reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze podwójne wózki

Witam!!!
Mam podobny problem juz od 3 miesiecy rozgladam sie za podwojnym wozkiem i jedynie co bralam pod uwage to wozki podwojne firmy Graco( ze wzgledu na cene).Zastanawiam sie nad zakupem i mam wiele pytan. Czy ktoras z mam moglaby nam pomoc i odpowiedziec na nasze pytania???Ciekawi mnie dlaczego cena pomiedzy Stadium duo(juz za k 600zl)a Quatro tour duo(ok 1160zl)jest taka duza???CZy chodzi tylko o nowoczesniejszy designe???Stadium duo nie ma nowoczesnego designe i innych dodatkowych udogodnien np tacki na kubeczki itd ale za to jest lzejszy wiec niewiem tak naprawde co wplywa na cene???
Jezeli chodzi o wozenie noworodka na tylnym siedzeniu to ja na pewno kupie wklad nosidlo zeby malenstwo mialo zachowane bezpieczenstwo.Wiec mysle ze majac juz taki wklad mozna spokojnie od pierwszych dni wozic malenstwo nie obawiajac sie o jego kregoslup.U mnie roznica miedzy maluchami wyniesie 1 rok i 4 miesiace a rozwiazanie za 2, 5 tyg:-)
Bede wdzieczna jezeli ktos jest w stanie odpowiedziec ktory z wozkow jest lepszy Graco stadium duo czy Graco quatro tour??I zcemu taka roznica w cenie?

reklama
Ja jedyne różnice zauważyłam w:
- koszach na zakupy. W stadium koleżanka mówi, że nie może się dostać do kosza, gdy starsze dziecko śpi na tylnym siedzisku, natomiast w quattro kosz jest opuszczany ponoć;
- design quattro jest nowocześniejszy;
- waga; średnica kół, bo w quattro przednie się różnią o tylnych o 2cm;
- nie wiem jak jest w stadium z tapicerką, czy można ją odpinać do prania - w quattro można. I sama nie wiem co jeszcze.
Ja się zastanawiam też jak jest z siedziskiem dla starszego. Np. w wózku kolcraft przednie siedzisko jest bardzo wąskie. Koleżanka ma synka w wieku mojej córci i okazało się, że młody długo w tym wózku nie pojeździ... Najgorsze jest dla mnie to, że w moim mieście nie mam możliwości obejrzenia tego wózka na żywo, przymierzenia córki, porównania. I trochę boję się kupować w ciemno, bo to jednak spory wydatek :( Jeszcze biorę pod uwagę wózek kees: KeeS K-74 wózek dla bliżniąt bliżniaki Rzeszow (639766137) - Aukcje internetowe Allegro Ten widziałam na żywo, fajnie się go prowadzi, sąsiad ma i jego córka jest zdecydowanie większa od mojej, ale swobodnie się w nim mieści. Zależy mi jednak, żeby i jednoi drugie dziecko miało wygodnie, bo moja starsza córcia też lubi się zdrzemnąć w wózku. Oj, nie przypuszczałam, że to taki kłopot.

Hmmm to mam problem. Juz sama nieiwem, ktory lepszy:-(
Jutro z mezem wybieram sie do Smyka i tam maja stadium duo i Quatro wiec zobaczymy na zywo.
Ten KeeS K-74 ciekawy, musze popatrzyc porownac i poczytac o nim.
Dzwonilam do jednego sklepu i pyatlam czemu taka roznica cen miedzy stadium a Quatro to nieuprzejmy pan powiedzial ze jeden z 2008 a drugi z 2009 roku i tyle.
Jezeli chodzi o Quatro to pytalam 2 matki ktore spotkalam z tymi wozkami i obie bardzo zadowolone, tylke ze jedna wysoka a druga sporej masy to i sile ma zeby pchac i na kraweznikach dac sobie rade.Ja mam 160 i boje sie ze raczka za wysoko no ale jutro zobacze w Smyku. Dam znac.:-)

No to fajowo, czekam niecierpliwie na realcję :)
Koleżanka ma stadium, ale przymierzała się też do quattro. Różnica w wadze tych dwóch wózków jest jednak spora, bo stadium ma chyba 12kg, a quattro 18kg. Mówiła, że quattro ma właśnie wysoko rączkę i jest nieporęczna, ciężko się prowadzi pusty, a co dopiero jak dojdzie dwójka dzieci, będzie przecież dodatkowe kilkanaście kilogramów.
A jeśli chodzi o wózek firmy kees, to często słyszę, że jedną ręką prowadzą. No ciekawa jestem bardzo. Ja mam jeszcze 2 miesiące do rozwiązania, więc sporo czasu. Też zamierzam podjechać do większego miasta i na żywo sprawdzić, jednak czekam na Twoją relację :)
Pozdrawiam

Ach... no i juz po ogladaniu:-)
Troszke a nawet calkowicie rozwialam swoje watpliwosci.
W Smyku byl i Stadium i Quatro.Zdecydowanie STADIUM DUO!!!!
Aczkolwiek ze wzgledu na designe kupilabym Quatro!!!:tak:(ale to tylko to przemawia za Quatro).Stadium wazy nieco ponad 12 kg i faktycznie jest lzejszy a to jest dla mnie najwazniejsze!!!!Quatro ledwo podnioslam, jest bardzo ciezki jak dla mnie, a stadium pomimo mniej nowoczesniejszego designe latwo sie manewruje no i ta mniejsza waga o ktorej wspomnialam. A liczy sie moja wygoda i komfort!!Bo pozniej nie dam sobie rady z dwojka maluchow w wozku. Jedynym minusem Stadium jest faktycznie mala dostepnosc do kosza, gdy siedzenie dla niemowlaka jest rozlozone na plasko(Trzeba bokiem sie wciskac przez maly otwor):-(Ale pomimo to jednak zakupie Stadium bo ze swoim wzrostem i waga nie dam rady prowadzic i manewrowac Quatro. A i w stadium nie ma foli pzreciwdeszczowej ale dokupimy juz sobie osobno.Mam nadzieje ze pomoglam chociaz troszke i rozwialam watpliwosci:-)

Isztar, dzięki wielkie!!:tak:Pewnie, że pomogłaś, bo każdy taki głos jest cenny. Poza tym to już któraś opinia tego typu, więc coś w tym jest. Ważną rzeczą też jest to, że stadium jednak cenowo jest dużo bardziej atrakcyjny, prawda? :tak:A powiedz mi proszę, czy w cenie jest dołączona gondolka/nosidło dla noworodka?I rozumiem, że pokrowiec na nóżki dla starszego też jest?I czym zakrywa się nóżki, gdy jest chłodno, jak młodsze dziecko już podrośnie i będzie siedziało/leżało normalnie, a nie w nosidle?Dziękuję jeszcze raz za opinie:cool2:Pozdrawiam ;-)

Czesc doszlam juz do tego jak sie sklada moj wozek :tak::-D :-p
wlasnie na tej rączce jest jest cos takiego co sie przekreca.... i do tego jeszcze trzeba taką raczke czy cus odblokowac i gotowe .. pchnie sie do przodu i wozek zlozony...

a polowe rzeczy trzeba zdjac zniego...

Hej!!!
Nie ma niestety nosidla-wkladu, trzeba dokupic.Rozgladalam sie juz na allegro i nie sa drogie od 55 do 70 zl mozna kupic(nie oryginalne Graco). POkrowce na nozki sa 2 takze spokojnie. JEdynie foli pzreciwdeszczowej nie ma:-(ale to juz pomysle po rozwiazaniu bo teraz nie mam glowy.
A tak na marginesie widzialam dzisiaj matke z Quatro i powiedziala ze jest zadowolona,miala 3 tyg dziewczynke z tylu i wozila bez wkladu i zapieta pasami byla :confused: i jeszcze do autobusu wchodzila:shocked2:ja bym tak sie bala, bez wkladu nie wyszlabym.
pytalam jak z kraweznikami, mowila ze nie ma problemu, pokazala jak podnosi i faktycznie widzialam ze naciska na wozek cala masa ciala. Sprobowalam ja i podnioslam w miare jak na moj stan ale jednak wole zeby wozek byl lzejszy.Szkoda ze Quatro jest ciezszy no ale coz cale zycie ni ebede go uzywala mysle ze rok i po wszystkim wiec moze i faktycznie szkoda pieniedzy na Quatro z koro Stadium spelni moje oczekiwania.

Witam
czy któraś z mam ma do sprzedania cocon do wózka Phil & Teds?
Ewentualnie cały wózek model vibe? :)
bo widziałam że trochę tu kupiło mam wózki tego producenta..

reklama
Do góry