reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

nasze podwójne wózki

co do wózeczka P&T, ja go nie polecam... mialam "przyjemność" prowadzić go... może i jedzie lekko, ale nawet patrząc na zdjęcie - rączka do pchania kończy się praktycznie na równi z dolnym siedziskiem i niestety kiedy się idzie - uderza się kolanami... trzeba rękę mieć mega wyprostowaną co na dłuższe trasy jest niewygodne...

mam pytanko ladygab ;) a jak młodsze trochę podrośnie, a starsze nadal będzie chciało jeździć w wózku, to nadal będziesz młodsze nosić w chuście? wszędzie?
zakładając oczywiście, że Teście nie będą mogli się zająć żadnym ;-)

na-tusko cieszę się, że podzielasz moje zdanie ;-)

reklama
Maks_Olo- a o tym nie myslalam prawde mowiac, mam gondolke i mam spacerowke mala, wiec nie chce caly czas nosic w chuscie. Tak naprawde wszystko wyjdzie w praniu, jak bedzie potrzebny podwojny wozek to pewnie go kupimy, ale moze sie uda obejsc bez wozka podwojnego

ladygab właśnie o to mi chodzi, że jak masz podwójny wózek nie musisz liczyć na nikogo... więc uważam, że im szybciej kupiony tym lepiej, bo więcej razy użyty i więcej pożytku przynosi ;-)chusta i wózek to dobry pomysł, ale przy malutkim dziecku, bo potem ciężko...
jeżeli masz kogoś do pomocy do codziennych spacerów, to dwa wózki się sprawdzą, ale jeżeli jesteś sama - to jak najszybciej podwójny!!! ;-)

Maks_Olo- jak pwoeim M ze chce kupic 3 wozek, to mnie chyba zje...jak na razie i tak nie kupimy nic takiego ze wzgledu na finanse i moje podjescie do uzywanego wozka, wiec bede musiala jakos sobie poradzic, ale spacerow jakis dalekich na planuje, mam wszytsko pod nosem, lacznie z cala masa sklepow i galerii gdzie mozna w 10 min dojsc, zreszta u mnie wyjscie z domu to tez wziecie psa na spacer, bo samego go nie zostawie w domu

Maks_olo, ladygab u mnie właśnie chusta się nie sprawdziła, Renia nie chce się w niej nosić (ale na rękach owszem!!!). Zastanawiałam się nawet, czy jej nie sprzedać, ale może się jeszcze przyda. Kinię dużo nosiłam w chuście koło domu i w domu jak była malutka.
Piszą, że do 3 lat można nosić dziecko w chuście... ja dziękuję! Kinia ma 1,5 roczku i waży prawie 14 kg! Nic z tego, żebym ją nosiła. Aczkolwiek jak była malutka to chusta była zbawieniem dla mnie i jestem fanką kangurowania do dziś ;-)

Ja chustę chciałam kupić, ale z moimi problemami z kręgosłupem zrezygnowałam. Choć Ania uwielbia być na rękach, więc pewnie bardzo by się jej to podobało.

Co do wózka podwójnego - pomału z niego rezygnujemy. Julka i tak woli chodzić, więc szukam jakiejś spacerówki dla Ani.

ladygab - Ty oczywiście wiesz najlepiej bez czego nie będziesz mogła żyć ;) ja bardzo sobie chwaliłam podwójny wózek i żałuję, że go sprzedaliśmy...
a co do gderania Męża - ja mojemu powiedziałam tak - jak chcesz, to możemy się zamienić i Ty codziennie będziesz prosił Mamę, aby poszła z Tobą na spacer, a ja wracam do pracy... nawet nie pisnął, tylko zabrał mnie do sklepu z wózkami ;) sprzedałam oczywiście pozostałe dwa, aby pokazać jaka gospodarna jestem ;)

Tosiaczku - ja może spróbuje chustę przy trzecim dziecku, jak zwariuje ;)
a co do dźwigania 3latka - to ładnie wygląda na reklamach, ale jeszcze nie widziałam na żywo 20kg na brzuchu czy plechach ;)

Black, ja ostatnio chciałam znowu kupić wózek podwójny albo dostawkę do x-landera, ale że Maksio idzie do przedszkola, to uważam, że już nie warto... Chyba, że nie będzie chciał chodzić do przedszkola, to odkupię od Ciebie bliźniaka ;) hehehhehe

dziewczyny!
Ja miałam Phil&Teds wersję sport w kolorze granatowym i baaardzo sobie ją chwalę. Dzieciaki lubiły nim jeździć a ja nie miałam z tym wózkiem problemów. Poradził sobie na największych wertepach i zaspach. Jak dla mnie rewelacja!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Długi czas nie wiedziałam czy decydować się i ewentualnie na jaki podwójny wózek się zdecydować. W końcu zakup został dokonany. Kupiliśmy używany Implast spider duo. Taki jeden obok drugiego. U nas jeden za drugim odpadał, bo mam kilkanaście schodków do zejścia, więc musiał być jeden obok drugiego, dodatkowo duże pompowane koła.
Napiszę, jak wózek się sprawuje i czy mogę go polecić, jak tylko będę miała okazję go wypróbować. Pozdrawiam.

reklama
Witam,
Dopiero wczoraj udało nam się wyjść całą czwórką na dwór. Trochę się dzieciaki pochorowały. No i wózek ma swoje plusy i minusy:
+ jest całkiem zwrotny, zwłaszcza, że wiezie się prawie 20 kg,
+ super sprawą jest to, że gondola może być przodem do mnie, tak żebym widziała maleństwo, a spacerówka przodem do kierunku jazdy, tak, żeby starsze dziecko wszystko widziało,
+ spacerówka jest chyba wygodna, bo Kacper nie protestował, żeby się przesiąść ze swojej pojedynczej limuzyny do nowego wózka,
+ nie wytrzęsie dzieciaczkami, ma dobre zawieszenie,
+ myślałam, że dzieciom będzie ciaśniej, ale było ok,

Co do minusów:
- głónym minusem jest to, że jeżeli najedziemy na powierzchnię, gdzie będzie spadek po stronie cięższego dziecka, trzeba uważać, żeby wózek się nie przewrócił na bok - on ma tylko jedno koło w przodu i nie jest wtedy stabilny,
- dla mnie to akurat kwestia obojętna, bo w drzwi mi się mieści, ale trzeba uważać na wszelkie drzwi. Jest to wózek jeden obok drugiego, więc jest dość szeroki i nie wszędzie się zmieści,

Ogólnie mam bardzo pozytywne wrażenie, zobaczymy po dłuższym użytkowaniu. Akurat dziś się nie uda, bo pada, ale zobaczymy...

Do góry