reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
być może wyczytałaś że zaczyna się produkcja siary, a Ty rozumiesz to jako wyciekanie siary a to są dwa inne pojęcia :-p

reklama
Muszę się Wam pochwalić. :-)Dziś zaczyna się 18 tydzień! I moje maleństwo zrobiło mi ogromny prezent i dobija się tak mocno, że pierwszy raz poczułam, jak podskakuje mi ręka na brzuchu. Najpierw myślałam, że mi się wydaje i może to jelita czy coś, ale potem jeszcze "oberwałam" dwa razy, więc nie może to być przypadkowe. :tak:Normalnie aż się wzruszyłam, że w moim brzuszku mieszka już taka silna istotka, która się już tak mocno dobija. :-):-):-)

twilight - gratulacje zatem :tak:

W pierwszej ciąży mi nic nie wyciekało i po porodzie dopiero na 3 dzień dostałam tę namiastkę pokarmu :sorry:

nadalka
user-offline.png
super ze mi roznice pokazalas bo nie bylam pewna ;-) Kazda ksiazka podaje inne inf.

U mnie również niedawno pojawiały się krople na staniku, rozmawiałam z bratową i mówiła, że u jej koleżanki pojawiły się one na samym początku ciąży u niej między 5-6 miesiącem ciąży. Jeżeli chodzi o kwestie swędzenia brzucha to czytałam, że jest to spowodowane napinaniem się skóry i jest do odczuwalne do końca ciąży. Piszą, że pod żadnym warunkiem nie wolno tego drapać, bo tylko potęguje to uczucie...

gratuluję mamusiom poczucia ruchów.... ja dziś jak leżałam to aż się śmiałam...mój J sie pyta co się śmiejesz przecież głupi ten film a ja mu że bable rozrabiają raz jeden raz drugi a on na to no widzisz nie czułaś to chciałąś poczuć a teraz czujesz na maksa i pewno będzie coraz mocniej...ale bidulek tak bardzo chciałby już je poczuć :-(

a co do swedzenia tez mam swędzenie brzucha ale tylko brzucha mama i sioistra mówią że to wynik rosnącego brzucha ale skoro piszecie to też powiem o tym mojej gince już jutro....aj boję się tej wizyty :crazy:

reklama
Malinka- Mnie trochę twardniał brzuch w 1 ciąży i dostałam luteinę. Także powiedz o tym swojemu lekarzowi.

Siary nie miałam przed porodem. Dopiero po Nina pobudziła mi laktację. Ale mnie się szybko mleko unormowało. w 3 dobie miałam nawał, a później już ok...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry