reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze poporodowe samopoczucie, ile wagi gubimy? :)

Xmamuśka, w Auchanie miałaś na sobie trochę ubrań i buty na pewno, a w domu pewnie w bieliźnie się ważysz, przelicz sobie jeszcze raz, to ci pewnie wyjdzie na to samo :tak:

No mam taką nadzieje, zawsze się waże w bieliźnie:tak: hmm dobry pomysł,poczekam do piątku i zobacze co nowa waga pokarze:-) Dzięki Geperty

reklama
Xmama najlepiej ważyć sie rano na czczo w bieliźnie lub bez ;-) w ciągu dnia można przybrać 2 kg ze względu na odzież i zjedzone posiłki :tak:
także głowa do góry na pewno waga leci w dół;-)

Byłam dziś w Auchanie i chciałam kupic wage elektroniczną, wyprubowałam na sklepie i wyszło mi 88 kg, czyli moja zwykła kłamała mnie o 1 kg:-( i tak sie tym przejełam że zapomniałam ją do koszyka wsadzić i dopiero mi się w domu przypomniało:baffled: i musze napisać maila do mojej dietetyczki chyba ze mi sie waga pomylała:dry: bo jutro po nia siostra jedzie i bede sie wazyc na elektryczniej:tak: więc wynik bedzie w tym tygodniu taki ze nic mi waga nieposzła,kurcze tak chotycznie napisałam tego maila ze sama niewiem o co kaman:baffled:

Xmamuśka, w Auchanie miałaś na sobie trochę ubrań i buty na pewno, a w domu pewnie w bieliźnie się ważysz, przelicz sobie jeszcze raz, to ci pewnie wyjdzie na to samo :tak:

Po pierwsze Geperty ma racje
Po drugie wagi elektoniczne tez troszke przekłamuja, moja ok 1,5 kg zawyza
Po trzecie zawsze waz sie na tej samej wadze jezeli zwazyłabyś sie na tej wadze (tzn. tej elektonicznej) zakładając ze zawyża w dzien kiedy zaczelas sie odchudzać to tez wazyłabys o 1 kg wiecej wiec ubyteg kilogramnow byłby taki sam
Po cztwarte nie zadreczaj sie tym tak strasznie bo przy odchudzaniu sie i byciu na diecie wazne jest rowniez twoje samopoczucie, a jezeli bedziesz o tym caly czas myslała to zawriujesz. Zyj sobie normalnie, a dieta niech bedzie jednym z czynników twojego zycia - musisz sie z nią zaprzyjaźnić:-D (teraz to juz poszłam po bandzie)

Xmama najlepiej ważyć sie rano na czczo w bieliźnie lub bez ;-) w ciągu dnia można przybrać 2 kg ze względu na odzież i zjedzone posiłki :tak:
także głowa do góry na pewno waga leci w dół;-)
Xmama ... zgadzam się z Tynią :tak::tak::tak::tak::tak: i gratuluję osiągnieć w spadku wagi Tobie, Abejce i Tynce (bo widziałam info w opisie na GG :-p:-D;-))

U mnie też widać powoli efekty aerobiku (chodzę dzielnie i nie oszukuję :-D;-)) i lekkiej dietki, bo 3 tygodnie temu ciężko było mi się dopiąć w takim obcisłym żakiecie, a wczoraj zapięłam się bezproblemowo:-), no i spodnie zaczynają mi na tyłku wisieć :-D.
Tylko, że przestałam kręcić hula hop odkąd chodzę na aerobik ... w związku z czym prognozy małża, że tak będzie ... znowu się sprawdziły :baffled:

Zyj sobie normalnie, a dieta niech bedzie jednym z czynników twojego zycia - musisz sie z nią zaprzyjaźnić:-D (teraz to juz poszłam po bandzie)
aaga ... masz rację, z dietą trzeba się po prostu zaprzyjaźnić i z nią żyć, aby trwale schudnąć i utrzymać potem wagę :tak:... ale jest to niezmiernie trudne :baffled:;-), choć ja też postanowiłam sobie ostanio ... znaleźć w diecie przyjaciółkę :-D:rofl2:

Xmamuska a poza tym waga sie waha wieczorem jest wyzsza o kilogram heheh niz rano no i bez ciuchow;-)a jeszcze jak sie ma okres to nawet o dwa kilo:rofl2:;-)wiec zalezy o jakiej porze sie zawsze wazysz...Normalnie expert ze mnie haha;-)
Tika gratulacje:-)to jest super uczucie jak spodnei wisza na tylku:-);-)

ja mam elektroniczna i to ponoc nie najgorsza (dostalam od Rodzicow na jakies swieta), a roznica pomiaru jest nawet 2 kg jak sie ja w innym miejscu postawi :baffled:

dziewczyny dzisiaj piatek(a wydaje mi sie ciagle że poniedziałek:-p) więc czekamy na zmiany na suwaczkach;-)
ciekawe jak sobie poradzicie z tymi majówkowymi grillami bo u mnie ciagle obżarstwo jak w świeta:dry:

reklama
Ja to się dzisiaj nie mierzyłam i nie ważyłam :no:, bo wczoraj @ dostałam, brzuch mam jakbym w ciąży była :baffled:

Do góry