- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Znajoma moja ma mieć planowaną cesakę, bo po 30 tc ciązy okazało sie że dziecko będzie mieć wade serca. Ale ona termim ma na 14 maja a cc wyznaczyli na 9 go maja, także tylko parę dni wcześniej.
23 tc to bardzo wcześnie, raczej będą chcieli potrzymać przynajmniej do 32 tc. Wcześniactwo to wcześniactwo, niby technika poszła do przodu ale to wcale nie jest takie oczywiste.
23 tc to bardzo wcześnie, raczej będą chcieli potrzymać przynajmniej do 32 tc. Wcześniactwo to wcześniactwo, niby technika poszła do przodu ale to wcale nie jest takie oczywiste.
młoda-przyszła-mama
Zaciekawiona BB
fajnie by było gdyby zrobilia mi tą cc w późniejszym czasie, gdyż chciałabym jeszcze ponosić maleństwo jest to super uczucie jak się wierci w brzuszku i jak tatusia rano budzi swoimi kopniaczkami hehehe
ania-aneczka
Fanka BB :)
młoda-przyszła-mama to powodzenia!! I oby jak najdłużej maleństwo było w brzusiu.
młoda-przyszła-mama
Zaciekawiona BB
Kochani dziękuję za wsparcie właściwie tego mi brakowało. Jutro dam znać co dalej. Dziś jestem strasznie głodna moglabym zjeść konia z kopytami hehe
młoda-przyszła-mama
Zaciekawiona BB
byłam dziś na badaniach kontrolnych u kardiologa, zdenerwowałam się. Po raz kolejny nie było mojego kardiologa a na zastępstwo dali kobięte z kardiologi dziecięcej, u której miałam przyjemność już się badać w pierwszych m-cach ciąży. Oczywiście wtedy usłyszałam, że ona się nie zna na sercach u kobiety w ciąży... Zdziwiona jej widokiem i faktem, że po raz kolejny nie ma mojego kardiologa poprosiłam o konsultację z innym lekarzem. Zrobiło się małe zamieszanie, ale udało się i trafiłam do starszej kobiety...Całe życie słyszałam, że nie mogę rodzić sn tylko przez cc, aż tu dziś słysze, że nie ma wskazań do cc i nagle zniknęła mi jedna wada, gdzie w przy poprzednich wizytach jak poruszałam temat ciąży i porodu to zawsze padało jedno cc, gdyż poród sn jest dla mnie zagrożeniem.... Nie rozumiem jednego skoro mogę rodzić sn i nagle zniknęła mi jedna wada to dlaczego wciąż nie mogę iść do pracy??? Dlaczego muszę siedzieć w domu??? Dlaczego zawsze mówiono mi, że dla mnie jest tylko i wyłącznie cesarka a poród drogami natury niemożliwy? Muszę zmienić lekarza, bo ten do którrgo powinnam chodzić to jakiś lekarz widmo. A poza tym muszę to wszystko wyjaśnić. Jakoże mam problemy z sercem wiem, że mam prawo do cesarki i nie pozwole na to aby mi ktoś to prawo odebrał. Musiałam się wygadać, strasznie się dziś zdenerwowałam.
justyna280788
Ja ostatnio troszkę ucichłam i mało się tu udzielam ale Was podczytuje kochane.
Źle się czuje mimo tego brania żelaza mam uczucie ze badania lecą mi w dół, caly czas jestem słaba i od tyg doszly zawroty głowy :-(W przyszłym tyg mam zrobic ponownie morfologie i już się boję co to będzie...
Mam jeszcze jedno pyt. czy pijąc sok z buraka kał może przybrać taki podobny kolor? Oczywiscie nie wspomnę że po żelazie jest czarny ale do tego jeszcze zauważyłam że tez czerwony,z tym ze codziennie piję te soki
Źle się czuje mimo tego brania żelaza mam uczucie ze badania lecą mi w dół, caly czas jestem słaba i od tyg doszly zawroty głowy :-(W przyszłym tyg mam zrobic ponownie morfologie i już się boję co to będzie...
Mam jeszcze jedno pyt. czy pijąc sok z buraka kał może przybrać taki podobny kolor? Oczywiscie nie wspomnę że po żelazie jest czarny ale do tego jeszcze zauważyłam że tez czerwony,z tym ze codziennie piję te soki
oczywiście że tak. buraki mają bardzo intensywny barwnik. lekarze polecają go do jedzenia gdy jest potrzeba obserwowania trawienia w organizmie .Ja ostatnio troszkę ucichłam i mało się tu udzielam ale Was podczytuje kochane.
reklama
mea-84
Przyszła młoda mama - nie wiem co powiedzieć, nie rozumiem takiego zachowania lekarzy! Domyślam się, że serce miałaś diagnozowane przez dłuższy czas niż 5 minut rozmowy z tą lekarką więc czemu ona to podważa? Wydaje mi się, że w takich przypadkach powinno się stosować zasadę, że minimalizować wszelkie ryzyko i nie narażać niepotrzebnie. Może spróbuj jeszcze u kogoś to skonsultować?
Trzymaj się i nie denerwuj się na zapas, bo to szkodzi Maluszkowi.
Justyna mam nadzieję, że jednak się poprawi. Spróbuj jeszcze włączyć do diety natkę pietruszki, wątróbkę i pilnować żeby przyjmować żelazo w obecności wit. C i nie popijać kawą albo herbatą. I mam jeszcze pytanie czy poza żelazem dostałaś także większe dawki wit B i kwasu foliowego? bo bez nich źle działa proces tworzenia czerwonych krwinek. Przepraszam, że tak się wymądrzam, ale niski poziom hemo to także mój problem :-) Mam nadzieję, że szybko poczujesz się lepiej :-)
Trzymaj się i nie denerwuj się na zapas, bo to szkodzi Maluszkowi.
Justyna mam nadzieję, że jednak się poprawi. Spróbuj jeszcze włączyć do diety natkę pietruszki, wątróbkę i pilnować żeby przyjmować żelazo w obecności wit. C i nie popijać kawą albo herbatą. I mam jeszcze pytanie czy poza żelazem dostałaś także większe dawki wit B i kwasu foliowego? bo bez nich źle działa proces tworzenia czerwonych krwinek. Przepraszam, że tak się wymądrzam, ale niski poziom hemo to także mój problem :-) Mam nadzieję, że szybko poczujesz się lepiej :-)
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: