reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

nasz Kacper tez piszczy steka i wydaje dziwne odgłosy ale jak sie ptalismy pediatry to powiedziała ze te odgłosy to jest normalne bo maluszki reguluja sobie oddech i zeby tym sie nie przejmowac ale to czasmi brzmi bardzo śmiesznie a niekiedy az sie podnosze i sprawdzam czy nic mu nie jest

reklama
Olusia też przez sen różne dźwięki wydaje. A czasem śpi tak cicho i spokojnie, że sprawdzam czy w ogóle oddycha. I też się pręży i naciąga momentami aż się boję że sobie karczek skręci tak głókę do tyłu odchyla. Silna jest pannica, główkę już całkiem ładnie na brzuszku podnosi i trzyma.

Moja niunia czasem patrzy się nie wiem na co uśmiech się przy tym i gada ee i inne odgłosy. Główkę bardzo często podnosi wraz z tłowiem u niej to musze uważać, żeby główka nie poleciała ale do przodu( cześciej do przodu niż do tyłu)
Kasia też uważam, że coś w tym jest tak to nie słyszałam, że któraś jest w ciąży a teraz po mnie moja kolezanka, siostra, bratowa i bóg wie kto jeszcze ze znajomych,rodziny.

my musimy sie pochwalic bylismy z Kacperkiem u lekarza na wazeniu i ogólnym badaniu i okazało sie ze maluch jest wyjątkowo silny bo jak sie go trzyma na ramieniu to podnosi główke i jak leży na brzuszku równiez i pani doktor powiedział ze jest dumna z mojego syna ze tak wspaniale sie rozwija

dzisiaj maluszek daje mi popalic cały dzien płacze troszke pospi ok 20min i odnowa to samo nawet mu zmierzyłam temperature i miał 36.8 wiec nie jest zle nie wiem co mu jest uspokaja sie tylko przy cycku robi sobie smoczka z mojej piersi i jest spokuj nawet na spacer nie wyszlismy bo nie byliśmy wstanie bo tak placze kupki robi normalnie brzuszek go nie boli moja mama powiedziała ze jezeli mnie cos boli to jego równiez moze bolec a mnie boli dzisiaj główka popłakałam sie jak rozmawiałam z mamą bo stwierdziłam ze nie jestem dobrą mama bo nie umiem sobie poradzic z własnym dzieckiem robie wszystko daje mu pic nosze go na rączkach i tez sie uspokaja ale ja tylko go położe do łóżeczka to znowu płacze teraz jest spokuj bo maluszek spi na balkonie w wózeczku moze to pogoda tak działa może jest dla niego zagorąco nie wiem juz co mam robic zeby sie uspokoił boje sie ze dzisiejsza kompiel to bedzie koszmar ale damy rade musimy nie moge sie tak łatwo poddawac wiedziałam ze bedzie cięzko i musze sie liczyc z kazdym zachowaniem syna ok juz was nie zanudzam

To super Agusiu24.
Nie martw sie na pewno jestes dobra mama i tak o sobie mysl.
Kazda z nas to przechodzi, maluszek placze a my nie wiemy dlaczego..poznajemy sie dopiero i juz niedlugo nauczymy rozrozniac placze malenstw naszych...
Glowa do gory...Moj maluch w domu tez spi krotko..za to na spacerkach nawet 2 godziny. Sprobuj wyjsc na spacer, maluch odurzy sie powietrzem i zasnie, zobaczysz...
Ja dzisiaj mojego musialam napoic na spacerku bo mu sie pic chcialo i nie mogl usnac..Ledwo tylko dostal mleczka, to zasnal sobie smacznie.. ;) ;)
Maluszkom jest bardzo gorao w te upaly..Trzymaj sie Agusia24!!!

dzieki aniu wystawiłam mojego maluszka na balkon i narazie spi jest tak zmeczony tym płaczem przez cały dzien chyba go nie bede budziła do kapieli nic mu sie nie stanie jak raz sie wykąpie póżniej staram sie myslec pozytywnie musze sie przyzwyczaic do tego wszystkiego mimo ze maluch ma juz 18 dni myslałam ze wiem troche jak go uspokoic i jako matka powinnam wiedziec co mu jest a co do upałów to chyba racja nam jest goraco a co dopiero maluszkom i jeszcze w pieluszkach wielkie dzieki

dziewczyny u mnie jak była położna to powedziała, że najgorszy jest 4 tydzień, trzeba go tylko przetrwać a potem juz z górki:)) powiedziala, że właśnie wtedy maluchy daja najbardziej popalic rodzicom, często płaczą itd. Powiedziała, aby uzbroic się w cierpliwośc i w zadnym wypadku nie mysleć, że spowodowane jest to brakiem odpowiedniej ilości pokarmu itd. , po prostu nasze malenstwa potrzebują duzo ciepła maminiego:) U mnie to sie sprawdziło, teraz jest juz lepiej, Otylka przestała byc rekownikiem, w zasadzie byla tylko ten jeden tydzień. a płacze wtedy kiedy faktycznie dokucza jej kolka i domaga się masażu brzyszka:)

Mam do Was pytanko. Jak ubieracie Wasze maluszki po kapieli wieczorkiem?

Mam z tym problem bo o 19 jest jeszcze duchota ale nie chce zeby po tej kapieli był taki porozbierany ?! ???
w dzien ma body z krotkim i skarpetki a wieczorem na noc nie wiem co mu najlepiej zakladać...

wczoraj nie mógł usna przez ten upał, on sie meczył a ja nie wiedziałam jak mu pomoc. w koncu lezał tylko w pieluszce i leciuteńkim kaftaniczku - pomogło, ale ile sie wczesniej denerwował :(

reklama
ell- czyli wszystko przede mna....Mateuszek ladnie spi w nocy a w dzien tylko na spacerkach, w domu za goraco...
Agusiaa ja ubieram w body z krotkim rekawkiem i skarpety..na noc przykrywam pieluszka flanelowa...kapiemy malego tak ok 20.30
w ciagu dnia tez w bodziaku samy paraduje i skarpetach...

Do góry