reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
aneczka_W
user-online.png
tez tak mialam i miewam czasem... Powody moga byc dwa, pierwsze ciezkostrawne jedzenie i problemy z jelitami... Druga naciaganie sie macicy, wiazadel, miesni... wszystkiego co mamy w srodku... NIc sie nie martw, przeczytalam ze sto artykulow, pogadalam z moja ginekolog, to normalne jesli nie ma zadnuych dodatkowych objaw jak plamienia np :)

reklama
anja85 Dziękuje bardzo za te informacje! Bo naprawdę bardzo sie zamrtwiłam:szok: ale teraz będę juz wiedziała, że moga sie takie rzeczy dziać:tak: Dzięki:-)

Dziewczyny, moja babcia zawsze mi powtarza w takiej sytuacji: "a Ty myślałaś, że jak będziesz w ciąży to cię nic nie będzie bolało? Przecież musi ci się tam wszystko porozciągać. Te dziewczyny teraz to się tylko ze sobą pieszczą" ;-)

Nie ma to jak Babcine rady, może czasem śmieszą, ale coś w tym zawsze jest:-D moja Mama urodziła 9 dzieci, więc też ma pełno swoich myśli, porad i teorii:-) jak czegoś nie wiem, dzwonie do niej, zawsze ma dobrą radę!

Aneczka ja mam właśnie coś takiego, w lewym boku takie kłucia. Tylko że mi to od poniedziałku nie przechodzi :-(.
Ciekawe czy w jelitach może mi się tak trzymać czy to faktycznie jajnik jak mi internistka powiedziała.
Człowiek czasem głupieje przez te wszystkie dolegliwości.

kopfer z tego co wiem i zauważyłam w czasi ciąży jelita są bardziej leniwe i mozliwe, że to ich wina. Choć jeśli bierze sie pod uwagę jajniki moze warto zapytać specjalistę, ja bym wolała dmuchać na zimne.
Ale z drugiej strony możemy być przewrazliwione, nie o to chodzi, ze boimy się bólu, ale tu chodzi o nasze maleństwa. Organizm sie przystosowuje do ciąży a dla nas to nowość i może przez to sie martwimy.

moje jelita nie są leniwe ;D:D cały czas czuję jak pracują ;D kurczę, i to tak wyraźnie to czuję, jak tam sobie to wszystko idzie... chyba dlatego, że są tak wypchnięte do przodu.... wy tez tak macie?

kopfer kokochana najprawdopodobniej nie masz się czym stresować, bo może to być naciąganie się więzideł co odczuwamy jako takie ciągnące kłucie w jajniku, jeśli ci to dokucza to weź nospe i będzie ok a jak nie przejdzie to do lekarza ale bądź dobrej myśli

annn ja mam tak samo to ruchy jelit które na tym etapie ciąży są bardzo często mylone z ruchami dzieciątka i mamusie myslą że te bulgotki przelewania i ruchy to dzidzia a to jelita które usilnie próbują pracować :)

Ostatnia edycja:
Dlatego te brzuszki nasze to w zasadzie jelita je wypychają, na tym etapie oczywiscie, później to już dziecko coraz większe i ono tworzy brzuch:-D

reklama
Mnie bolało w prawej sttronie. Póki bolał jajnik i pachwina było ok. Ale gin mnie zbadał i stwierdził, że piszcze, jak mi naciska na wyrostek. Był za bardzo naciskany przez "wędrujące" narządy i miałam leżeć przez kilka dni na lewym boku i jakby dalej bolało, to do szpitala. Na szczęście już jest ok. Ale ból był potworny. Jakoś w drugiej połowie grudnia się zaczęło, ale niedawno dopiero się uspokoiło... :tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry