reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze problemy zdrowotne, wizyty u lekarza

hope nie wszyscy lekarze chca podawac antybiotyk w ciąży, jak to było w moim przypadku. później przy porodzie podali mi go za późno, małej po urodzeniu tez nie , bo umknęło ich uwadze , że miałam paciorkowca, więc wyobraź sobie jaki stres przeżyłam. na szczęście maluch był zdrowy, ale co sie nadenerwowałam to moje.

reklama
Zastanawiające, szczególnie, że w moim przypadku wypis dziecka ze szpitala zależny był od wyniku wymazu z uszka na paciorkowca... Wygląda na to, że lekarze liczą się z zakażeniem wewnątrzmacicznym a mimo to często nie leczą kobiet w ciąży...

Nieeee! Mam ale zapominam :( Za to jem w miarę wszystko więc nie jest tak tragicznie jeszcze :) Ale trzeba zacząć brać.

Ja łykam...........................................................................................................................jak mi się przypomni :D

Ja też łykam jak mi albo mężowi się przypomni. W połączeniu z dietą to chyba średnie rozwiązanie, już w ciąży walczyłam z anemią, teraz z kolei skleroza ;) Ale powoli zaczynam mieć w nosie dietę, mamusia mi wczoraj przyniosła pyszne leczo, no trudno było sobie odmówić takiego obiadku a jak już wspomniałam w innym wątku, kolka nas wczoraj oszczędziła więc widać mały lubi leczo.

zjadam co rano Falvit ciążowy, bo wykańczam zapas.Do tego wapno obowiązkowo.Pamiętam o tym,bo szafka z lekarstwami stoi przy czajniku, więc jak go rano odpalam to muszę tam postać parę chwil zanim się zagotuje to i wyczaję witaminki:)

No to tylko ja jestem jakaś w głowę uszkodzona, bo nie łykam... Tak sobie ubzdurałam, że skoro nie jestem na diecie, latem jest różnorakie i bogate jedzonko to nie muszę patrzeć na te obleśne, wielkie tablety...

A jakie witaminy bierzecie? Jest coś niedrogiego i kompleksowego?

reklama
Hope ja tez jak karmilam nie bralamn witamin bo mi sie niechcialo;P o anty zapominam o witaminach tez a jak mi sie przypominalo to niechcialo mi sie wstawac bo mam wysoko w podelku na szafie:p

Do góry