spi w dzien w samych bodach bez skarpet...bo mi goraco na boso a co dopiero jej w skarpetkach!!!!!!!!teraz np spi w lozeczku na samym papmersie..mamy upal niedowytrzymania!!!! ::) ::) ::) A na noc ubieram tylko body i zeroooooo skarpet...posluchalam poloznej i tarktuje niunie jak siebie...

reklama
Ja na noc tez zakladam body z dlugim rekawem i skarpety, ktore maly systematycznie gubi wiec w wiekszosci spi bez ;D Ja swojego tez dokladnie zawijam w pieluche flanelowa bo jak jest zbyt zmeczony to jedyny sposob na to aby zasnal i pospal dluzej - inaczej mlocci rekami i sam siebie rozbudza a ponadto lubi wedrowac po lozeczku i od pierwszego tygodnia jak spal niezawiniety to budzil sie w drugim koncu z glowa w szczebelkach (dobrze, ze nie planowalam zakupu i nie mam zadnych ochraniaczy na lozeczku).
No a co do ubierania na noc to u mnie sytuacja wyglada troche inaczej bo my mamy klimatyzacje (jak kazdy zw stanach) wiec w nocy potrafi byc dosc chlodno z nawiewem i jesli niezawiniety to Julien potrafi miec bardzo zimne stopy i dlonie - wiec preferuje forme , na buritto' ;D

marsyia śpi tez w samym body i skarpetkach

Agusia ja tez tak mam od wczoraj!!!! Czyli nie jestem osamotniona!!!!!!! Ufffff.
Ell twoja położna chyba ma rację bo mała mi daje w kosć w tym tygodniu - jutro kończy 4 tydzień - moze od soboty będzie lepiej??? ;D ;D ;D

Mam pytanie odnośnie szczepień. Czy szczepicie tymi zwykłymi czy skojarzonymi 6 w 1 lub 5 w 1 ? Bo mnie lekarka zachęca do skojarzonych

Dziewczyny - jak zamontowałyscie baldachim, mam ten sprzet do montowania ale bez instrukcji... i jakos dziwnie to u mnie wygląda, nie wiem nawet czy pościel odpowiada do tego rodzaju....

Powalczylam, powalczylam i udalo się, oczywiście musiał mi się trafic jakis nietypowy egzemplarz ehhh

a ja mam pytanie odnosnie zabawek. nasza orcia skonczyla 3 tygodnie i jak narazie nie interesuja ja ani grzechotki ani misie ani karuzelka.gdzies chyba czytalam ze dziecko zaczyna reagowac na zabawki dopiero kolo 1 miesiaca. a jak Wasze maluchy? Jak narazie fajnie sie przyglada twarzy przy karmieniu, z takim skupieniem ;D

Mikołaj na bardzo krótko przygląda się zabawkom. Widać, że to jeszcze nie to ;-) Za to twarzom przygląda się w wielkim skupieniu ;D

reklama
Mateuszka tez grzechotki jeszcze nie interesuja ale oczkami juz wodzi jak cos mu sie przysatwi do twarzy i sie tak fajnie usmiecha:))))
Kupilismy taka mala grzechotke z Canpola-byczki ale na niego jakas taka wielka mi sie wydaje.....
Twarzom tez sie przyglada i barzo reaguje na glos mojej mamy:)))

Do góry