reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze podwójne wózki

Witajcie,

Właśnie przeszukiwałam forum w poszukiwaniu informacji o podwójnych wózkach i trafiłam na Wasze forum i ten wątek :-)

Mam córeczkę 1 rok i 4 miesiące Gabrysię a już za niecały miesiąc, w październiku urodzi się nam druga córeczka Oleńka.

Bardzo podoba mi się wózek Baby Welt Oregon Tandem i widzę że jedna z użytkowniczek go posiada - szkrabikowski czy mogłabym Cię poprosić o opinię na jego temat po kilku miesiącach używania????
Czy do tego tylnego siedziska będzie możliwość włożenia gondoli (czy ona jest w zestawie) - takiego usztywnianego nosidła?
Gdzie go kupiłaś, przez net, czy miałaś możliwość go obejrzenia wcześniej? Bo ja widziałam, że można je obejrzeć tylko w nadmorskich miejscowościach (Gdańsk, Gdynia itp) a w Warszawie niestety chyba ich nie ma :-(
Czy ciężko się go podbija, czy trzeba się bardzo namęczyć przy pełnym załadunku ;-) - czyli dwójce dzieci.

Druga opcja to Graco Quatro Duo - z tym że strasznie długo się czeka na przesyłkę 4-7 tyg... no i kółka są typowo spacerowe i nie wiem jak wózek sprawuje się w zimie... (ten będę miała możliwość wkrótce obejrzeć)

I jeszcze chciałam zapytać - jak sobie radzicie z takimi wózkami w autobusach :szok: ??

reklama
ja mam graco stadium duo to nie pomoge

jesli chodzi o autobusy to nie jezdze, tylko samochodem, nie bardzo sobie wyobazam,

wozek niby nie jest ciezki, ale jak wsadzisz dwojke dzieci to swoja wage ma i wtarabanic sie do autobusu:szok::szok:

Ja jednak zamierzam kupic Graco Quattro Duo. Ostatecznie doszlam do wniosku ze nie bede sie wykosztowywac na wozek, Patryk ma juz prawie 19 miesiecy i coraz czesciej woli nozki niz wozek, na wiosne nie wiem czy zdolalm go przekonac zeby wsiadl do wozka.
Jak sie wozek sprawdza napisze. Moja kolezanka ktora ma dzieci z roznica taka jak ja kupila to Graco Quattro Duo i jest bardzo zadowolona, wozek jest zwrotny i latwo sie prowadzi. Mlodsze dziecko wozi z tylu na plasko.

u nas jest tak, jak bylismy na wakacjach i mielismy pojedynczy wozek to hania nie chciala chodzic tylko na raczki i na raczki

jak jestesmy w domu i mamy podwojny wozek to Hanka nie chce w nim jezdzic:no:

na razie nie sprzedaje bo jak szybko trzeb sie z nimi dwoma przemiescic, do lekarz czy gdzies indziej to pomimo protestow sadzam Hanie do wozka i go

u ans byl taki ryk jakbysmy wsadzali emilke w kaftan bezpieczenstwa :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: wolalam sobie odpuscic te sceny:-p narazie jest ok na pocztaku byl tylko bunt bo jak emila zobaczyla nowy wozek to tylko w nim chciala jezdzic ale juz sue sytuacja unormowala i Emilak zna swoje miejsce w szegeru:-p

W koncu kupilma ten podwojny wozek graco quattro i jak na razie mimo wczesniejszych obiekcji jestem bardzo zadowolona. Wozek jest bardzo zwrotny, ma duze kola z latwoscia pokonuje wyboje. jedyna wada to ze kiedy trzeba wjechac na wysoki kraweznik to nie da sie podniesc wozka, bo jest za ciezki, trzeba wciagac tylem.

kurde no ja sie wlasnie zastanawiam jak z tym wozkiem
czy kupowac czy nie
teraz mam parasolke i buzza wiec mloda bedzie jezdzila w gondoli a ignacy w parasolce a potem to juz nie wiem normalnie

Super, ten graco fajnie sie rozklada z tylu, podnosisz podnozel powstaje cos na ksztalt gondolki z tym ze nie kiepsko widac dzidzie, co prawda jest taka siateczka. Wkleje fotke na naszym zamknietym watku.

reklama
Marysia juz chodzi od lutego ale w sumie czasem lubi jeżdzić w wózku - zastanawiam się czy jest w ogóle sen kupowac taki podwójny wózek? Przecież noworodka nie wsadzą w taki wózek dopiero jak będzie miała z 3-4 miesiace a a wtedy Marysia będzie miała prawie 2,5 roku wiec chyba zakupię taką dostawkę. Najgorzej jak mi bedzie z niej spierdzielac.....

Do góry