reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hmmm... czyli jest nas więcej :-pwczoraj cały dzień byłam w ruchu. Nogi pobolewały, ale pomyślałam sobie, że zwyczajnie dużo łaziłam i to dlatego. Jesteśmy z mężem w realu i nagle skurcz w stopie (auć...:/). Spojrzałam na moje stopy i przyszła mi do głowy jedna myśl: gdzie moje kostki?! :angry: moje nogi wyglądały jak filary od mostu... Jak przyjechaliśmy do domu, M. masował mi stopy ale miał problem z wymacaniem kostek.... Jak się rano obudziłam, były już widoczne. Dziś jest lepiej, bo mniej łaziłam, ale i tak spuchnięte. Dziś pół dnia leżałam na kanapie i jęczałam... Te upały nam widzę nie służą :tak:a łudziłam się, że zdychać będę dopiero w czerwcu :-p

Co do magnezu, piję codziennie właśnie przez te skurcze, bo łapały mnie w nocy w łydkach...Masakra... Spytałam lekarza czy ten magnez coś pomaga w ogóle i ile tego brać/pić. Mówił, że do trzech tabletek dziennie dozwolone. Odpukać, z łydami mam spokój na razie, tylko ta stopa wczoraj...

reklama
Dzisiaj przez cały dzień miałam dziwne dolegliwości ze strony szyjki, takie uczucie jak przy miesiączce, bolala mnie wlaściwie non stop, z ciekawości wsadziłam tam palec i ją pomacałam i jest rozpulchniona, a jeszcze z dwa -trzy tyg temu przy myciu też się sprawdzilam i taka nie była. Byłam w zeszły wtorek na wizycie to miałam szyjke długą na chyba 5cm i gin mówła że wszystko ok,(ale sama sobie wtedy tej szyjki nie sprawdzałam to nie wiem czy juz taka była wtedy) ale napierdz...ało mnie dziś cały dzień i nie wiem co teraz zrobić, czy też tak któraś może ma?

Jelsa sio do lekarza!! bez kolejki Cie przyjmie a Ty będziesz spokojniejsza!

Ot i co... w nocy dostałam pierwszego w życiu skurczu łydki...:no: zakupuje dziś magnez...

Jelsa ja bym na Twoim miejscu wybrała się do szpitala. Zbadają i będziesz wiedziała co się dzieje. Mnie położna powiedziała, że lepiej przyjechać raz za dużo niż raz za mało.

Co do opuchnięć to mnie też się wczoraj zdarzyło trochę popuchnąć ale bez szału. W domku się położyłam z nogami na podwyższeniu i dziś jest lepiej.

A myślałam, że tylko ja nie jestem fanem temperatur w okolicach 30 :-D Nogi bolą jak jasna anielka. Myślałam, że to przez dużą ilość chodzenia w ostatnich dniach, ale wczoraj grzecznie leżałam na kanapie, a spacer do kościoła nie był lepszy:-(
Mam nadzieję, że znajdziemy na to jakiś sposób:-)

Dzisiaj przez cały dzień miałam dziwne dolegliwości ze strony szyjki, takie uczucie jak przy miesiączce, bolala mnie wlaściwie non stop, z ciekawości wsadziłam tam palec i ją pomacałam i jest rozpulchniona, a jeszcze z dwa -trzy tyg temu przy myciu też się sprawdzilam i taka nie była. Byłam w zeszły wtorek na wizycie to miałam szyjke długą na chyba 5cm i gin mówła że wszystko ok,(ale sama sobie wtedy tej szyjki nie sprawdzałam to nie wiem czy juz taka była wtedy) ale napierdz...ało mnie dziś cały dzień i nie wiem co teraz zrobić, czy też tak któraś może ma?

ja tak mam , jeszcze taki ucisk czasem, ale lekarz mnie badał i było wszystko ok..
ja na początku ciąży jak sprawdzałam szyjkę to była rozpulchniona, to chyba normalne, a teraz do niej po prostu nie sięgam..

Matko...widzę że nie tylko ja tak zdycham...Zawsze lubiałam upały i ogólnie ciepełko ale teraz juz nie wyrabiam:baffled: Cały czas mi okropnie duszno, słabo, moje nogi wyglądają jak dwa walce, kostek nie mam już wogóle....a gdzie tam do końca:szok:

reklama
Hej,,, moja szyjka dwa miesiące i miesiac temu miała 28-29 mm.. w środę 19 mm. W pochwie zgładzona ale trzyma...czuć główkę Helenki- napiera. ..Od dwóch dni mam opryszczkę na ustach. Boję się, ze mogłam przenieść coś na paluchach do pochwy. Wkładam 3 razy dziennie luteinę.. Od wczoraj czuję takie dziwne uczucie w pochwie...takie jakby szczypanie, a może to ucisk małej na pęcherz i stąd dziwne "pobolewanie w dole brzucha"..Nie miałam robionego posiewu w ciąży. Po długim weekendzie pójdę. Lekarz pomimo, ze prywatny nie zleca mi badań. ...hmm..
Czym moge potraktować wargę/usta?.. kalafior wyrósł i boli... drugi w drodze..eh

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry