reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Kurde ale szopki z ta plcia... :eek: Powiem Wam, ze mnie ciagle wszyscy strasza ze teraz to nie wazne czy znam juz plec czy nie, bo i tak moze sie urodzic cos innego... :confused2: I coagle tylko opowiesci, ze tej mowil lekarz trzy razy a tamtej jeszcze na usg podczas porodu tez mowil, a urodzilo sie cos innego... hmmm:eek:

reklama
Mnie tez sie z tamtad wydziela taka zoltawo kremowa maź... Pytałam o to angielskiej połoznej ona ze dopoki nie swedzi to jest normalne. Ja na ich "wszystko jest ok" poprawke biore, ale nic z tym nie zrobie. Coż co kraj to obyczaj.

Zaczynam się martwić bo mam ciągle napuchnięte stopy i kostki. Pije dużo wody mineralnej niegazowanej, leże z nogami w górze a to nie pomaga wogóle. Jak więcej pochodze to stopy zamieniają się w bańki. Już rano jak wstaje to są napuchnięte. Też tak macie? Wizyta dopiero za tydzień a ja zaczynam się coraz bardziej martwić tym bardziej że naczytałam się o zatruciu ciążowym.
JH* mój gin zabronił mi dużo pić, nawet wody... Wydaje mi się ze jest przewrażliwiony, ale może coś w tym jest. raczej kazał pić maślanki, kefiry i jogurty naturalne, i nie za dużo... bo zaczne puchnąć. Kobiety w ciąży zatrzymuja ponoć więcej wody w organiźmie...

Kurde ale szopki z ta plcia... :eek: Powiem Wam, ze mnie ciagle wszyscy strasza ze teraz to nie wazne czy znam juz plec czy nie, bo i tak moze sie urodzic cos innego... :confused2: I coagle tylko opowiesci, ze tej mowil lekarz trzy razy a tamtej jeszcze na usg podczas porodu tez mowil, a urodzilo sie cos innego... hmmm:eek:

Ooo.. lepiej, żeby się ta płeć nie zmieniła (na ostatnim usg gin powiedział, że na 1200% jest dziewczynka) jeśli jednak będzie niespodzianka, to transwestytyzm murowany.. :rofl2::-D

Ann co do zgagi to renie jak najbardziej :-) z tego co wiem to mleko działa tylko na chwilę, a potem potęguje objawy, bo szybko "kwaśnieje" w przewodzie pokarmowym. Mi się zgaga nasila właśnie po jogurtach albo kefiach do picia :-(
Można też gaviscon zamiast renie, ale jak dla mnie to on jest obrzydliwy w smaku i nie mogę się zmusić (mimo, że dłużej działa)

martulka84
user-online.png
no dokladnie, hhaha... Moj - "moja" mala tez nie bylaby zadowolona gdyby musiala nosic "meskie" gaciochy i bluzy z kapturem ;-)

Mnie położna i i gin zalecily migdały, powiedziały że leki w ostateczności, pytałam też w aptece i powiedziano że w grę wchodzi tylko rennie, wszystkie płynne zawierają jakiś składnik który szkodzi w ciąży. Tak więc zaopatrzyłam się w wielką pakę migdałów, wsypuję sobie je do szklanki, tak z połowę i zalewam wrzątkiem, Po 15 min wylewam wodę i podjadam migdały po kilka sztuk jak tylko poczuję zgagę, na mnie działa.

ja po pierwszych kilku miesiącach przerzyganych nie mogę patrzeć na migdały fuuuuuuujjj....
za to M. zaopatrzył nas dziś w rennie :) nadalka masz rację - na ulotce jest napisane, że można w ciąży :tak:

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry