reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze problemy zdrowotne, wizyty u lekarza

Ja łykam Falvit mama podobnie jak Jaipur :-)
Ale też łykam jak mi się przypomni. Ale pewnie bym nie łykała w ogóle, gdyby nie to, że hemoglobina po porodzie spadła mi do 7,2 :baffled: więc łykałam żelazo i falvit właśnie.
Teraz już żelazo przestałam jak mi się opakowanie skończyło. Ale falvit jeszcze łykam ze względu na to, ze karmię.
Z tego co się orientuje to falvit jest jednym z najtańszych.

reklama
No to tylko ja jestem jakaś w głowę uszkodzona, bo nie łykam... Tak sobie ubzdurałam, że skoro nie jestem na diecie, latem jest różnorakie i bogate jedzonko to nie muszę patrzeć na te obleśne, wielkie tablety...

A jakie witaminy bierzecie? Jest coś niedrogiego i kompleksowego?

Hope, nie ubzdurałaś sobie wcale:) Gdzieś nawet czytałam ostatnio, że zalecenia brania witamin wszystkim kobietom to pic na wodę fotomontaż. Jeśli są wskazania to i owszem, ale właśnie jak dieta jest urozmaicona to dostarcza wszelkich składników i nie ma wtedy potrzeby suplementować.
Ja właśnie z tego powodu też nie biorę:) A po drugie i tak zapominam ciągle. Wykończyłam ciążowe zapasy i nie kupiłam więcej, bo stwierdziłam, że skoro jem wszystko to po co:)

Ja bralam ostatnio Pharmaton Matruelle - dobry, bo kompleksowy - wit., mineraly, zelazo i kwasy omega 3 albo dha, nie pamietam, nie jest tani (ok 50zl) ale ma to wszystko, osobno jak by bylo trza kupic wyszloby na pewno drozej, a mi zalezalo na wszystkich tych skladnikach ... Aktualnie nie łykam nic od jakis 2 tyg...

Dziewczyny mam dwa pytanka:
po 1: czy wam też tak wychodzą włosy??? Bo ja jak brałam witaminki-Prenatal po ciąży to było OK. A jak przestałam,to włosy mi garściami wyłażą..:no: Kupiłam nawet sobie teraz capivit. Może to coś da...
po 2: dostałyście już miesiączkę po porodzie??? Bo ja jeszcze nie...a już z miesiąc jak nie karmię:baffled:

ja nie mam ani miesiączki ani włosy mi nie wypadają...
a witaminy przestałam brać hmm ze 2 tyg po porodzie.. bo zawsze zapominałam :sorry2:
a brałam falvit mama

reklama
Mnie też włosy wypadają :-( Od czasu do czasu łykam prenatal classic, bo mi zostało jeszcze z czasów ciąży, a jest napisane, że jest on dla kobiet w ciąży i matek karmiących.

Co do okresu to ja już miałam dwa razy od porodu ( w odtępie 2 tygodni), z tym, że ja nie karmiłam piersią, a teraz to już jestem na Midianie.

Do góry