reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze podwójne wózki

Bura te parasolki to rzeczywiscie tak jak piszesz - na krótkie wypady idealny, szkoda, ze nie wiedziałam, ze cos takiego istnieje bo bym powaznie rozwayła zakup (oczywiscie musialabym 'przymierzyc' dzieci, ale jak by nie było najgorzej z miejscem to bym kupila, poki co tez nasz wozek tez jest uzywany na krótkich spacerach i do przwozenia zakupow lub widereczka i foremek, bo dziewczyny wola same spacerowac ;)
Ja po cichu liczę na to, że dziewczynki nie będą zbyt długo jeździły w wózku. Heh, teraz marzę, żeby uwolnić się od wózka, a kiedyś pewnie okaże się, że każdy spacer to istna łapanka, a zakupy z szaloną dwójką to koszmar... No zobaczymy. Jakoś na razie nie potrafię sobie tego wyobrazić :)

Jeszcze tak myślałam o tej mojej parasolce i ciekawa jestem, jak będzie się prowadzić z większym obciążeniem. Bebe Confort, im dziewczynki są cięższe, prowadzi się coraz lepiej. Boję się, że mały Marco może mieć z tym problemy, bo jednak tutaj ciężar nie rozkłada się tak fajnie. Ale wszystko wyjdzie w praniu. Najważniejsze, że teraz sprawdza się super :)

reklama
Lenna..jak dla mnie 17 kg to nadal mega masa...Moj City mini wazy 11 i z dziewczynami jest co pchac...Dobrze ze sie super go pcha bo ma spore kola i zawieszenie...

a ja wczoraj widzialam jaki nowy kolorek Baby jogger wprowadzil....jak ja kupowalam to takich fajnych nie bylo...:sorry2:

Baby Jogger City Mini Double pushchair

A co do Cosatt...on fajnie wyglada....ale na parasolke jak dla mnie ciezki.
Tutaj w uk bardzo popularny ze wzgledu ze jest od urodzenia.

Mamoblizniaczek..no wlasnie o tym pisalam....76cm to jest taka szerokosc ktora pozwala wejsc prawie wszedzie...
A juz powyzej 80..nawet sobie nie wyobrazam jak ten wozek masywnie musi wygladac...:sorry2::sorry2: Nie dosc ze ciezki jak diabli to jeszcze szeroki...:no:

Mamoblizniaczek..no wlasnie o tym pisalam....76cm to jest taka szerokosc ktora pozwala wejsc prawie wszedzie...
A juz powyzej 80..nawet sobie nie wyobrazam jak ten wozek masywnie musi wygladac...:sorry2::sorry2: Nie dosc ze ciezki jak diabli to jeszcze szeroki...:no:

dokładnie, ja ze swoja 80 zmiesiciłam sie wszedzie ;)tzn wejscie do klatki, wozkownia w bloku, przychodnia i supermarkety (kasy dla inwalidów/matek z dziecmi) ale fakt, wozek prawie jak czołg jest co pchac. Teraz zmienilismy na jeden za drugim, ale dziewczyny czesto spaceruja na własnych nozkach.

Bura a co do spaceru to sprzedam Ci patent. U mnie jedna corka chodzi za raczke a drugie nie chce. W klubie malucha maja takiego dlugiego weza i kazde dziecko sie trzyma i ida. Wiec ja czasami biore sznurek i wtedy dziewczyny trzymaja sie sznurka i idziemy ;) smiesznie to wyglada ale wole tak niz gonienie jednej z druga na ręku ')

dokładnie, ja ze swoja 80 zmiesiciłam sie wszedzie ;)tzn wejscie do klatki, wozkownia w bloku, przychodnia i supermarkety (kasy dla inwalidów/matek z dziecmi) ale fakt, wozek prawie jak czołg jest co pchac. Teraz zmienilismy na jeden za drugim, ale dziewczyny czesto spaceruja na własnych nozkach.

Bura a co do spaceru to sprzedam Ci patent. U mnie jedna corka chodzi za raczke a drugie nie chce. W klubie malucha maja takiego dlugiego weza i kazde dziecko sie trzyma i ida. Wiec ja czasami biore sznurek i wtedy dziewczyny trzymaja sie sznurka i idziemy ;) smiesznie to wyglada ale wole tak niz gonienie jednej z druga na ręku ')
A ja bym się nawet z domu nie wydostała z szerokim wózkiem :( Wejście do mojej windy ma 72cm. Potem na dole jeszcze trzeba zejść po stromych i wąskich schodach do wyjścia. O trzymaniu wózka w piwnicy też nie ma mowy. Drzwi są szerokości małych łazienkowych, a potem równie wąskie, niekończące się schody w dół. Nie wiem, kto projektował nasze bloki, ale chyba pałał szczególną niechęcią do matek z wózkami (podwójnymi zwłaszcza).

A patent na spacerki fajny, trzeba będzie wypróbować :) Tylko kiedy to będzie?!

pewnie juz niedlugo, moje z koncówki listopada zaczely chodzic pod koniec grudnia. Zime przespacerowaly w wózku a pierwsze spacerki na nózkach gdy stopnialy sniegi i zrzucily kozaki i grube kurtki ;))

pewnie juz niedlugo, moje z koncówki listopada zaczely chodzic pod koniec grudnia. Zime przespacerowaly w wózku a pierwsze spacerki na nózkach gdy stopnialy sniegi i zrzucily kozaki i grube kurtki ;))
No moje jak na razie dopiero wstają w łóżeczkach i sprężynują na nóżkach. Zobaczymy kiedy zaczną dreptać :)

Lenna..jak dla mnie 17 kg to nadal mega masa...Moj City mini wazy 11 i z dziewczynami jest co pchac...Dobrze ze sie super go pcha bo ma spore kola i zawieszenie...

a ja wczoraj widzialam jaki nowy kolorek Baby jogger wprowadzil....jak ja kupowalam to takich fajnych nie bylo...:sorry2:

Baby Jogger City Mini Double pushchair

A co do Cosatt...on fajnie wyglada....ale na parasolke jak dla mnie ciezki.
Tutaj w uk bardzo popularny ze wzgledu ze jest od urodzenia.

Jola a jak myslisz pojezdzisz dlugo tym wozkiem? (chodzi mi o joggera).Bo ja mamoczywiscie i candy,ale ja zanim kupie wozek dlugo rozwazam i szukam opinii,i mysle o wozku juz po i candy bo on tez jest do jakiegos momentu tylko.Podobno max do 1,5 roku.A potem chcialam kupic parasolke typu silver cross albo maclarena techno.No ale sie naczytalam ze ciezko sie prowadzi i takie tam.Mni9e sie strasznie podoba jogger i sie zastanawiam czy starczy mi tak na dluzej.Z doswiadczenia wiem ze nie kazde dziecko lubi szybko z wozka wychodzic.Moj Max wozil sie do okolo 3,5 roku i chcialabym kupic taki wozek ktory mi juz wystarczy do konca.Myslisz ze jogger jest na tyle duzy?Nie widzialam go na zywo..ale mysle ze chyba tez lepiej by sie pchal niz parasolka typu maclaren?A i dodam ze wolalabym wersje city niz easywalkera.

Jola a jak myslisz pojezdzisz dlugo tym wozkiem? (chodzi mi o joggera).Bo ja mamoczywiscie i candy,ale ja zanim kupie wozek dlugo rozwazam i szukam opinii,i mysle o wozku juz po i candy bo on tez jest do jakiegos momentu tylko.Podobno max do 1,5 roku.A potem chcialam kupic parasolke typu silver cross albo maclarena techno.No ale sie naczytalam ze ciezko sie prowadzi i takie tam.Mni9e sie strasznie podoba jogger i sie zastanawiam czy starczy mi tak na dluzej.Z doswiadczenia wiem ze nie kazde dziecko lubi szybko z wozka wychodzic.Moj Max wozil sie do okolo 3,5 roku i chcialabym kupic taki wozek ktory mi juz wystarczy do konca.Myslisz ze jogger jest na tyle duzy?Nie widzialam go na zywo..ale mysle ze chyba tez lepiej by sie pchal niz parasolka typu maclaren?A i dodam ze wolalabym wersje city niz easywalkera.

Gastone..no ja patrzac na moje dziewczyny mysle ze spokojnie pojezdze w nim do konca ( teraz waza po 10.5kg) . Nie zamierzam kupowac parasolki podwojnej gdyz mijalo by sie to z celem. Po pierwsze waga parasolek ma wiele do zyczenia, a po drugie moj City sklada sie moze nie w parasolke ale na pol i zajmuje bardzo malo mniejsca. My duzo latamy i sprawdza sie super .
Ja spotkalam mame ktora ma blizniaki prawie 3 letnie ( chlopcy) i nadal jezdza w city.
Wogole to mam jeszcze spacerowke Mamas and Papas Aria Twin Moonlight ale jezdzilam w niej moze miesiac i wrocilam do mojego city. Strasznie sie to prowadzi. Tragedia przy podbijaniu pod kraweznik , kolka sie blokuja. Fakt ze jest lekki ale ile to ja sie z nim umeczylam. Fakt ze plus jaki ma to Free Movement safety harness - fajna opcja bo dziecko moze sie swobodnie poruszac. Ale to jedyny plus. Mniejsca jest mniej niz w City Mini.
Do mojego City planujemy dokupic teraz belly bar (ten palak) bo dziewczyny lubia sie trzymac .

Wogóle widzialm zdjatka Twojego iCandy...super jest, z tym ze jak my kupowalismy to wersji peach nie bylo a pear ie chcialm bo strasznie ciezki...

Jesli chodzi o mniejsce...to na pewno parasolka typu Maclaren lub inna nie ma wiecej mniejsca.

Aaaa i piszesz ze wolalabys City niz Easywalkera. Tu nie ma porownania. Easywalker wazy ponad 20 kilo . jest to wozek niemiecki i przypomina maly czolg:tak:..Jest pieknie zrobiony. Naprawde..rewelacja. Wielkie pompowane kola ale to nie jest lekki wozek.

DSC06639.jpgDSC06978.jpg

Ostatnia edycja:
Czy słyszałyście dziewczyny coś o x landerach dla bliźniąt?Jestem na niego w 99% zdecydowana rozważam jeszcze tako jumper i już sama nie wiem...
Pewne jest to, że chcę wózek obok siebie ale nigdzie nic nie ma o tych x landerach!!!
tez bylam zdecydowana na Xlandera dopoki nie zobazcylam implast spidera sa dwie roznice pomiedezy xllanderem a spiderem ktore mnie przekonaly....
1. twarde gondolki
2. gondolki mozna ustawic przodem lub tylem do jazdy
Xlander fasjnie sie prezentuje ale spider mnie przekonal swoja praktycznoscia i opinia mam

reklama
wiec dziewczyny jakie wozki polecacie bo ja nie moge sie na nic zdecydowac urodze na jesien dopiero bo myslalam o samej spacerowce ale przeciez bedziemy wychodzic na dworek co nie?!!

Do góry