reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze podwójne wózki

Moja Lena też będzie mieć rok i 7 miesięcy jak urodzi sie druga pociecha no i ja jestem zdecydowana na podwójny wózek. Na poczatku chciałam kupić taką dostawę http://www.buggypod.pl/. Też mam Maclarena (MX3) Zrezygnowałam z niej jednak bo raz że troche droga a dwa, ze to jednak ryzykowny zakup bo nie mam pewności czy można ją zamontowć na moim wózku (chociaż po mailowej odpowiedzi polski dostawca zapeewniał mnie ze bedzie pasować) no i jak będzie się prowadzić. Dostawka na której dziecko stoi w ogóle nie wchodzi w grę bo właśnie boję się że córa nie będzie chciała na niej stać, ze będzie uciekać itp.Wozek podwójny na pewno nie posłużymi za długo, może jakiś rok, bo pewnie jak Lena będzie mieć te 2,5 -3 latka to już nie będzi chciała jeździć w wózku (chociaż nigdy nie wiadomo) dla tego nie kupuję bardzo drogiego wózka tylko szukam najlepszego wśród tych niezbyt drogich :-). Trochę modeli wózków juz tu było omawianych, wiec zaiteresowanych odsyłam do kilku stron wstecz.

reklama
Witajcie,
Ja sie zastanawiam nad kupnem takiego cudenka i ciagle sie waham, co myslicie o takim rozwiazaniu dla dwojki maluchow?
https://ssl.allegro.pl/item582469065_wozek_fisher_price_stand_n_ride_duo.html

Stand ’n Ride Duo Stroller™ review at Kaboodle

mam mozliwosc zakupu takiego wozeczka w Stanach za 150 dolarow nowego i sie zastanawiam, moze ktoras z Was miala z takim wozkiem blizszy kontakt?
czytałam na jakimś forum o tym modelu, kompletnie o nim zapomniałam, jest fajowy:tak:. dziewczynaa mówiła ze w koszyku woziła bobasa w foteliku , a starszaka z przodu, mówiła że to super wyglądało i że wszyscy mówili [ sądzili] ze tak właśnie ma być, potem starszak poszedłl na tył, pomyśl o tym wózku, mi się podoba:-)

Witam serdecznie.
Przyznam się bez bicia,że podczytuje Wasz watek bo bardzo mnie zaciekawił :-D
Ja mam na razie jedno dzieciątko i to w wieku 2,5 lat i muszę Wam powiedzieć,ze akurat moje dziecko korzysta z wózka do tej pory bardzo często, zwłaszcza kiedy idziemy do miasta na zakupy czy nawet na dłuższy spacer.Wiem,że dzieci są różne ale jeśli Wasze starsze maluchy są takie jak moja Pauluta(troszke,że tak powiem leniwe:baffled: i wygodnickie)to dosć długo beda potrzebowały wózeczka może więc warto zastanowić sie jednak nad podwójnym wózeczkiem zwłaszcza kiedy różnica wieku jest niezbyt duza.
Moim zdaniem dzieciaki tak do 3 roku życia lubią jeździć i potrzebują zwłaszcza w dłuższych wyprawach wózka.
Poza tym zaobserwowałam,że kiedy idziemy na spacer z moją koleżanką i jej 1,5 roczną córcią to Paulina od razu pakuje się do swojego wózka-tak jak Iza:tak:
Wczoraj wybrałam się z nią na spacer ot tak w okolice naszego osiedla-bez wózka:baffled: po 15 min usłyszałam:mamo hopa:szok: troszkę ja przeciągnęłam i zagadywałam tak żeby tylko nie brać na ręce więc szła ale drogę powrotna do domu odbyła już na moich rękach,a dodam że waży 13 kg:szok::baffled:
Pozdrawiam więc wszystkie mamusie i życze trafnych wyborów:-D

Ostatnia edycja:
badaicka u mnie podobnie :tak: Helena nie chce zrezygnować z wózka :tak:
Mam proźbę nie krzycz do nas tymi wielkimi literami bo starsznie cięzko czytać. Uwież, napewno nie pominiemy twojego posta :tak:

No i dostałam w końcu moje toddler set do emmljungi :tak: Więc już dziewczyny maja czym jeździć :tak: Ciekawa jestem tylko ile wytrzymam bo to strasznie ciężki zestaw :szok: No ale podwójne wózeczki ogólnie sa ciężkie :baffled:
Zrobie fotki to wam wkleję :rofl2:
Hoxton w dalszym ciągu chodzi mi po głowie :-D:rofl2:

Witam Mamo Helenki. Już zmieniłam literki:tak: Psieplasiam :sorry::tak:
Nie pisałam tak dla tego żeby zwrócić na swój post uwagę ale po prostu w większości przypadków mam taki styl pisania tu na forum-czcionka Cosmics Sans Ms i rozmiar 4:baffled: i wtedy wyłażą właśnie takie wielgaśne :baffled:

Pozdrawiam serdecznie

Ktoś ma może wózek Graco Stadium Duo?? Bo ja niedawno kupiłam i jeździ się powiedzmy OK :rofl2::-p(choć z dwójką dzieci jest dość cięzki), ale chciałabym poznać opinie innych mam.

Ktoś ma może wózek Graco Stadium Duo?? Bo ja niedawno kupiłam i jeździ się powiedzmy OK :rofl2::-p(choć z dwójką dzieci jest dość cięzki), ale chciałabym poznać opinie innych mam.

ja mam ..od ok roku..na poczatku zdzilo sie ok dopoki dzieciaki nie podrosly teraz to zrobil sie ciezki i trudno sie nim kieruje juz nie mowiac ze krawezniki to moja zmora musze za kazdym razem uwiesic sie na raczce zeby przod wozka podniesc,,,

witam!! ja mam jeden wozek bo woze w nim mala.. starsza za chiny ludowe nie bedzie jechac i juz.. na szczescie dluzsze wyprawy u nas to wyprawa samochodem, a poza tym kupno podwojnego wydalo mi sie strata pieniedzy bo niestety starsza nie bedzie juz coraz chetniej jezdzic a raczej zwiedzac.. wiec.. no ale kazdy ma inna sytuacje.. pozdrawiam

Witajcie dziewczyny!!!

Bardzo bardzo dawno mnie nie bylo:-( ale czasu nie mam za wiele i nie mam kiedy pisac. Wrocila do pracy i mam teraz dwa etaty jezdze z pracy do pracy a potem dom i dzieci.
Pisze bo mam do sprzedania podwojny wozek jeep. Bede wystawiała Go na allegro ale gdyby któraś z Was byla zainteresowana prosze o kontakt. Wózk jest w bardzo dobrym stanie używany był praktycznie rok jest wyprany i zadbany podaje link do stronki gdzie sa jego dokladne dane i zdjecia
Kolcraft.com - Product Detail
Wózek bardzo łatwo się prowadzi. Wygodny dla obydwojga dzieci. Dla maluszka z tyłu wygodny do spania i siedzenia. Dla starszaka z przodu - pulpicik z kierownicą umila podróż, pozwala na samodzielne wchodzenie i wychodzenie do wózeczka. Super!
Zalety wózka
Posiada dużą siatkę na zakupy pod wózkiem - dostęp z tyłu i z boku wózka (rozpinana na suwak z boku - bardzo łatwy dostęp).
Dwa stoliki dla dwojga dzieci: z przodu i z tyłu, a także tacka przy rączce dla rodzica.
Kieszonki na drobiazgi.
Dwa daszki dla każdego z dzieci (tylny daszek można przesunąć do przodu np gdy słoneczko świeci w oczy).
Oparcie z tyłu regulowane w dwóch pozycjach (siedząca - leżąca).
Pasy 3-punktowe na przednim i tylnim siedzeniu.
Pokrycia zdejmowane - możliwośc prania.
Przedni stolik łatwo odpinany z dwóch stron

Tylni stolik przesuwany - umożliwia wyjęcie/włożenie dziecka do wózka.
Pulpit z kierownicą na przednim stoliku (moża odpinać)

Łatwy system składania wózka.
Przednie koła skrętne.
Hamulec oddzielny na każde tylnie koło.

reklama
Witam serdecznie.
Przyznam szczerze, że przeczytałam temat od mniej więcej połowy, ale nie zauważyłam, że ktoś wspominał o tym wózku, o który chcę się zapytać. Czy może któraś z Was drogie koleżanki, miała styczność bądź słyszała jakieś opinie o wózku GRACO QUATTRO TOUR DUO? To ponoć model z tego roku, tutaj przypadkowa aukcja na allegro, żeby było wiadomo o czym wogóle piszę SS 5 kolorow WOZEK podwojny GRACO QUATTRO TOUR DUO (631157542) - Aukcje internetowe Allegro :)
Mam jeszcze może głupie pytanie, ale co tam ;) Czy taki noworodek może być wożony na tylnym siedzeniu, które tylko się w zasadzie rozkłada na leżąco, ale nie jest to gondola?Bo np. do wożenia w nosidełku jestem średnio nastawiona, mam wrażenie, że dzidzia jest jakby złożona i jest jej nie wygodnie, no i źle to wpływa na kręgosłup. To takie moje przemyślenia i chciałam się Was zapytać co o tym sądzicie. Mam normalny wózek z gondolą po córce i nie wiem czy przez pierwsze miesiące wozić dzidziusia w gondoli czy mogłabym od razu w tym podwójnym. Moja starsza córcia będzie miała 1 rok i 10 miesięcy jak jej siostra przyjdzie na świat. Jeśli ktoś już miał takie wątpliwości, była o nich mowa, a ja to przeoczyłam to przepraszam z góry.
Serdecznie pozdrawiam i czekam [nie]cierpliwie na jakąkolwiek radę, pomoc, odpowiedź :) :-)

Do góry