Kurde ale szopki z ta plcia... Powiem Wam, ze mnie ciagle wszyscy strasza ze teraz to nie wazne czy znam juz plec czy nie, bo i tak moze sie urodzic cos innego... I coagle tylko opowiesci, ze tej mowil lekarz trzy razy a tamtej jeszcze na usg podczas porodu tez mowil, a urodzilo sie cos innego... hmmm
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
zyrraffka
Szczęśliwa mama
mnie ostatnio najbardziej męczy zgaga i trudności z oddychaniem
do tej pory radziłam sobie mlekiem, ale w nocy już nie pomaga! można rennie nie?
mi lekarz powiedział, że mogę kupić sobie gaviscon ale nie kupowałam bo mi zgaga przeszła miałam z dwa razy
Mnie tez sie z tamtad wydziela taka zoltawo kremowa maź... Pytałam o to angielskiej połoznej ona ze dopoki nie swedzi to jest normalne. Ja na ich "wszystko jest ok" poprawke biore, ale nic z tym nie zrobie. Coż co kraj to obyczaj.
JH* mój gin zabronił mi dużo pić, nawet wody... Wydaje mi się ze jest przewrażliwiony, ale może coś w tym jest. raczej kazał pić maślanki, kefiry i jogurty naturalne, i nie za dużo... bo zaczne puchnąć. Kobiety w ciąży zatrzymuja ponoć więcej wody w organiźmie...Zaczynam się martwić bo mam ciągle napuchnięte stopy i kostki. Pije dużo wody mineralnej niegazowanej, leże z nogami w górze a to nie pomaga wogóle. Jak więcej pochodze to stopy zamieniają się w bańki. Już rano jak wstaje to są napuchnięte. Też tak macie? Wizyta dopiero za tydzień a ja zaczynam się coraz bardziej martwić tym bardziej że naczytałam się o zatruciu ciążowym.
martulka84
Fanka BB :)
Kurde ale szopki z ta plcia... Powiem Wam, ze mnie ciagle wszyscy strasza ze teraz to nie wazne czy znam juz plec czy nie, bo i tak moze sie urodzic cos innego... I coagle tylko opowiesci, ze tej mowil lekarz trzy razy a tamtej jeszcze na usg podczas porodu tez mowil, a urodzilo sie cos innego... hmmm
Ooo.. lepiej, żeby się ta płeć nie zmieniła (na ostatnim usg gin powiedział, że na 1200% jest dziewczynka) jeśli jednak będzie niespodzianka, to transwestytyzm murowany..
mea-84
Fanka BB :)
Ann co do zgagi to renie jak najbardziej :-) z tego co wiem to mleko działa tylko na chwilę, a potem potęguje objawy, bo szybko "kwaśnieje" w przewodzie pokarmowym. Mi się zgaga nasila właśnie po jogurtach albo kefiach do picia :-(
Można też gaviscon zamiast renie, ale jak dla mnie to on jest obrzydliwy w smaku i nie mogę się zmusić (mimo, że dłużej działa)
Można też gaviscon zamiast renie, ale jak dla mnie to on jest obrzydliwy w smaku i nie mogę się zmusić (mimo, że dłużej działa)
martulka84
no dokladnie, hhaha... Moj - "moja" mala tez nie bylaby zadowolona gdyby musiala nosic "meskie" gaciochy i bluzy z kapturem ;-)
Mnie położna i i gin zalecily migdały, powiedziały że leki w ostateczności, pytałam też w aptece i powiedziano że w grę wchodzi tylko rennie, wszystkie płynne zawierają jakiś składnik który szkodzi w ciąży. Tak więc zaopatrzyłam się w wielką pakę migdałów, wsypuję sobie je do szklanki, tak z połowę i zalewam wrzątkiem, Po 15 min wylewam wodę i podjadam migdały po kilka sztuk jak tylko poczuję zgagę, na mnie działa.
reklama
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: