reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

Aniu76, ja po cesarce wstałam wieczorem po 10 godzinach, pomagał mi lekarz i położna, ale na drugi dzień rano wstawałam juz sama, nie chodziłam zgięta w pół i praktycznie od trzeciego dnia juz nie czułam żebym miała coś rozpruwane. Dzisiaj (prawie miesiąc) juz zapomniałam ze miałam cesarkę :laugh:

reklama
Agaciulka28- dzieki bardzo za informacje...Napisz tylko czy jakies cwiczenia robisz, od kiedy mozna ???
Mam nadziej ze tez szybko zapomne ze mialam cesarke :) :) :)

Witam,
dziewczyny napiszcie proszę czy po cc miałyście założony cewnik , a jeśli tak to kiedy go wyciągnęli:(
i ile po cc znieczuleniu zewnątrzoponowym trzeba leżeć nieruszając się ?
pozdrawiam :)

emiete - Cewnik to chyba przed cc zakladaja...a pozniej z reguly lezy sie ok 12 plasko jak deska...
mojej kolezance cewnik jakos po 24 godzinach chyba wyciagneli...

Emiete, cewnik zakładają przed cc, mi wyciągnęli tuż przed wstaniem z łóżka, a wstałam po 12 godzinach, ale to zależy jak się czujesz, znajoma wstała po 20 godzinach bo wczesniej nie byla w stanie, a znowu niektóre kobietki wstają wcześniej.

Ja wstałam po 30 godzinach, nie byłam w stanie wczesniej, moze tez dlatego, ze mialam powazną anemie, ale za to po 3,5 dobach byłam juz w domciu, a co do cesarki, to mineło 16 dni, a ja w ogole o tym nie pamietam i nawet nie czuje, a w sobote skakałam na weselu:))))))))))))))

A i wchodzę już we wszystkie ubranka:))))) to jest czad!

Cewnik miałam założony tuż przed cesarką już po znieczuleniu zz, po 10 godzinach tj. o godz. 22 wstałam jeszcze z cewnikiem, wyciągneli mi go rano. buziaki

ja cewnik miałam zakładany takze po znieczuleniu zz..Lezałam na wznak od 11 ..do 5 rano kolejnego dnia..ale nie tak sztywno..lekko na boczek się przekrecalam:):)- bo chciałam karmić Malą:)..
Cewnik ściagnięto mi też ok 5 na drugi dzień..podeszla pani położna..spytalam co robi- a ona- wyciągam cewnik..i bach- zero bólu..cutkę piecze jak sie robi perowsze siosiu..ale to pikus:)

reklama
co do wagi..nie wiem ile..ale mieszcze sie w wiekszosc ciuszków sprzed ..a niktóre mi sie zsuwaja!!jestem szczesliwa!!..pas jakis mniejszy..no, ale jeszcze brak miesni..brzuszka..nop ale narazie brzuszkow niet :p

Do góry