reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze podwójne wózki

Kurczę!! No to muszę to jeszcze raz przemyśleć, który baby jogger :D bo na bank będzie BJ, ale który??
A w jakim wieku są Twoje maluchy?

reklama
My mamy Peg Perego Duette (jeden za drugim, wiele kombinacji ustawienie siedzisk) i jesteśmy bardzo zadowoleni. Najpierw mieliśmy Danny Sport Twin (jeden obok drugiego) ale o ile jako wózek głęboki spisywał się świetnie, to siedziska spacerowe miał strasznie małe i chłopakom było niewygodnie/ciasno - dlatego zdecydowaliśmy się na zmianę. Zarówno jeden, jak i drugi wózek prowadzą się lekko (danny sport miał skrętne przednie koła- super, a peg perego ma kierownicę, która też świetnie się sprawdza.

Truskawa - Peg Perego Book for Two to taka spacerówka jeden obok drugiego z możliwością włożenia do środka miękkich gondoli. To jest model, który wyszedł w tym roku. Nie widzę w intrenecie żadnych opinii na jego temat i boję się, że dokonując zakupu tego wózka troszkę wtopię. Bądź co bądź przy zakupie wózka sugeruję się opiniami innych i chyba wolałabym wózek, który jest już od kilku lat na rynku. Tak by wiadomo było jakie są jego wady. Na ten wózek który Ty posiadasz z tą kierownicą również patrzyłam, ale jakoś motyw kierownicy mnie nie przekonuje. Natomiast wierzę, że może być to wygodne :)

Darunia - chyba będę musiała się wybrać jeszcze raz do sklepu z wózkami i popatrzeć :) chyba, że wcześniej dorwę na mieście jakąś kobietkę z takim wózkiem i da mi chwilkę powozić :D

larwka - rozumiem Cię doskonale bo sama wybierając wózek przeszukałam internet właśnie pod kątem opinii nt. wózków bliźniaczych ;) wybór nie był wcale łatwy, powalają zwłaszcza ceny wózków dla bliźniaków i dlatego też tak ważna jest opinia innych rodziców bliźniąt. Sama miałam straszne obawy co do kierownicy w naszym peg perego duette, ale ostatecznie przekonałam się i naprawdę nie żałuję bo chłopaki mają dużo miejsca, wózek ma duże koła, kierownica - na szczęście - nie zawiodła póki co. Ale wiadomo- to tylko moja opinia i moje spostrzeżenia - każdy musi wybrać coś do czego jest przekonany :) Pozdrawiam i życzę zdrówka- dla mamy i dzieciaczków :)

Kierownica to najlepsza rzecz w peg perego duette. Kazda mama bliźniąt na miescie zazdrości mi tego wynalazku. Manewrowanie to czysta przyjemność.
W sklepach nie ma żadnego problemu z zakrętami.
Dzieci mają teraz 16 miesięcy i 2 dzienne drzemki maja w wózku, jest w nim naprawde duzo miejsca

Za to kosz na zakupy w tym wózku to nieporozumienie. Praktycznie nie ma jak włożyć zakupów przy spacerówce

No to w moim przypadku peg perego odpada. Wole baby joggera i mieć wybór odnośnie fotelików. Wogole nie podoba mi sie polityka peg perego, że przymuszają do zakupu swoich fotelików, bo tylko te pasują do adapterów :/
Po prostu nie lubię jak mnie ktoś do czegoś zmusza, bo jestem wtedy od razu na nie. Ot taki charakterek :d

Witam. Też jestem na etapie wyboru wózka dla bliźniaczek. Zastanawiam się nad wózkiem firmy dorjan. Czy ktoś słyszał jakieś opinie o tym wózku?

reklama
Dziewczyny, przede mną wybór parasolki. Marze o prostym składaniu, niewielkich rozmiarach po złożeniu, ale jednocześnie sporej przestrzeni siedzisk ( maluchy lubią sobie pospać w dzień w wózku).
Na co powinnam zwrócić uwagę przy zakupie?

Do góry