reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze piersi - siara, laktacja, karmienie itd.

Dziewczyny, kiedy zaniknie mi zupelnie laktacja? Nie karmie od tygodnia. Piersi mam miekkie, jak naciskam to wyplywa przezroczysty plyn. Slyszalam w ogole,ze nawet po kilku mies. przerwy w karmieniu mozna do niego wrocic...

reklama
Sandra, na przywrócenie laktacji bierze się granulki homeopatyczne Ricinus Communis 5CH (pisałam już o nich), a na zahamowanie te same, ale o większej " mocy" (30CH).

Ja mam w tej chwili megalaktację:baffled: Pszczoła tak skutecznie mi wisiała na cycach przez ostatnie tygodnie, że teraz mam je jak donice i z jednego bez problemu odciągam 120-150ml (i to nie do końca opróżniam:no:). Miałam miesiąc temu kryzys i myślałam, że już koniec z karmieniem, bo coraz mniej produkowałam mleka, ale po tygodniowej kuracji homeopatią i karmieniu Pszczoły na żądanie, efekt jest piorunujący:szok: Co 3h mam pełne piersi:eek::eek:
Piję co drugi dzień Karmi, bo słyszałam, że poprawia smak mleka, a poza tym 4-5l wody dziennie.

ja mam mniej mleka, ale wiem dlaczego...niestety nie moge karmic mojej malej tak czesto jak kiedys. teraz dokarmiam ja Nan
daje jej tez na noc po kapieli i lepiej mi teraz spi, jak jadla tylko z cycko budzila sie czesciej...to chyba o czyms swiadczy...domyslam sie ze mam tez mniej wartosciowe mleko skoro tyle godz na uczelni i nie mam mozliwosci zjedzenia czegos pozadnego....no coz, bede karmic tyle ile sie da

ja jak juz wcześniej pisałam mam wrażenie,że mleka coraz mniej w cycach mam:szok: w ciągu dnia mała upomina sie co jakieś 1,5 godziny, a czasem to i nawet częściej i zazwyczaj 2 cyce opróżnia... a i tak potrafi krzyczeć z głodu:no: więc tez juz zaczęłam raz dziennie podawać jej NAN

Ewa cierpliwości może jest to własnie ten przełom 6 tygodnia kiedy to dziecko zwiąksza zapotrzebowanie. Ja też mialam ostatnie kilka dni takie że myślałam że sie załamę mała zajdała w obu piersi i dalej wołała że głodna, dziś jakoś się normuje rano tylko jedna pierś starczyła aby się najadła i teraz śpi smacznie, dlatego ja mam czas na bb :)

Asmodis, jakosc mleka nie zmienia sie z powodu Twojej ubogiej diety! Wyciagnie co trzeba z Twojego organizmu. Nie martw sie. A ilosc mleka faktycznie zmniejsza sie przy dokarmianiu...

Asmodis, jakosc mleka nie zmienia sie z powodu Twojej ubogiej diety! Wyciagnie co trzeba z Twojego organizmu. Nie martw sie. A ilosc mleka faktycznie zmniejsza sie przy dokarmianiu...

Joaś to chyba nie do końca tak jest , wiem ze jestes doświadczoną mamusią ale to chyba sprawa indywidualna z ta laktacją.Ja jakis czas temu stwierdziłam ze bede mniej jesc i odrazu poczułam ze pokarmu jest mniej a później ratowałam sie pokrzywą,pokarmu jest wiecej ale ja tez jem normalnie,wiec ze mnie chyba mała nie sciaga:no:

Wiesz, Mada, dostarczanie plynow jest super wazne a o tym zapominamy najczesciej. Z Marcinem bylam zakrecona mamusia, z silnie alergicznym dzieckiem. Malo jadlam, sporo pilam. A bylam na 6 produktach. Nawet jablek nie jadlam. Schudlam 8kg ponizej wagi sprzed ciazy. A Marcin cieszyl sie waga pomiedzy 90 a 97 centylem. Szybciej stracimy pokarm denerwujac sie wszystkim. Wiem tez cos o tym dlatego w sytucjach stresowych pije melise. Tez dobrze wplywa na laktacje.
A ze kazda z nas ma jakies doswiadczenia - nie watpie...

reklama
Joaś mam nadzieje że masz racje, bo rzeczywiście ja o piciu zapominam (a tak szczerze to wole po prostu wchłonąć herbatnika:zawstydzona/y:) więc teraz zaczynam duuużo pic a mało jeść ,mam nadzieje że pomoże

pozdrawiam

Do góry