reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
sporo tych dolegliwosci róznych sie pojawia, co?
jak mezowi ciagle mowie albo pokazuje, albo zale się na cos nowego to mowi 'no i jak mozna twierdzic ze ciaża to nie choroba?'.
i w sumie coś w tym jest. w kółko coś nowego atakuje :) jak nie zgaga to hemoroidy, jak nie hemoroidy, to zaparcia, jak nie zaparcia to rozstepy i full innych rzeczy.
u mnie poki co najbardziej uciążliwa jest wydzielina z pochwy. czy Wy tez tak macie...? moze juz pisałyście o tym wczesniej, a nie doczytałam. No masakra. Nie jest grozna, stanu zapalnego nie mam, a wydzielina jest przezroczysta, ale... bardzo uciążliwa. Zwykła wkładka cienka nie daje sobie rady! Ciekawa jestem czy u Was jest podobnie...

marcela mogę podać ci rękę, ta wydzielina z pochwy to moja jedyna ciążowa dolegliwość :/

u mnie różnie.. przeważnie po nocy jej dużo wodnistej u mnie.. na ogól gęsta i żółtawa.. ale od początku ciąży taka widocznie taki mój urok..

mnie ostatnio najbardziej męczy zgaga i trudności z oddychaniem :eek:
do tej pory radziłam sobie mlekiem, ale w nocy już nie pomaga! można rennie nie?

Kurcze cieżko mi powiedziec czy jest rzadka czy gęsta... nie mam punktu odniesienia....
Ale jest bezbarwna. A z tego co czytałam to podobno dobrze. tak ma być. Nie martwilam się tym, bo czytalam, ze to naturalna przypadłość, że nawilżają się drogi rodne. Ale dziś idę na wizytę do mojej gin, więc jej o tym powiem.
Nadalka, kurcze skoro ta wydzielina u Ciebie jest żółtawa to zapytaj może dla pewności lekarza czy wszystko jest ok.
Ja wyczytałam, ze dopólki jest bezbarwna, albo w kolorze kurzego jajka to nie ma sie czym martwić. Ale jak ma jakiś kolor, to już trzeba konsultować... Przepraszam, że to mówię. Nie chcę Cię broń Boże martwić...
Ale dzis z pewnościa pogadam o tym z moją gin.

Ann, zgagę też mam od paru dni. Pojawiła ise doslownie 4 razy. W szoku jestem za każdym razem keidy się pojawia, bo NIGDY w zyciu nie miałam zgagi! To uczucie to zupełna nowość dla mnie.

Kurcze cieżko mi powiedziec czy jest rzadka czy gęsta... nie mam punktu odniesienia....
Ale jest bezbarwna. A z tego co czytałam to podobno dobrze. tak ma być. Nie martwilam się tym, bo czytalam, ze to naturalna przypadłość, że nawilżają się drogi rodne. Ale dziś idę na wizytę do mojej gin, więc jej o tym powiem.
Nadalka, kurcze skoro ta wydzielina u Ciebie jest żółtawa to zapytaj może dla pewności lekarza czy wszystko jest ok.
Ja wyczytałam, ze dopólki jest bezbarwna, albo w kolorze kurzego jajka to nie ma sie czym martwić. Ale jak ma jakiś kolor, to już trzeba konsultować... Przepraszam, że to mówię. Nie chcę Cię broń Boże martwić...
Ale dzis z pewnościa pogadam o tym z moją gin.

Ann, zgagę też mam od paru dni. Pojawiła ise doslownie 4 razy. W szoku jestem za każdym razem keidy się pojawia, bo NIGDY w zyciu nie miałam zgagi! To uczucie to zupełna nowość dla mnie.

ja mam od początku ciąży ... nie było stanu zapalnego ani nic.. lekarza pytam na każdej wizycie czy ok, ale teraz mu powiedziałam że troszkę swędzi to mi przepisał globulki ale myślę że w kolorze nic nie zmieni .. z Natkusią stwierdziłyśmy że nadżerkowce tak mają :-D

mnie ostatnio najbardziej męczy zgaga i trudności z oddychaniem :eek:
do tej pory radziłam sobie mlekiem, ale w nocy już nie pomaga! można rennie nie?
ann ja zawsze mam zapas w domu rennie, mleko już mi przestało pomagać.. a czasem muszę wziąć 2 tabletki rennie zanim przejdzie. i tam jest chyba nawet na ulotce napisane że można ( o ile się nie mylę :confused:)

reklama
Ja mam taką dosć gęstą tą wydzieline przeźroczystą, raz jest jej więcej raz mniej, da się wytrzymać. A zgage ostatnio mam codziennie wiczoram, masakra. Na razie pomaga mleko, zobaczymy co będize dalej, w pierwszej ciąży miałam tylko raz zgagę.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry