reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
mela mi tak samo drętwieją ręce i palce u rąk m,askara takie dziwne uczucie, gdybyś się czegoś w tym temacie dowiedziała będę wdzięczna za inf.

Mi na drętwienie lekarz zalecił magnez i jakoś się specjalnie więcej w temacie nie rozczulał. A te drętwienia to strasznie upierdliwe są:wściekła/y: Mnie o dziwo drętwieje tylko lewa ręka ale czasami tak, że nie da się wytrzymać. Biorę magnez i zobaczymy.

reklama
Tylko żeby magnez dobrze się wchłaniał to najlepiej żeby był z witaminą B6 i najlepiej nie przyjmować równoczesnie preparatów z wapniem (cytat z ulotki :-))

pewnie Wam maleństwo uciska na jakiś nerw ;) i macie wtedy te drętwienia , albo już coś na kręgosłup siada ...

mi maleństwo zaczyna często na pęcherz uciskać i latam jak poparzona do kibelka co 30 min .... podobno jak jest zgaga to wtedy maleństwo na żołądek napiera....więc albo urok albo sraczka ;D

Dziewczyny tak z ciekawosci, bo to moja pierwsza ciaza i nie wiem czy to normalne, ale mam ogolnie dosyc twardy brzuch, taki ubity(jak stoje bo jak leze to sie troche rozłazi i jest miekszy), jak wy macie? Czytalam cos o skurczach, moj gin tez mi mowil ale to wtedy twardnieje na chwile a ja mam taki caly czas...

justa , też tak mam ;) lekarzowi mówiłam to powiedział że to przez to że się napinają mięśnie bo muszą się rozszerzyć :) i te więzadła na których "wisi" macica również :) one przed ciążą mają ok.6cm a przed porodem 30cm ;) teraz nasze ciałka i ciałka maluszków szybko przybierają na wadze i się po prostu wszystko napina ;) a i pewnie maleństwo się prostuje i wypina to Tobie również twardy brzuch się robi , ja mam identycznie ,budzę się rano to mam taką wyspę twardą na brzuchu :p i to maleństwo sobie tam śpi :) więc nie martw się a na najbliższej wizycie powiedz lekarzowi to pewnie Ci szyjkę sprawdzi dla Twojego własnego spokoju ;)

Jeśli chodzi o magnez to mi gin kazała jeść Chelamag B6 2 tabletki dziennie i wszystko przestało boleć. Wcześniej bardzo bolały mnie stawy a po magnezie wszystko przeszło.

kurcze z tym twardnieniem brzucha to uważajcie... jak jest na chwilkę jak dziecko się wypina to ok.. ale jak to twardnienie trwa dłużej to skonsultujcie to z lekarzem...

mnie ginka zawsze mówi, że brzuch ma być miękki

Bożesz.. jak czytam o Waszych dolegliwościach to tak jak o moich bym czytała :szok:
Co do drętwienia rąk to lekarz mi już wcześniej mówił, że to jest normalne i przygotował mnie na to żebym się nie wystraszyła :-) ja mam jeszcze ból prawego biodra, ze nogi nie moge podnieść :-( już przyzwyczaiłam się do tego bólu i jest ok ale jak ona nadal będzie tak boleć to już boje się porodu.. :confused2:

reklama
kurcze z tym twardnieniem brzucha to uważajcie... jak jest na chwilkę jak dziecko się wypina to ok.. ale jak to twardnienie trwa dłużej to skonsultujcie to z lekarzem...

mnie ginka zawsze mówi, że brzuch ma być miękki

moja ginka tej samej teorii - tez co wizyta pyta mnie czy brzuch twardnieje - więc jest to ważna sprawa...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry