reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Kwas foliowy własnie bierze udział w tworzeniu cząteczek krwi, wiec powinno sie go razem z żelazem przyjmowac :tak:

reklama
No własnie ja nie biorę żadnej wit B. Biorę falvit rano (wg lekarza tam są wszystkie już witaminy potrzebne) a wieczorem żelazo Tardyferon. Piję soki z burakow i natki tez staram się dużo jesc.

Dziewczyny od wczoraj jestem taka spuchnięta, że ledwo chodzę.. Po nocy nieco lepiej, ale oczy opuchnięte dłonie to samo, mierzyłam ciśnienie, bo bałam się że może to zatrucie ciążowe, ale 120/65 więc nisko..

Dacie wiarę, że jest 28 stopni, a u nas w mieszkaniu kaloryfery są WRZĄCE! w zimie są chłodniejsze, a że mamy stare to nie ma zaworów i nie mamy jak ich zakręcić. Administracja powinna iść pod mur przysięgam. Umieram z gorąca :frown:

Mokre ręczniki na kaloryferach wiszą, nie wiem nawet kiedy to się skończy...

Brałam zimną kąpiel i nieco mi się poprawiło. Macie jakieś sposoby na obrzęki?

myszkowska duuużo pij, pomaga podobno herbatka z liści mniszka lekarskiego (tylko nie z korzenia). Tylko trzeba ją pić na dzień bo w nocy będziesz biegać w kółko do toalety.

myszkowska na opuchnięte nogi jest rada taka - kładziesz się na łóżku a nogi do góry , na oparcie łóżka albo na jakimś podwyższeniu , żeby były wyżej niż reszta ciałka ;)

a swoją drogą administracje powinni ubić ... miałam to samo w szkole w liceum , latem kaloryfery na maxa , bo kotłownia nie miała regulacji i grzali .... dramat :szok:

moje dolegliwości to SKURCZE !! co noc , budzę się , a raczej wyskakuje z łóżka jak torpeda z takim bólem łydki albo stopy , napięte twarde jak kamień :baffled: klne jak szewc i łzy z oczu lecą ... a magnez łykam ... w sumie nie wiem , bo łykam polecaną dawkę dzienna - 1 tabletkę ... nie wiem czy można to podwyższyć i brać np 2 albo 3 ??

och widzę, że nie jestem sama... po powrocie ze szkoły pojechaliśmy z K na zakupy odzieżowe i spostrzegłam, że od wewnętrznej strony nie mam kostki!:szok: mówię do siebie " o co tu kuźwa chodzi!!??":no: po zakupach odzieżowych poszliśmy do auchan i idąc ledwie się podtrzymałam o paletę z napojami, tak mnie złapał skurcz stopy, że mi ją aż wygięło:no::szok: piję dużo, chodzę do toalety na zawołanie bez przetrzymywania... przeraziłam się trochę.... odechciało mi się ciepła...
tak się zbulwersowałam, że aż mnie zalało... CZY TEN DZIEŃ SIĘ DZIŚ SKOŃCZY!?

Ostatnia edycja:
reklama
Widzę że nie tylko ja dziś ledwo żyję...jest mi mega duszno i non stop jakies wybuchy mam ....już się boję co to będzie do lipca:-(

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry