reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze piersi - siara, laktacja, karmienie itd.

ja teraz czesciej karmie mala butelka bo mam bardzo malo pokarmu. tlko na noc mi wystarcza. zaczne chyba pic karmi i pokrzywke...moze to cos pomoze. przystawiam mala, ale bycie poza domem robi swoje...niestety. musze sie chyba pogodzic ze niedlugo przejde na butelke. bede dawac cyca tyle ile bede mogla. chyba ze kupie jeszcze to co dominique polecala

reklama
Asmodis nie poddawaj się. Im częściej karmisz tym będziesz miała więcej mleka. Wiem że to męczące jak mała ssie godzinami ale postaraj się kilka dni i zobaczysz że piersi się dostosują do potrzeb Twojego Aniołka.

Asmodis a może dałabyś radę poodciągać trochę mleka i np zamrozić? Laktator powinien pobudzić produkcję mleka tylko musiałabyś mieć sporo samozaparcia i nie poddawać się jak efektem będzie mała ilość mleka na początku.

dzieki dziewczyny za rady. jak moge to przystawiam Mala ile sie da...no i przez to ze ostatnio troche wolnego bylo to ilosc mleka troche wzrosla. chce karmic jak najdluzej i dlatego nie chce sie poddawac....szkoda tylko ze musze dawac butle....a mleka od samego poczatku nigdy nie mialam tak duzo. nie mialam nawalu jak to maja kobiety po porodzie

u mnie tez było w pewnym momencie niecikawie z iloscia mleka- mala sie ninajadała wiec zaczełam ja dokarmiac, bo z głodu płakała- a to z kolei nie przyczyniało sie do zwiekszenia ilosci pokarmu- wiec zaczełam jak najczesciej, czasami nawet "na siłe" przystawiac mała do cyca i pomogło... teraz jest ok.

ja wczesniej tez tak mialam, ale Mala przystawialam i bylo oki. teraz jak jestem na uczelni to nie moge, ale jak jestem w domu to cycka daje. butelka to ratunek jak juz naprawde nic nie ma a ona strasznie glodna. kupilam granulki polecane przez dominique. Mala, woda i granulki....musi sie udac

asmodis nie poddawaj sie na pewno sie uda. ja bardzo żałuje ze nie karmię małej

Dziewczynki, a jak odciagacie pokarm, zeby podac go z butelki, to ile tego jest na jedna porcje? I jak to robicie? Kilka porcji i do zamrozenia czy raczej tak, zeby bylo w miare "swieze"? Musze sie w koncu zmobilizowac i zaczac odciagac pokarm, bo jak jestem chociaz chwile poza domem, to mysle tylko o tym czy moj Kotek nie placze z glodu.

Ja Ollesia odciągam na bieżąco np jesli wiem mniej wiecej ze o 11 bedzie juz głodna to odciagam z pól godziny wczesniej czy godzine ..pozdrawiam

reklama
Ja też będę musiała odciągnąć pokarm na czwartek, zrobię to w nocy z wtorku na środę i z środy na czwartek, bo wtedy prawdopodobnie uda mi sie ściągnąć najwięcej. Lepiej zostawić trochę za dużo niż za mało, więc chciałabym ściągnąć około 200 ml, nie wiem czy się uda:confused:

Do góry