My przerobiliśmy w sumie 3 wózki i oto wnioski:
Pierwszy wózek TFK twinner twist duo :
- fajny wózek jeden obok drugiego wg mnie taki trochę wóz terenowy (koła pompowane), ale to jego plus
- gondole oddzielne, nie są jakieś wąski, są zwężane w nóżkach i tylko sprawiają wrażenie wąskich
- fajne spacerówki, regulowane podnóżki, rozkładane na płasko
- jak dla mnie minusem małym może być tylko to że spacerówki są montowane tylko w jedną stronę
Sprzedanie tego wózka było poniekąd moją fanaberią i chęcią zmiany.
Drugi wózek BABY JOGGER CITY SELECT
- fajny dopóki nie trzeba było założyć dzieciom butów, a później włożyć śpiworów. Kupiliśmy ten wózek jak dzieci miały 14 miesięcy była to wiosna, a w listopadzie decyzja że trzeba go sprzedać. Jak zaczęliśmy zakładać pełne buty to okazało się że jak siedzą jeden za drugim to synowi z tyłu (na górze siedział) nie mieszczą się stopy, jak siedzieli twarzami do siebie (syn na górze) to kopał siostrę i machał jej butami przed twarzą. Z kolei jak siedział z przodu to ciężko się wózkiem manewrowało. W momencie kiedy trzeba było włożyć śpiwory do wózka do sadzanie dzieci to był koszmar aby je posadzić.
- minus jeszcze taki że dzieci chciały same wchodzić do wózka a na to siedzenie z tyłu było trudno wejść i był strach że sobie dziecko coś zrobi wspinając się na wózek.
- uważam że wózek fajny dla mniejszych dzieci,
- plus również za duży kosz na zakupy
Nasz obecny wózek BABY JOGGER CITY MINI
- jest to dla mnie wózek coś w stylu parasolki tylko bliźniaczej
- zwrotny, lekko się prowadzi, maluchy bez problemu wsiadają same do wózka, rozkłada się na płasko, wąski więc wszędzie wjedzie
Dziś jeśli bym miała kupować jeszcze raz wózki to nie kupiłabym już CITY SELECTA.
YOURDESIRE ale zoom też jest drogi tak samo jak bj i inne bajeranckie. A pomyśl nad rozwiązaniem takim żeby kupić wersję spacerową wózka nową, a gondole dokupić używane. Ja tak zrobiłam z TFK za gondole zapłaciłam 500 zł, za nową spacerówkę 2200. Maluszki gondoli nie zniszczą, a najważniejsze wg mnie to porządny czyli nowy stelaż wózka. Może choć troszkę pomogłam.:-)