reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze podwójne wózki

A ja sie wkurzylam bo dzis miala przyjechac kobita po foteliki z bazami i za ta kaske dokladajac mialam kupic jOggera.Babka w ostatniej chwili zrezygnowala..No i znow musze czekac buuuuu

reklama
jak chlopaki maja juz roczek top lepszym rozwiazaniem bylaby lekka spacerowka tupu maclaren albo cosatto, oczywiscie jesli nie mieszkasz na plazy:-)
WÓZEK BLIŹNIACZY COSATTO DUET LITE (1596004519) - Aukcje internetowe Allegro

My mamy Cosatto duete lite w tej nowszej kolorowej wersji

cosattoduetlite.jpg
.

Jest fajny, bo tylne siedzisko rozkłąda się zupełnie na płasko, jest zabudowane po bokach i dostosowane jest dla dzieci od 0mca. Ja swojej niuni podkładam coś pod główkę i ręczniczek robię w rogala, żeby w/w głóka na boki nie latała. Super jest to, że skłąda się jak parasolka. Prowadzi się nienajgorzej, choć mój mąż nie potrafi nim pod wysoki krawężnik podjechać. Wadą są rączki typu "rogi" jak chyba we wszystkich parasolkach i właśnie przez nie trzeba włożyć sporo wysiłku przy skręcaniu. Wózek waży 13,5kg. Wchodzi w poprzek do fiata doblo. Kosz na zakupy jest bardzo mały i ciężko dostępny. Jak dziecko z tyłu leży, to nie ma szans, żeby powiesić na rączkach torbę, bo dziecku o główkę będzie obijać.

rabbit kochana jak szukalam wozka dla siebie, to znalazlam ten KOLCRAFT, to jest amerykanski wozek i podobno dobrej jakosci, przypomina zooma ale jest tanszy bo ok 900zl, w polsce jeszcze nie jest az tak popularny ale widze ze juz wprowadzaja ;D
ZT009-RBY_500-2.jpg

Milena bardzo fajny jest ale nie ma gondol...a ja chce je mieć...cała zima przed nami....

Widziałam go w UK w wersji z gondolkami i powiem szczerze, że wyglądał jak mega długi pociąg. Nie wiem, czy gondolki były oryginalne, czy dopasowywane. Pytałam pani jak się go prowadzi, to powiedziałą, że koszmarnie ciężko i nigdy w życiu drugi raz by go nie kupiła.

domyslam sie ze ciezko sie prowadzi, my kupilismy bebecar vector duo od znajomych, ale usiluje go sprzedac bo jest ciezki i dlugi... koszmar! chce kupic BRITAX B-DUAL
Britax-B-DUAL-Pushchair1234567.jpg

Jesteś wysoka? Masz długie ręce? Bo wydaje mi się, że niska osoba tak jak ja (160cm wzrostu) przy prowadzeniu tego wózka będzie albo a) kopać w to dolne siedzisko lub b) prowadzić wóżek na mocno wyprostowanych i wyciągniętych przed siebie rękach- zauważ, że dolne siedzisko mocno wystaje poza krawędź rączki (rączka jest zbyt krótka).
Sąsiadka ma phil&teds. Jest mniej więcej mojego wzrostu i wiecznie kopie w dolne siedzisko. Jej mąż ma koło 190cm wzrostu i prowadzi mu się wózek dość dobrze.

luckaa, lepiej. ale ważne żeby te koła daly się blokować, bo po wertepach i w jakichś dziurach potrafią się powykręcać tak,ze nie można ruszyć. A jaki Ty miałas dotąd wózek - ze sztywnymi???

reklama
Milena a co sadzisz o I candy peach?
Ja jestem mega zadowolona, zwlaszcza z wersji z fotelikami.
Spacerowki tez super wykonane.Teraz Wystawilam go do sprzedania bo potrzebuje joggera i musze go sprzedac.Ale wogole jest super.

Do góry