reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze podwójne wózki

mama Macka...ja mialam Easy Walker duo. Przesliczny wozek- "kawal maszyny" z tym ze u nas sie nie sprawdzil i go oddalismy bo strasznie ciezki. A ja szukalam wozka lekkiego.
Ogonie przeslicznie wykonany. Kola bardzo duze, pompowane...

reklama
My mieliśmy zoom-a jak dziewczynki były malutkie,gondole super,wpinane foteliki też świetna sprawa,stelaz bez problemu miescil sie w bagazniku,latwo sie prowadzil dopoki dzieci byly male i lekkie,w spacerowce wyszlismy raz...i wozek sprzedalismy.
na pocztek sprawdzil sie w 100%-pozniej niestety prowadzenie wozka jeden za drugim jak dla nasb bylo po prostu niewygodne.

My również mieliśmy a właściwie jeszcze mamy zooma. Jeżeli chodzi o mnie to jestem bardzo zadowolona z tego wózka no i moje dzieciaki też. Z gondolami jeździło się dobrze, chłopaki mieli dużo miejsca. Jak jechaliśmy do centrum handlowego a robilśsmy to często chłopaki byli w fotelikach wpiętych dzięki dodatkowym adapterom do wózka, praktycznie nie było miejsca gdzie byśmy nim nie mogli wjechać. No i super jest to że chłopaków mogę sadzać w każdym kierunku (do siebie, od siebie, jeden za drugim w kierunku jazdy lub przodem do mnie, no i oprócz tego mają dużo miejsca.
Tak jak dziewczyny pisały im większy ciężar tym coraz trudniej jest nim jeździć, ale ja jeszcze daje rade i nie narzekam, choć kupiłam dodatkowo sobie teraz parasolkę arie (jak będziemy jechali na wczasy trochę miejsca mniej zajmie w bagażniku.

ja bardzo chcialam icandy peach ale nawet uzywany z fotelikami wychodzil ponad £400, a teraz zamowilsmy BRITAX nowiutki przeceniony z £560 na £399...

Fakt, wydatek spory.Ja zeszlam i tak z ceny a komplet sprzedaje za 700.euro
Jutro kobitka ma przyjechac.Wogole strasznie chodliwy jest ten wozek.Latwo go sprzedac.W zeszlym tyg powiesilam ogloszenie i mam mnostwo chetnych.Ale mam nadzieje ze pierwsza kupi bo jedzie przez cala Irl wiec nie nadarmo.
A ja zakupuje baby mini jogger i chyba niedlugo powstanie klub milosniczek joggera hihi

a co myślicie o xlander, xtwin?? bardzo mi się spodobał ale bardzo biorę pod uwagę Wasza opinie, bo gdyby nie ona juz dawno miała bym jakis niewypał(pytam o każny, ponieważ odesłałam niedawno zamówiony wózek, bo okazał sie bublem i boję soę naciąć kolejny raz...)

Fakt, wydatek spory.Ja zeszlam i tak z ceny a komplet sprzedaje za 700.euro
Jutro kobitka ma przyjechac.Wogole strasznie chodliwy jest ten wozek.Latwo go sprzedac.W zeszlym tyg powiesilam ogloszenie i mam mnostwo chetnych.Ale mam nadzieje ze pierwsza kupi bo jedzie przez cala Irl wiec nie nadarmo.
A ja zakupuje baby mini jogger i chyba niedlugo powstanie klub milosniczek joggera hihi

moze moze ;) widzialam Joggera w sklepie, nie najgorszy, dosyc lekki, ale ja osobiscie wole tandem. moze kiedys zmienie zdanie... :-D

hmmm, zadałąm tu to pytanie i gdzieś wcieło:( Więc jeszcze raz. mimo że uzywam joggerka już jakiś czas to ciągle nie wiem czy jest on joggerem tylko z nazwy czy rzeczywiście nalezy do tej grupy wozków z którymi można biegać??? Jola, Ty jesteś zorientowana, jest gdzies informacja na ten temat?? Bo typ owe joggery mają większe i pompowane koła, więc nie wiem jak producennt nazwal ten joggerem, czy tylko od firmy ta nazwa jest??

co do xlandera to slyszalam różne opinie, sama widzialam go w sklepie i nie podpasowal mi sposób skladania i ciężar( no ale ja szukałam drugiego wozka, lżejszego od pierwszego i już dla większych dzieci:) Na tym wątku już byla mowa o tym wozku i polecam poszuaknie opinii na forum blizniaki.net :) tam jest porównywarka wozkow i sporo opinii uzytkownikó o różnych wozkach :)

Ostatnia edycja:
onna..city mini nie jest wozkiem do biegania. To typowy wozek mniejski.
Wozki do biegania jak sama zauwazylas maja duze kola i musz one byc pompowane.

A Baby Jogger to poprostu firma ktora nie tylko zajmuje sie produkcja wozkow do biegania (od takich zaczynali) ale takze wozkow do uzytku na wszystkich terenach..:tak:
Te do biegania maja tez specjalny hamulec w raczce ktory jest potrzebyny przy bieganiu..

Milena uwierz mi ze szybko zmienisz zdanie:-) Ja zarzekalam sie ze tylko tandemy i wydalam sporo na i candy.Super sie sprawdzil ale prawda jest taka ze tylko do teraz.Bo juz wieksze dziecko noe ma zbyt komfortowo na dole..Utrudniony tez jest dostep w niektorych przupadkach.Ale co tam bede gadac.Zarzekalam sie a teraz zwracam honor bo wiem juz napewno :only side by side:-)

reklama
Jolu wkońcu wyszłam z chłopakami z Ariią. No powiem prowadzi, jedzie się całkiem, całkiem. Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Ale mam pytanko czy w joggerze jest więcej miejsca dla maluchów do siedzenia czy tyle samo. Narazie nie ma problemu ale jak chłopaki podrosną to się zastanawiam. Ja porostu porównuje tylko do zooma to tam mają miejsca a miejsca.

Do góry