reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze podwójne wózki

Yen jeśli szukasz wózka do samochodu i na zakupy, to ja polecam parasolki typu "jeden za drugim". Takie wózki robi Marco i Cosatto. Ja mam Marco i kocham ten wózek ;) Lekki, maleńki (mniejszy niż niejedna pojedyncza spacerówka). Wjeżdża wszędzie i nie rzuca się w oczy - 80% przechodniów nie zauważa, że wiozę bliźniaki.
Nie wiem jak Cosatto - gabaryty podobne, ale ma mniejsze kółka. Koleżanka zamówiła niedawno takie cudo dla swoich dwulatków, ale jeszcze nie przyszedł. Bardzo jestem ciekawa, który wózek jest fajniejszy :)

Tylko nie wiem, czy ten typ wózka będzie Ci odpowiadał, bo przednie siedzenie się nie rozkłada. Dla mnie to nie ma znaczenia, bo moje dziewczyny już dawno nie śpią na spacerach, ale może Twoje jeszcze lubią się zdrzemnąć?
Chociaż zaraz, Marco chyba wypuścił jakiś model z rozkładanym przednim siedzeniem... Nie wiem, musiałabyś sobie poszukać na Ebayu albo Allegro.

reklama
Bura zawsze myślałam, ze te wózki jeden za drugim to kobyły, a te wymienione przez Ciebie wydają mi się super. A w ogóle to wdzę, że Twoje skarby zaraz roczek skończą :cool2:

Yenefer, ja mogę polecić z wózków jeden obok drugiego baby welt (jest na allegro), u nas się sprawdza i jest naprawdę lekki.

dzięki dziewczyny!
Musze się poważnie zastanowić...bura moje lubią przyciąć komara, więc wolałabym żeby były rozkładane.
gemini81 powiedz jak się prowadzi taki wózeczek ze sporym obciążeniem? Mój zoom jeden za drugim jest teraz strasznie ciężko prowadzić. Dziewczynki coraz większe i ciężko się nim manewruje. Ciekawa jestem czy w taki szerokim jest podobny problem, czy przednie koła dobrze skręcają? No i widzę że nie ma pałąka, czy pasy można regulować? Zaciekawił mnie ten wózeczek bo cena jest bardzo atrakcyjna.

Yenefer prowadzi się bardzo dobrze, kółka skrętne fajnie działają, nie jest jakoś bardzo ciężko, mimo, że moje klocuszki ważą już po 11kg. Pasy są fajnie regulowane. Można zapiąć szelki+pas lub sam pas - my tak właśnie zapinamy. Oparcie nie rozkłada się do końca, ale niuńka raz zasnęła i nie było źle, ale na ogół jednak nie śpią już na spacerach.

Gemini mój wózio jest naprawdę maleńki i super się prowadzi. Już w ogóle nie korzystamy ze starego, dużego wózka. Zobaczymy jak poradzi sobie w zimie.
No a roczek stuknie nam już za tydzień i szczerze mówiąc dziwnie się z tym czuję. Trochę nie wierzę, że to już i wracają wspomnienia sprzed roku: trudna ciąża, pobyt w szpitalu, poród i cała reszta. Ale oczywiście bardzo się cieszę :) Dmuchanie świeczki mamy wytrenowane, prezenty zapakowane. Teraz już tylko czekamy na wielki dzień :)

Może któraś mamusia podpowie...

Sprawa ma się następująco, chcę kupić drugi wózek tzw parasolkę żeby mieć na wyjazd do sklepu, centrum handlowego, ogólnie do samochodu. Waham się pomiędzy dwoma Maclaren twin techno i cosatto. Maclarena widziałam na żywo i podoba mi się, składa się do niewielkich rozmiarów i ogólnie wózek ma bardzo dobre opinie. Dobrze też mówią o tym cosatto ale ja go nie znam i nie widziałam. Może któraś z Was pomoże zdecydować. A może zupełnie coś innego polecacie?

Maclaren

maclaren%20twin%20techno.jpg

Cosatto

cosatto%202%202%20peas%20in%20pod(1).jpg
ja mam cosatto dla dziewczyn.Prowadzi się dobrze,oparcia są opuszczane na maxa,jak dla noworodka.Generalnie wózek marzenie:)no i śpiworki,które są dość istotne jak dla mnie(dziewczyny na zimę mają kurtki,nie kombinezony)ogólnie jestem zadowolona,ale tym wózkiem po lesie na pewno nie pojeżdżę...

yenefer -ja mam maclarena tylko jakąś starszą wersję -rozkłada się całkiem sporo ale nie całkiem na płask. (nie wiem jak ta wersja, którą pokazałaś działa). Prowadzi się go bardzo dobrze, wchodzi w drzwi standardowe bez problemów. Nawet doszłam do wprawy i czasem jedną ręką da się prowadzić. Wożę teraz w nim maluchy ok 11kg.
I rzeczywiście bardzo fajnie się składa.
Ma taką wadę, że koszyk na zakupy jest nie za duży. mała paczka pieluch w jeden i tyle. i jak opuścisz siedzenie to b. trudno tam się dostac.

Witam jestem w ciązy blizniaczej będzie chłopczyk i dziewczynka i 23 listopada mam cc a wózeczek kupiliśmy z EasyWalker Duo z 2 fotelikami Maxi cosi Family fix polecam ten wózek bo jest lekki jak na blizniaczy i dzieci mają w nim osobne gondolki i budki, mocuje się też do wózka foteliki lub różne kombinacje np.fotelik i gondola itp.Czy ktoś posiada taki wózek

Witam jestem w ciązy blizniaczej będzie chłopczyk i dziewczynka i 23 listopada mam cc a wózeczek kupiliśmy z EasyWalker Duo z 2 fotelikami Maxi cosi Family fix polecam ten wózek bo jest lekki jak na blizniaczy i dzieci mają w nim osobne gondolki i budki, mocuje się też do wózka foteliki lub różne kombinacje np.fotelik i gondola itp.Czy ktoś posiada taki wózek

Elena- ja mialam Easy Walker w domu- po kilkudziesieciu godzinach spedzonych w necie w poszukiwaniu idealnego pojazdu dla moich dziewczyn zdecydowalismy sie wlasnie na te "cudo". Dodam ze przy wyborze kierowalismy sie glownie waga wozka.
Owszem wozek jest piekny( tu sie nie zawiedlismy), masywny, super wykonany, ale prosze Cie nie pisz ze jest lekki:sorry2:, jeszcze jakas dziewczyna "nabieze " sie tak jak ja z moim M. My wozek oddalismy po tym jak mial wazyc niby 13,5kg!! Owszem- ale tyle wazyla sama rama a do tego po prawie 6 kilo kazda gondolka , no siedzisko troszke mniej plus pompowane kola. Szkoda ze nawet na stronie producenta podaja wage samej ramy!
Po takim rozczarowaniu pojechalam juz nastepnym razem do salonu i wtedy zobaczylam Easy jeszcze raz- powiem Ci ze dwie panie znosily go z takiego podestu zeby komus go zademonstrowac!:sorry2: Wiec do lekkich naprawde on nie nalezy!
Oczywiscie jesli komus nie zalezy na ciezarze to wozek jest godny polecenia! Naprawde slicznie sie prezentuje. Ale gdy ktos tak jak ja musi wozek znoscic po schodach- to nie polecam!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry