reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze podwójne wózki

Witam serdecznie wszystkie mamusie w dwupakach i juz po rozpakowaniu;-P Nareszcie trafilam w dobre odpowiednie forum, coz troche to trwalo:-)

Widze, ze wozki Baby Jogger ciesza sie tutaj popularnoscia, co mnie niezmiernie cieszy, bo najprawdopodobniej zdecydujemy sie na wozek tej marki.

Z tym, ze nas interesuje wylacznie model City Select double, mam nadzieje, ze jego rowniez dotycza sie wasze pochlebne opinie.

Wyglada na wozek idealny, szkoda ze nigdzie nie mozna go zobaczyc na zywo w Poznaniu, przynajmniej do tej pory sie nie spotkalam.

Gdzies wyczytalam wzmianke, ze dlugo sie na niego czeka, to prawda?

reklama
ja jak bylam w ciazy rowniez zakochalam sie w BEBECAR VECTOR DUO...
wiec jak bylam w 16 tyg kuilismy caly zestawik, i naprawde ni emoglam doczekac sie az do mnie dojdzie przesylka. no i doszla- nigdy w zyciu ni ebylam tak zawiedziona, nie dosc,ze dlugi jak pociag to jeszcze cholernie ciezki... jak dla mnie porazka... sprzedalam go bardzo szybko! YUmmy mummy - sity select fajna bryka ogladalam go na zywo, lekki, zwrotny itp. mnielismy go kupic ale po pierwsze cen... po drugie trzeba dokupic gondolki bo ma kubelkowe spacerowki, wiec NB nie wsadzisz, no i za caly zestaw jak nam wyliczyli to wyszlo ok £600, wiec ostatecznie zdecydowalismy sie na BRITAX B-DUAL IN PURPLE jak dla mnie strzal w dziesiatke, rozklada sie na plasko, nie ma potrzeby na gondolki itp. no i teraz caly czas sa na wyprzedarzy!!!

a ja mam pytanie do właścicielek joggerka (city mini)- jak się przepina pasy,żeby zapiąć tylko biodrowo? Trzeba je chyba jakoś inaczej umocować???

cóż - ja z bebecara jestem bardzo zadowolona. Na dodatek jest nie do zajechania - kupiłam używany a sprawdza się nadal bez zarzutu. Też nakręciłam się wcześniej na Yummy mummy, BRITAX B-DUAL IN PURPLE albo Phil&Teds - fajne kompaktowe i zgrabne, co przy bliźniaczych wózkach jest ciężko osiągalne. Tylko po zastanowieniu uznaliśmy, że umieszczenie fotelików na różnych poziomach nie jest chyba zbyt fortunne - jeden maluch zawsze ogląda tyły drugiego/siedzi na maksymalnym przyziemieniu :-) cóż - nie przetestowaliśmy ich w realu więc ciężko mi zaopiniować.
Teraz szukam fajnego wózka spacerowego w typie parasolki. Fizycznie na oczy widziałam tylko MacLarena - jest fajny i zgrabny ale podobają mi się też inne modele - Pareo marki Nurse , Inglesina-Twin Swift 2010-MARINA, Cosatto You 2 Twin , parasolka dla bliźniąt Tako. Ale widziałam je tylko na fotkach. Chętnie poznałabym Wasze opinie na ich temat albo sugestie innych wózków.
To na czym nam zależy - forma składania w typową parasolkę, możliwość rozłożenia oparć na płasko (najlepiej kilkustopniowa regulacja), praktyczne "zaplecze" dla rodzica (np uchwyt na napój itp - w MacLarenie wiem że jest coś takiego...), osobne budki.
dzięki

cóż - ja z bebecara jestem bardzo zadowolona. Na dodatek jest nie do zajechania - kupiłam używany a sprawdza się nadal bez zarzutu. Też nakręciłam się wcześniej na Yummy mummy, BRITAX B-DUAL IN PURPLE albo Phil&Teds - fajne kompaktowe i zgrabne, co przy bliźniaczych wózkach jest ciężko osiągalne. Tylko po zastanowieniu uznaliśmy, że umieszczenie fotelików na różnych poziomach nie jest chyba zbyt fortunne - jeden maluch zawsze ogląda tyły drugiego/siedzi na maksymalnym przyziemieniu :-) cóż - nie przetestowaliśmy ich w realu więc ciężko mi zaopiniować.
Teraz szukam fajnego wózka spacerowego w typie parasolki. Fizycznie na oczy widziałam tylko MacLarena - jest fajny i zgrabny ale podobają mi się też inne modele - Pareo marki Nurse , Inglesina-Twin Swift 2010-MARINA, Cosatto You 2 Twin , parasolka dla bliźniąt Tako. Ale widziałam je tylko na fotkach. Chętnie poznałabym Wasze opinie na ich temat albo sugestie innych wózków.
To na czym nam zależy - forma składania w typową parasolkę, możliwość rozłożenia oparć na płasko (najlepiej kilkustopniowa regulacja), praktyczne "zaplecze" dla rodzica (np uchwyt na napój itp - w MacLarenie wiem że jest coś takiego...), osobne budki.
dzięki

ja widzialam na zywo nowego maclarena double wyglada supcio ;) tez nad nim mysle zeby na wiosne zmienic. z pierwsza cora uzywalam i bylam zadowolona, leciutki jak piorko... ten tez jest leciutki ;)

Ja mam cosatto i w sumie nieam zastrzerzen.Osobne budki, super spiworki, kilustopniowa regulacja oparcia, rozklada sie prawie na plasko.Wykonany z fajnych materialow i ma fajna kolorystyke Ja chcialam bardzo maclarena ale chcialam tez podwojne raczki( po srodku w cosatto jest jeszcze jedna) a maclaren ma tylko dwie.
Ogolnie jestem zadowolona, tylko ze ja go uzywam jedynie docentrow bandlowych bo na codzien jogger:-)

Onna ja zciagnelam pasy gorne i przelozylam przez dziurki tam gdzie ida paski i one sobie w koszyku leza i tyle i zapinadz tylko biodrowo.Chyba ze dziewczyny maja inny sposob.

Ja mam cosatto i w sumie nieam zastrzerzen.Osobne budki, super spiworki, kilustopniowa regulacja oparcia, rozklada sie prawie na plasko.Wykonany z fajnych materialow i ma fajna kolorystyke Ja chcialam bardzo maclarena ale chcialam tez podwojne raczki( po srodku w cosatto jest jeszcze jedna) a maclaren ma tylko dwie.
Ogolnie jestem zadowolona, tylko ze ja go uzywam jedynie docentrow bandlowych bo na codzien jogger:-)

Onna ja zciagnelam pasy gorne i przelozylam przez dziurki tam gdzie ida paski i one sobie w koszyku leza i tyle i zapinadz tylko biodrowo.Chyba ze dziewczyny maja inny sposob.

gastone - czy miałaś możliwość porównania go z Maclarenem? szerokość, zrwotność itp. Bo właśnie cosatto bardzo mi się spodobał ale chciałabym mieć pewność co do jego jakości/użytkowości. Poza tym chyba jest tańszy od Maclarena... Gdzie go kupowałaś?
Czy to że ma trzy uchwyty zamiast dwóch faktycznie ma znaczenie w codziennym użytkowaniu? Myślisz, że nadawałby się na dłuższe spacery itp??

Dziewczyny a może któraś z Was miała do czynienia lub coś wie na temat Mikado Duet Boston?
Zastanawiam się nad jego zakupem i chciałam zasięgnąć jakiejkolwiek porady ;).

Dziewczyny a może któraś z Was miała do czynienia lub coś wie na temat Mikado Duet Boston?
Zastanawiam się nad jego zakupem i chciałam zasięgnąć jakiejkolwiek porady ;).

Moja kolezanka miala ten wozek uzywala 2 lata prawie i twierdzi ze byl super z tym ze zlamal sie daszek, takie tez opinie o nim czytalam w necie, no ale ta znajoma go bardzo chwalila

reklama
gastone - czy miałaś możliwość porównania go z Maclarenem? szerokość, zrwotność itp. Bo właśnie cosatto bardzo mi się spodobał ale chciałabym mieć pewność co do jego jakości/użytkowości. Poza tym chyba jest tańszy od Maclarena... Gdzie go kupowałaś?
Czy to że ma trzy uchwyty zamiast dwóch faktycznie ma znaczenie w codziennym użytkowaniu? Myślisz, że nadawałby się na dłuższe spacery itp??

luppo ja wlasnie pare dni temu bylam w sklepie i ogladalam cosatto, malcalera i baby jogger city mini bo na wiosne chcemy kupic jakis maly i lekki na wiosne. ostatecznie zdecydowalam sie na Maclaren , najmniejszy, najwezszy i najlzejszy idealny i do tego suuuuper zwrotny perfect jak dla nas ;) ale kazdy ma inny styl zycia i upodobania ;)
do tego maclaren ma male kolka, cosatto, tu w anglii jezdzi sie jak po masle ale nie wiem jak na pl chodnikach

Ostatnia edycja:
Do góry