reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Dziewczyny, mam do Was pytanie...

już kilka razy to zauważyłam, ale hmm,, dziwne to trochę :cool::cool:

Zawsze jak Maleństwo szaleje w brzuszku, przykładam rękę do brzucha i czuję jakby takie pulsowanie..... :sorry::sorry::sorry:Czy to możliwe, ze jak Maluch tak bryka w brzuszku, zmęczy sie, to mu serduszko szybciej i mocniej bije, a ja mogę to wyczuć ręką???? Teraz Brzdąc śpi, i jak przykładam rękę, to nic nie czuję... ale jakąś godzinę temu jak usypiałam Igusia leżąc na łóżku, Maleństwo zaczęlo szaleć i normalnie czułam przez rękę jakby bicie jego serduszka:crazy::crazy: Możliwe to???
wika wiesz co mi się wydaje że to nasze jakby ciśnienie taki przepływ krwi, mi dużo żył wyszło, i też jak trzymam rękę na brzuchu to mi pulsuje, myślę że to właśnie coś na zasadzie naszego tętna które jest odczuwalne na całym ciele.. w końcu objętość krwi w ciąży zwiękasza się o 30%:)

I ja mam do was pytanie, myslicie czy wykluczenie mleka z diety bo ostatnio sporo piję może zaprzestać produkowanie siary..? Bo już mnie męczą te mokre cycki :/

wika to chyba nasz puls, bo ja tez lekarza pytałam czy to serduszko dziecka bije bo tez czułam jak łapkę przyłożyłam a on mi na to ze to mój puls chyba ciężko jest o tak wychwycić dziecka uderzenia

wika, siostro, dosłownie dziś rano o tym myslalam, bo zawsze czuję swój puls na brzuchu, ale dziś rano jak małe brykało to czułam szybszy i wyraźniejszy puls. :tak:myślę, że to nasz tylko może jak sie dzidzia wypycha to bardziej go czuć?

wika, siostro, dosłownie dziś rano o tym myslalam, bo zawsze czuję swój puls na brzuchu, ale dziś rano jak małe brykało to czułam szybszy i wyraźniejszy puls. :tak:myślę, że to nasz tylko może jak sie dzidzia wypycha to bardziej go czuć?

tak samo mi się wydaje i ja równiez nie będę odludkiem bo czuję to samo....i niejednokrotnie myślałam czy to bąbelki czy nie ale ginka też mówiła że to mój puls a że cieszy się że czuję ruchy to czuję i swój puls wyraźniej :-)

słyszałam, że rytmiczny tak jakby puls może świadczyć również o czkawce u dziecka, też często wyczuwam i się zastanawiałam, że raz jest a raz go nie ma ...

tez pomyślałam przez chwilkę o czkawce, ale to chyba jeszcze inne uczucie jest!

u mnie raczej to nie czkawka Maleństwa:no::no: u Igusia czkawka objawiała sie tym że mi brzuch lekko podskakiwał :-D:-D

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry