reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze podwójne wózki

reklama
Dziewczyny dzieki za odpowiedź... wprawdzie jeszcze nie zdążyłam się wybrać "poprzymierzać" chłopaków do wózka... ale chyba jednak potrzebujemy czegoś na wiekszych kołach, najlepiej pompowanych :)

Czy któraś z Was ma może wózek firmy INSTEP?
Taki http://www.instep.net/Product/Fixed...8_Flash_Fixed_Wheel_Jogger_-_Double_11-AR208/ lub podobny?

Z góry dziękuję za opinie na jego temat i pozdrawiam :)

hej dziewczyny:)
mam pytanko, czy któras z Was ma/miała taki wózek?
easywalker
z góry dziekuje za opinie:)

Ja go wprawdzie nie mam, ale swego czasu byłam zainteresowana tym wózkiem. Bardzo mi sie podoba. Ma niesamowite wielkie koła i świetnie sie prowadzi. Tylko cena jak dla mnie była trochę zaporowa...

dziekuje yenefer za odpowiedź:)
prawda cena przeraża, dlatego ja bede polować na uzywany, mam jeszcze dużo czasu, więc mysle, że trafie na jakąś okazje:)
teraz mamy x-landera, ale pojedynczy wózek juz sie nam nie przyda. tez ma duze pompowane koła, zima w sniegu dawałam rade go prowadzić nawet jedną reką. maluchy maja byc kwietniowe, więc na pierwsza zime musze mieć pompowane duże koła, na wiosne zmienie, na jakąś parasolke.

hej dziewczyny:)
mam pytanko, czy któras z Was ma/miała taki wózek?
easywalker
z góry dziekuje za opinie:)

Ja mam taki wozek i powiem ze rewelacja. Prowadzi sie jedna reka, skreca w miejscu, sklada sie super, szerokosc idealna miesci sie we wszystkie drzwi. Wczoraj spotkalam sie z dziewczyna, ktora ma Teutonie (blizniacza oczywiscie) i powiem nieskromnie ze moj wozek byl taki zgrabny i drobniotki przy tej kolumbrynie ze bylam w szoku.
Kupilam egzemplarz nowy, ale teraz jakbym kupowala to spacerowke nowa, a szukalabym gondolek uzywanych to zawsze jakas oszczednosc.

ja szukam całego używanego, maluchy maja sie pojawić na świecie w kwietniu, więc pierwsza zime pośmigamy w tym wózku, a na wiosne planuje kupic jakąś lekką parasolkę:)
dziekuję za opinie:)

witam wszystkie stereo-mamusie.
Szkoda że dopiero teraz trafiłam na to forum, bo moje bliźniaczki niedługo skończą 7 miesięcy a cały czas brakowało mi możliwości wymiany rad/opinii/sugestii z innymi bliźniaczymi mamami.
na pierwszy ogień wózki - przymierzaliśmy się do Zooma ale w sklepie para spodziewajaca się bliźniąt opowiedziała nam o Bebecar vector duo. Są bardzo drogie (wersja podstawowa ok 4-5 tys - nie rozumiem dlaczgo jak bliźniaczy to od razu 3xdroższy...) ale udało nam się kupić używany za 1/3 ceny. chcieliśmy wózek tramwajowy (jeden za drugim) żeby wszędzie wjechać, w tym w wąskie stare windy i żeby była możliwość złożenia, zamontowania fotelików samochodowych (korzystamy głównie z samochodu). Ten typ spełnił te oczekiwania. Na dodatek nie musieliśmy dokupywać nakładek godolek bo spacerówki rozkładają się na płasko (a dzieci urodził się na wiosnę więc było ciepło, nawet gdyby było to na zimę to na wyposażeniu są śpiworki i zapinane nakładki/osłonki na nogi). W Zoomie można jedynie odchylić całą spacerówkę windując tym samym nogi dziecka do góry - to duży minus. I jeszcze jedna kwestia - z przodu są dwa koła a nie jedno - dla mnie byłoby to duże utrudnienie na podjazdach "przyschodowych" starego typu.
stelaż składam do bagażnika, foteliki mocuję w aucie i jazda - jesteśmy z mężem zdani tylko na siebie (całą rodzina 300 km dalej), więc możliwosć wpięcia w wózek fotelików na czas np zakupów była dla nas ważna.
cóż - nie ma wózków bliźniaczych idealnych. Tutaj trzeba iść na kompromisy i kierować się tym, na jakich funkcjach najbardziej nam zależy, gdzie mieszkamy itp

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry