reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pociążowe boje i przeboje z wagą oraz figurą

A ja przestałam się tu udzielać własnie po tych "prowokacjach".

Karolka85 dobrze gada samo nic się nie zrobi.

Rozsądne odżywianie, często, zdrowo i mało, ćwiczenia (narazie biegam, czas już najwyższy na brzuszki), laktacja u mnie sprawiły że ważę 3kg mniej niż przed ciążą (i tak się odgrażałam, że będzie:). Ale wzięłam się serio dopiero miesiąc temu, bo zachęcona pierwszymi spektakularnymi spadkami po porodzie w końcu sobie pozwalałam na słodycze i słone przekąski, dużo węglowodanów i po 23:00 i waga trzymała się +3kg niż przed porodem.

Brzuch poorany, smaruję kremami, masuję ciśnieniowym masażerem, nieco zblakły, pomału akceptuję te rozstępy, przecież nie znikną to się nie będę bez sensu wkurzać. Swoje przeryczałam, ale skoro K. kocha brzuszek twierdząc że są to promienie od naszego Słoneczka to "niech się wstydzi ten kto widzi" :p

Ot, co.

reklama
do biegania to się nie nadaję :( a z dietą też ciężko,,, czekam na jesień i hula hop :) poszłabym na basen ale u mnie nie bardzo jest gdzie.... i to żadna prowokacja ;/

Eh to nie wiem co Ci doradzić chmurko..:-( chyba najpierw musisz uzbroić się w motywację (mi kopa dało zdjęcie z wakacji, że mam 22 lata, a wstydzę się ciala i skoro dałam radę urodzić Dziecko to co tam schudnąć, spadek kondycji i to że coraz bardziej nic mi się nie chciało, a nie taką leniwą mamą chcę być dla Zosi, że tylko narzekałam na figurę mojemu K. zamiast coś zrobić, nie z taką marudą się związał, a od samego myślenia i gadania nic mi nie ubywało). No i znaleźć taką formę aktywności, która będzie Ci sprawiać radość (ja np. nienawidzę siłowni, ale bieganie, pływanie - sprawia mi wielką frajdę)

A hula hop bardzo chciałam nauczyć się kręcić, dostałam takie najprostsze (liczyłam, że jak się nauczę to sobie sprawię takie z masażerem), ale za nic w świecie nie mogę się nauczyć. Wydaje mi się, że ono jest za male bo na filmikach na YT mają takie duże.. może w tym wina, bo jako początkująca nie daję rady tak szybko kręcić, nie wiem.. jest jakaś różnica między tymi dziecięcymi a dorosłymi, wielkość ma znaczenie?

Amandae wielkość ma znaczenie. Ja kiedyś dostałam od znajomej to małe i nih**ja nie udawało mi się nim kręcić.

A ja sie brzuchem przejmuje ide normalnie a jak widze jak ktos sie na mnie spojrzy automatycznie wciagam brzuch i sie wstydze i obiecuje sobie ze od jutra dieta;P I tak codziennie po spacerze hihi ciekawe kiedy dieta sie pojawi:p

PS Jolek jak ty super wygladasz w blomd;) Normalnie napatrzec sie nie moglam:p

no to chmurka nie wiem jak Ty chcesz schudnąć jak dieta nie , brzuszki nie , bieganie nie..
to tak jak karolka napisała samo nie zniknie..

no chyba że .. znalazłam złoty środek na moją skórę :-)
ubieram się a tam gdzie mam fałdkę zakładam szeroki pas.... hiuhi wiecie jaka wtedy jestem sztuka :-p hahah ahahahah ahahaha:-D:-D:-D:-D:-D:-D
mogę wam się zaprezentować :cool2::-p

reklama
Do góry