reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze podwójne wózki

Zakup Freestyle Twins odradziła mi koleżanka- raz, że pękła im rama po niecałym roku, a dwa, że ponoć sposób zamontowania tapicerki w spacerówce uniemożliwia ściągnięcie jej do prania. Mam pytanie odnośnie DORJAN DANNY SPORT? polecacie ten wózek? bo biję się z myślami, który wózek wybrać. Myślę jeszcze o JEDO FYN DUO

reklama
Dziewczyny, poszukuję wózka dla bliźniaków (od noworodka) na tereny wiejsko-leśne, czyli wertepy:) zastanawiam się pomiędzy Easywalker duo a TFK Twinner. Starszą córkę woziłam w emmaljundze i super się sprawdziła. Jak sądzicie, który z wymienionych wózków sprawdzi się lepiej (np. ma lepszą amortyzację)?

Ja mam tfk i jestem zachwycona. Wprawdzie w lesie jeszcze nie testowany ale z zaspami snieznymi radzi sobie swietnie. Duze pompowane kola daja rade. Tez bralam pod uwage te dwa wozki i pani w sklepie powiedziała ze różnicy prawie nie ma ale easywalker wycofuje sie z pl bo jest drogi i ciezko będzie niedlugo coś do niego dokupic jak sie zepsuje. Ja tfk polecam a tez dlugo dumalam nad wozkiem.

A któraś z Was ma doświadczenia z Bugaboo Donkey Twin? Jest masakrycznie wprost drogi, ale mamy okazję kupić używany razem z fotelikami samochodowymi i isofixami za cenę mniej więcej taką, jak nowy TFK Twinner Twist Duo z nowymi fotelikami i isofixami. Zastanawiam się co lepiej, mętlik w głowie...

Szukam uzywanego, niedrogiego wozka blizniaczego 2w1 czyli gondola plus spacerowka, jeden obok drugiego najlepiej z woj.mazowieckiego.

Witam, ja po raz pierwszy ;) We wrześniu zostaniemy rodzicami bliźniaków ale juz teraz rozglądamy się za wózkiem. I tu morze pytań ;)

Czy któraś z Was ma albo spotkała się z wózkiem Tako City Move Duo??? Zwrócił moją uwagę jedynie przeglądając internet więc potrzebuje rad praktycznych. Czy łatwo się składa? Nie wydaje się za długi (gondole są duże co jest + dla dzieci, do prowadzenia może być - )?? Jak się go prowadzi ( z opisu wynika że ma pompowane koła i amortyzacje więc chyba + )??? Czy nie jest za ciężki??

Mam też pytanie do Mam mających BJ city select. Miałam okazję go zobaczyć na żywo- wrażenie super, wygląda na zwinny. Tylko zostaje wygoda dzieci. Jak w praktyce wygląda przenoszenie gondol? Czy dzieci nie zsuwaja sie na główkę? Gondole mają uszy z boku zamiast uchwytu w budzie. Do jakiego wieku sprawdza się wielkościowo?? Gondole i siedziska są zmniejszone i zastanawiam się zastanawiam jak dużo z Was musiało szybko zrezygnować z gondol? Czy dzieci nie za bardzo się będą kopać gdy przy spacerówkach są zwrócone ku siebie???

Dziewczyny,

a czy znacie ten wózek Peg Perego Book for Two
Link do: ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2016 - sklep internetowy: PEG PEREGO BOOK FOR TWO 2016 podwójny wózek spacerowy

Jak byłam w sklepie, to babka mówiła, że nadaje się od urodzenia, bo można wsunąć w siedziska miękkie gondolki. Poza tym można zamontować na nim przy pomocy adapterów 2 foteliki-nosidełka (tej samej firmy co wózek). Niby wydaje się fajny ale tak jakoś do końca do mnie nie mówi, dlatego szukam opinii na jego temat.

Jestem chyba zakochana w Baby Jogger City Mini Double :D

Larwka, baby jogger bardzo dobra firma. My akurat mamy wózek baby jogger city select, ale jest boski. Gondole miałam jeden obok drugiego, ale niestety u mnie się to nie sprawdziło, dlatego wózek spacerowy postanowiłam kupić jeden za drugim i jest super!

darunia, a nie boisz się, że potem ten wózek będzie dla Ciebie za ciężki przy podbijaniu? bo jak byłam w Bobowózkach, to pani wrzuciła do wózka takie obciążniki niby dzieciaczki o wadze chyba 5 i 9 kg i powiem szczerze, że miałabym problem żeby to podbić pod krawężnik.

reklama
Do góry