młoda-przyszła-mama masz już wyznaczony termin CC, bo zastanawiam się na ile dni wczesniej przed planowana data porodu oni wyznaczają termin CC (w sensie jaka jest data porodu, a jaka CC)
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Oj dziewczyny jak ja was rozumiem z tą czekoladą...przed ciążą to mogła dla mnie nie istnieć a teraz jak widze to sie cała trzęsę właśnie zjadłam pół tabliczki nussbeissera i 7 daysa a wcześniej na śniadanie pączka....ja pierdziele, a potem płacz bo czemu tyle tyje
Jeśli chodzi o kolki to ja wogóle chodzę teraz jak żółw, wolniutko bo po dwóch krokach dostaje zadyszki i wszystko mnie kłuje właśnie no i krzyż mi napier...dziela jak diabli
Jeśli chodzi o kolki to ja wogóle chodzę teraz jak żółw, wolniutko bo po dwóch krokach dostaje zadyszki i wszystko mnie kłuje właśnie no i krzyż mi napier...dziela jak diabli
dzidzie są juz większe i włażą gdzie popadnie.. mnie strasznie boli właśnie kość łonowa i będę o to pytać lekarza na nast wizycie. bo właśnie ostatnio tak miała że jak wstałam z krzesła to nie mogłam iść i 5 min kulałam zanim to rozruszałam..nadalka cc będę miała ze wględu na fakt, iż mam dwie wady serca. Jutro mam kontrolę u kardiologa i jestem sztrasznie ciekawa i przerażona co usłyszę Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło . Właściwie też się zastanawiałam czy córcia mi się może tak jakoś niefortunnie ułożyła, albo miednica mi się rozrasta.
albo rozchodzi mi się spojenie łonowe albo widocznie tak musi być..
ja miaŁAM chyba ze 2 razy kolkę jak wracałam ze sklepu :/
młoda-przyszła-mama
Zaciekawiona BB
Jelsa jeszce terminu nie mam wyznaczonego. Jutro kardiolog podejmie decyzję czy już robić cc czy w późniejszym czasie. A sam mój gin prowadzący ciąże powiedział, że dostosuje się do zaleceń kardiologa. Ogólnie termin porodu mam wyznaczony na koniec lipca a początek sierpnia. I tak sobie myślę, że w najlepszym wariancie cc mogłabym mieć w lipcu.
no już to chyba Ci nie będzie kazał ... 25tc to dosyć wcześnie...Jelsa jeszce terminu nie mam wyznaczonego. Jutro kardiolog podejmie decyzję czy już robić cc czy w późniejszym czasie. A sam mój gin prowadzący ciąże powiedział, że dostosuje się do zaleceń kardiologa. Ogólnie termin porodu mam wyznaczony na koniec lipca a początek sierpnia. I tak sobie myślę, że w najlepszym wariancie cc mogłabym mieć w lipcu.
młoda-przyszła-mama
Zaciekawiona BB
nadalka prawda jak się rozchodzi to wszystko jest ok, nic nie boli, a jak człowiek usiądzie czy położy się dosłownie nawet na trzy minuty to już wstać nie może taki ból. Nic jutro powiem kardiologowi o tym...a we wtorek mam wizytę u gin to też mu powiem. A wczoraj to śmiać mi się chciało z mojego męża. Wieczorem poszliśmy do sklepu oglądać towar dle dzidzi i męża złapał ból w tym samym miejscu co mnie, ale się kulił i stękał Chwilami nie mógł chodzić, śmiechu było co nie miara.
Mnie jakoś kolki nie łapią, już szczerze mówiąc zapomniałam czym jest kolka. Ale za to są potworne skurcze w łydkach...:-) szczególności w nocy. Ale nic rano jak się budzę po takim skurczu zawsze wybucham śmiechem .
Mnie jakoś kolki nie łapią, już szczerze mówiąc zapomniałam czym jest kolka. Ale za to są potworne skurcze w łydkach...:-) szczególności w nocy. Ale nic rano jak się budzę po takim skurczu zawsze wybucham śmiechem .
aurinko123
Fanka BB :)
nadalka pisze:mnie strasznie boli właśnie kość łonowa i będę o to pytać lekarza na nast wizycie. bo właśnie ostatnio tak miała że jak wstałam z krzesła to nie mogłam iść i 5 min kulałam zanim to rozruszałam..
albo rozchodzi mi się spojenie łonowe albo widocznie tak musi być..
Właśnie mam podobnie od jakichś dwóch tygodni... tak mi się wydaje, ze to spojenie łonowe się przestawia, ale dopytam na wizycie
zyrraffka
Szczęśliwa mama
mnie łapią straszne kolki jak szybciej idę a inaczej nie potrafię niz szybko
reklama
młoda-przyszła-mama
Zaciekawiona BB
nadalka niby już od 23 tc można robić cc, ale nie chciałabym mieć teraz cięcia robionego zdecydowanie za wcześnie, przecież to jest jeszcze kruszynka taka malutka :-(
Jelsa - a Ty też będziesz miała cc? Możliwe że są jakieś standardy, nawet kiedyś próbowałam wypytać swojego gin o te sprawy ale powiedział mi, że póki wszystko jest wporządku ja się czuję dobrze i dziecko też się dobrze rozwija nie ma co sobie tym głowy zaprzątać. Myślę, że czas na wykonanie cc jest różny dla każdej ciąży.
Jelsa - a Ty też będziesz miała cc? Możliwe że są jakieś standardy, nawet kiedyś próbowałam wypytać swojego gin o te sprawy ale powiedział mi, że póki wszystko jest wporządku ja się czuję dobrze i dziecko też się dobrze rozwija nie ma co sobie tym głowy zaprzątać. Myślę, że czas na wykonanie cc jest różny dla każdej ciąży.
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: