reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze poporodowe samopoczucie, ile wagi gubimy? :)

Kamilala powiedz mi czy ten drenaz limfatyczny boli???????????? Bo ja bylam poddana takiemu zabiegowi przez siostre mojego meza i zwijalam sie z bolu a na drugi dzien wstanie z lozka graniczylo z cudem:zawstydzona/y:
wiesz ona nie ma zadnego papieru na zabiegi zadnej szkoly nie skonczyla i chcialabym sie upewnic czy to tak musi bolec czy moze jednak ona robi cos nie tak:baffled:

reklama
Tynka, ja po drenażu miałam nawet kilka siniaczków (po hula hop mam siniaki na biodrach 10 cm długości i obite żebra na dole...), ale mnie generalnie mocno jakoś nie bolało, nawet przysnęłam trochę....bardziej pobolewanie czułam na zewnętrznej stronie ud.
Ale ja nie miałam drenażu robionego ręcznie, ale takim odkurzaczem jakby, który wsysał mi skórę. Słyszałam ,że potem po zabiegu może boleć jak ma się malo wyćwiczone mięśnie...mnie bolały ramiona i własnie uda z zewnątrz oraz troche w talii ....ale sam zabieg to przyjemność. Skóra jest wyraźnie jędrniejsza i gładsza...brzuch jakby podniósł się...:-)

Tynka, ja po drenażu miałam nawet kilka siniaczków (po hula hop mam siniaki na biodrach 10 cm długości i obite żebra na dole...), ale mnie generalnie mocno jakoś nie bolało, nawet przysnęłam trochę....bardziej pobolewanie czułam na zewnętrznej stronie ud.
Ale ja nie miałam drenażu robionego ręcznie, ale takim odkurzaczem jakby, który wsysał mi skórę. Słyszałam ,że potem po zabiegu może boleć jak ma się malo wyćwiczone mięśnie...mnie bolały ramiona i własnie uda z zewnątrz oraz troche w talii ....ale sam zabieg to przyjemność. Skóra jest wyraźnie jędrniejsza i gładsza...brzuch jakby podniósł się...:-)

To może sama sobie zrobię taki drenaż i przyssam się do odkurzacza domowego ;-):-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

monika, tynka...nie wiem jak tam wasze brzuszki i okolice się prezentują, ale od mojego sadełka to by sie silnik spalił w takim zwykłym odkurzaczu....ale fajnie by było go sobie odessać "domowymi sposobami"- szkoda, ze nic z tego:eek:

Od mojego tłuszczyku odkurzacz by się nie zapchał ;-) Ale co nieco mógłby wciągnąć :tak:
Tynka Ja to wiesz, ekonomistka jestem i kombinuję jakby tu osiągnąć cel bez wydawania kasy :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Przed zabiegiem należy sprawdzić, czy masażysta go wykonujący ma certyfikat, bowiem masaż ten jest dość specjalistyczny i nieobojętny dla zdrowia.

No tego sie wlasnie obawialam.....kasia nie ma zadnych uprawnien do wykonywania masazy.......dlatego oddalam sie w jej rece tylko raz............najgorzej jak cos sie komus stanie .....................
[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Przed zabiegiem należy sprawdzić, czy masażysta go wykonujący ma certyfikat, bowiem masaż ten jest dość specjalistyczny i nieobojętny dla zdrowia.

No tego sie wlasnie obawialam.....kasia nie ma zadnych uprawnien do wykonywania masazy.......dlatego oddalam sie w jej rece tylko raz............najgorzej jak cos sie komus stanie .....................
[/FONT]

no i pewnie dlatego tak cię bolało...bo dla mnie to jest sama przyjemność...
Ja Tynka mieszkam na Tarchominie i tu też chodzę...masaż kosztuje 150 zł...:baffled: (proszę nie komentować:-p).

Wiesz, ja cieszę się , bo widzę poprawę...a miałam cholernego doła z powodu zwiotczałej skóry . Moja koleżanka chodziła dość długo na drenaż do masażysty i nic jej nie ubyło w obwodach, tylko skóra sie poprawiła. Masażysta stwierdził, ze ma zastój limfy w związku z hormonami ( ona leczyła się hormonalnie)...nie wiem czy tak może być...nie znam się....

Pewnie koło siebie masz gdzieś tez roll masaż- teraz jest to popularne w w-wie. Na Tarchominie kosztuje godzina 35 zł . Znajoma nagadała mi , ze to jest super i , że ją (osobę wyćwiczoną bardzo) bolały po tym mięśnie..., bo podczas tego masażu aktywują się mięśnie, które trudno samemu wyćwiczyć....http://rollmasaz.com/rollmasaz.htm.
Ja się na to wybiorę w przyszłym roku może (a to już wkrótce).

reklama
A ja od sie odchudzam i powiem wam ze schudlam 4 kg juz :tak: jestemz siebie duman jak nigdy:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D oby tak dalej ale niesety zblizaja sie swieta i do tego ajde do mamy a tam u iej taka dobra cukiernia jest :zawstydzona/y::sorry2:
wiec chyba bede zaczynala od nowa :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry