reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pociążowe boje i przeboje z wagą oraz figurą

reklama
nie kochana onia nie z takich;-):tak:
to raczej było stwierdzenie faktu
bo taka prawda że przy vi byłam nieco szczuplesza a teraz mam te boczki większe
wiec ma rację.. wcale nie uznałabym tego jako zazdrość :-)

ona nie mówiła że jestem gruba cz\y coś , tylko że trochę grubsza niż po 1 ciąży no ale nie ma się co dziwić bo to 2 ciąża jakby nie było...:-D

Z wywiadu który zrobiłam mogę was pogrążyć :-D:-p
Biodra się schodzą ale nie tak jak sprzed ciąży. Po pierwszym porodzie z 90 zostało mi 94, teraz się nie mierzę, będę żyć danymi sprzed drugiej ciąży :-p Ważne, że spodnie zapinam.

U mnie z ud i tyłka zeszło, mam jeszcze spory zapas na brzuchu i to jest mój ból, bo marzy mi się płaski brzuch a nigdy takiego nie miałam i mieć nie będę. Na szczęście nie galareta tylko zbity balonik :-p Za to większość bluzek mogę odłożyć, nie zapinam w biuście.

U mnie drgnęło wreszcie, jeszcze 2kg, w sumie zeszło 14kg, ale chcę więcej. Myślicie że można robić brzuszki po sn juz?

amandae mówi się, żeby zacząć ćwiczyć po 6 tygodniach, ale ja pierwsze brzuszki zaczęłam robić po miesiącu. szybko mi się znudziły, więc nie kontynuuję ;P ;)
a z tymi biodrami to sie zgadzam. dziś ważę już tyle co przed ciążą praktycznie, brakuje mi 0,5 kg... a sylwetkę mam mocno inną niż przed ciążą. brzuch malutki, jest jeszcze inny, ale się wchłania, ale biodra są wyraźnie szersze, mam też większe boczki.

no właśnie... te biodra....:wściekła/y:
ja liczę po cichu że wbiję się w moje spodnie, których mam "miliony".
A jak nie to się zapłaczę na śmierć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)

mi sie biodra na pewno nie zejda a przynajmniej nie do takiego stanu jak przed ciaza...mam spodnice rizmiar 40 i ledwo ja na biodrach zapinam...ale gdybym tak pozbyla sie sadla z brzucha i sadla z ud, to majac duzy biust, waska talie, kragle biodra i zgrabne nogi bylabym niezla rakieta :-D z naciskiem na "bylabym" ale co tam marzyc mozna, zawsze to jakis cel w zyciu ;-)

mandrzejczuk, ja też czuję się tragicznie kiedy spoglądam w lustro - taka prawda !
Niby nie jest źle ale ja wiem jak powinnam wyglądać żeby było dobrze:eek:
Też chciałabym być chudsza, nie mieć cellulitu czy rozstępów, oglądam gazety kolorowe i mi żal się robi jak widzę "wyfotoszopowane" celebrytki...
Ale... jeden moment wystarczy... spoglądam na mojego Olusia i łapie mnie obojętność na mój wygląd, bo tak bardzo, wręcz niewyobrażalnie się cieszę że jest taka kruszynka mała z Nami, że jest moja tylko moja, że ja ją urodziłam...
Teraz nasze dzidki są najważniejsze !!!
A przyjdzie i czas na Nas... tylko potrzebujemy cierpliwości i konsekwencji... dopiero jesteśmy ponad miesiąc po porodzie... jeszcze będą z Nas niezłe szprychy, zobaczysz :-)

reklama
Dziewczyny ja po pierwszej ciąży wróciłam do wagi. Potem niestety przytyło mi się znów i faszerowałam się z 3 miesiące meridią dzięki czemu schudłam jakoś 9 kg, potem przytyłam 3 i tak zostało do ciąży.

Teraz mam do zrzucenia 7 kg ale patrzę na swój zad i uda i mam wrażenie, że mam z 15 na plusie :)

Do góry