reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze podwójne wózki

Kamilove, ja miałam Jedo. Bardzo fajnie się go prowadziło. Jak najbardziej nadawał się na nasze piękne chodniki. W gondolach dzieci jeździły do ok 8 miesiąca. Później zmieniliśmy na spacerówki i kupiliśmy baby jogger city select.

Jeżeli chodzi o wkladanie do samochodu to my mamy kombi i musieliśmy wyciągać koła od stelaża, bo inaczej bagażnik nir chciał się zamknąć. Na spacery wychodzilismy w gondolach, ale do miasta montowalismy foteliki na adapterze.

Kupiłam ten wózek z tego względu że jego cena nie jest wysoka, gondole są duże i jest jeden obok drugiego. Na tym mi zależało, ponieważ chciałam widzieć dzieci jak z nimi wychodzę. Teraz kupiłam jeden za drugim i jest to.dobra wersja dla mnie, bo nie mam z kim zostawić dzieciaków i muszę brać je ze sobą, a w sklepach niestety przejścia są wąskie.

reklama
Darunia,

No właśnie a jak z wejściami do sklepów czy przychodni? On ma ponad 80cm wiec pewnie był troszkę problem... Do hipermarketów jednak pewnie spokojnie wchodziłas? Bo ja tak praktycznie to zakupy robie razem z Ł raz w tygodniu wiec jakoś dalibysmy sobie rade. No i faktycznie dla mnie cena jedo tez jest bardzo fajna, a i wózek z bardzo dobrych materiałów. I świetne gondole, a ja mam termin na koniec października wiec chciałabym by dziewczyny do kwietnia/maja w nich przejezdzily :)

Foteliki miałaś jedo czy jakiejś innej firmy? Łatwo się je montuje na stelaż?

Bardzo Ci dziękuję za pomoc!

Z hipermarketami nie było problemu. Miałam raczej na myśli jakieś sklepy odzieżowe, także one odpadają. Do przychodni nie probowalam wyjeżdżać wózkiem, bo zawsze jechaliśmy samochodem, mieliśmy spory kawałek i wnosilismy ich w fotelikach. Myślę, że spokojnie przejeżdża ten okres w gondolach. Moi korzystali z nich tak jak pisałam wcześniej prawie do 8 msc. Ważyli wtedy około 8-9 kg.

Foteliki miałem też Jedo. Z tym, że trzeba dokupić adapter, aby montować je na stelaż, jego koszt to chyba 50 zł. Bardzo proste w obsłudze.

Cześć Dziewczyny,
proszę o pomoc użytkowniczki następujących wózków:
1) Peg Perego Duette - mam na oku używaną spacerówkę + foteliki samochodowe. Czy spacerówka rozkłada się do pełnej pozycji leżącej? Czy dzieci w różnych ustawieniach (do siebie, jeden za drugim) nie przeszkadzają sobie wzajemnie? Czy wózek jest dość wysoko zawieszony? Interesuje mnie, jak będzie się sprawował na polnych drogach;

2) Jane Twin Two - używana wersja z gondolami i spacerówkami - wyczytałam, że gondole sa jednocześnie fotelikami samochodowymi. Czy to rozwiązanie jest dobre i bezpieczne? Czy gondole mają dość miejsca dla dzieci? Czy w spacerówce maluchy sobie nie przeszkadzają? No i pytanie o wysokość zawieszenia.

Jeszcze jedno: spacerówki będą eksploatowane zimą, dojdą pewnie jakieś śpiworki i martwi mnie ilość miejsca zajmowana prze owinięte dzieci. Nie mam możliwości obejrzenia wózków na żywo a w pilskich sklepach nie ma wersji bliźniaczych (ew. na zamówienie)

Hej dziewczyny czy któraś jest w posiadaniu tfk twinner twist duo. Dzis ogladalam wozki i ten wydal nam sie najlepszy tylko jest dość malo opinii na jego temat moze ktoras z was pomoze swoją opinią?

Pytanie do użytkowniczek Peg Perego Duette SW: Przednie kola przy mocnych skrętach trą o ramę wózka. Aluminiowy stelaż jest widocznie poprzecierany.

Czy to wina wyrobionych kół czy ośki? A może czegoś zupełnie innego? Czy któraś miała taki problem? Co trzeba wymienić? I gdzie dostać części?

Mogę dodać zdjęcia w razie niejasności.

reklama
Do góry