reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Doe - gratuluję !!!!!!!!!! To z pewnością dzidzia :tak:
Kopfer - Może właśnie najbardziej czujesz ruchy po bokach i to może być dzieciątko. No bo w końcu już 21 tc Ci leci. Także myślę, że lekarz Cię upewni :happy: Ja np. w dzień czuję ruchy na całej powierzchni brzucha, ale wieczorem w łóżku, tylko jak się położę na wznak, wtedy to aż mi się brzuch wypina :-)

reklama
Gratuluję wszystkim mamom, które poczuły ruchy maluszka! Ja już jakiś czas temu zaczęłam panikować, że jako jedyna w tym gronie nic nie czuję. Ostatnia wizyta w szpitalu trochę mnie uspokoiła ( choć jednocześnie mocno podminowała, ale to historia na inny post), bo usłyszałam serduszko mojego Robalka. Poza tym zmobilizowałam mojego M. do szukania informacji na temat tych ruchów w sieci ( to,co znajdowałam sama, nawet jeśli trafialismy na te same artykuły, zupełnie mnie nie uspokajało).
Ale w końcu, kilka dni temu wreszcie coś poczułam. Najpierw w nocy, miałam wrażenie, że coś mi się mocno przewraca w dolnej części brzucha. A wczoraj rano ( o nieludzkiej, szóstej trzydzieści) mój robalek chyba miał czkawkę: cały brzuch mi rytmicznie podskakiwal, wpatrywałam sie w niego jak zaklęta:) Nawet M. zobaczył i chyba mocno się ucieszył. Bardzo to dziwne uczucie ale szalenie przyjemne:):)chcę więcej ( tak, tak, wiem, niedługo pożałuję tych próśb). W każdym razie trzeba cierpliwie czekać i wszystkie się doczekamy:)

Doe, ciernista - gratulacje :tak:

Moje uaktywnia się późnym wieczorem i rano, w nocy nie, jupiiii bedzie przesypiać całą noc jak sie urodzi :-D

doe gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mój maluch leniwy, żadko się rusza ale w końcu sie doczekam porządnych kopniaków :-)
wszystkim mamom gratuluje kopniaków :-)

ciernista,doe super:):) przyjemne to strasznie jak tak nas maluch łaskocze:):)
po dzisiejszym Usg wiem,że to moje ufo które pojawia się na brzuchu i znika to pupka naszej królewny:):)bo dziś podczas badania znów się cudnie wypięła:):)

Mamuśki, gratluje ruchów Waszych Pociech... My jeszcze czekamy... Tylko śni nam sie, że Maleństwo do nas stuka!!! Jutro USG, zaglądniemy do Maleństwa i trochę sie uspokoimy, mam nadzieję:tak:

mela ty juz po wizycie? super ze oki czyli tez tak masz ze ci sztywnieje tylko jakas czesc mała na brzuchu, czyli to dzidzia sie wypina?
doe, ciernista gratuluje ruchów

ania 2403 właśnie dziś pytałam czy to bejbik może już takie rzeczy wyprawiać i właśnie w tym momencie kiedy to powiedziałam moja malutka się wybrzuszyła, aż się doktorek zaśmiał ,że tu USG nie trzeba żeby tyłek zobaczyć:):)

Doe, ciernista - gratulacje :tak:

Moje uaktywnia się późnym wieczorem i rano, w nocy nie, jupiiii bedzie przesypiać całą noc jak sie urodzi :-D
tak tak dobrze że za marzenia nie karają :-D

dziewczynki również gratuluję ruchów... :-)
moje buszują już wieczorkiem w nocy i rano i w ciągu dnia też.... szwagoerka mówiła mi żebym pamiętała godziny ruchów bo podobno to będą pory karmienia :szok: moje dzieci non stop będą jadły:-D

reklama
Doe gratulacje!!!! Piękne uczucie, co nie??:-)
Agucha, hhhaaaa to samo miałam napisać Eve o tym przesypianiu nocki:-D:-D

a z tym związkiem ruchów maluszków i godzin jedzenia to pierwsze słyszę:crazy: hmmmm

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry