reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny, chcialam Was spytac jako te bardziej zaawansowane i doswiadczone :) Od dwoch dni mam taki jakby twardy brzuch w okolicach zoladka az prawie pod piersiami kilka razy dziennie (i czasem swedzenie skory).Czy mialyscie moze cos takiego ok.16 tygodnia? Z gory dziekuje i pozadrawiam Was.

reklama
Mi brzuch nie twardnieje, ale skóra mnie swędzi i zamierzam o tym lekarzowi powiedzieć, bo to mogą być jakieś zmiany hormonalne. Narazie nie potwierdzam, dam znać co mi lekarz jutro powie.

Mnie tez brzuch nie twardeniej, a swedzenie mam od poczatku ciazy...

Ja miałam koło 16 tc uczucie, że mi się nagle napina i po jakimś czasie rozluźnia brzuch.

a to cos takiego to podobno normalne ;) A powiedzcie dziewczyny.. Macie juz ta tzw"siare" ? Bo ja nie, a podobno kolo 18 tyg miala sie zaczac.. :eek:

a to cos takiego to podobno normalne ;) A powiedzcie dziewczyny.. Macie juz ta tzw"siare" ? Bo ja nie, a podobno kolo 18 tyg miala sie zaczac.. :eek:
a kto ci tak powiedział?

"Około 20. tygodnia ciąży w piersiach zaczyna gromadzić się siara (colostrum) czyli gesty żółty płyn, który w porównaniu do mleka właściwego matki, jest szczególnie bogaty w białka. Większość z nich jest mało odżywcza dla dziecka, ale pełni ważną rolę w dojrzewaniu przewodu pokarmowego Malucha. Pod koniec ciąży siara może samoistnie wyciekać z piersi, ale u niektórych kobiet pojawia się ona dopiero po porodzie."

U mnie pojawiła się w 17tc z czego to są minimalnie kropelkowe sprawy. Mój lekarz mówił że pojawia się ona we wczesnej ciąży, przed porodem a nawet dopiero po porodzie.

Ostatnia edycja:
nadalka
user-offline.png
ogolnie to dostalam od mojej ginekolog taka ksiazeczke, co sie dzieje w poszczegolnym tyg ciazy.. I to co mowicie nazywa sie jakos.. Tutaj Wam znalazlam o tym artykol..:
Twardnienie brzucha w ciąży | Prowadzenie Ciąży Wrocław

Tam tez sa napisane wszystkie inne rzeczy wlasnie, jak np "siara".. A ja to chyba ogolnie jestem jakas opozniona, kurde... :eek::eek:

Z siarą jest tak, jak ze wszystkim w ciąży: ruchami, mdłościami, a nawet wielkością brzucha. Wszystko jest indywidualne. U jednej może się siara pojawić w 17 tc u innej po porodzie dopiero :tak:

reklama
ja gdzieś dostałam siarę o ile pamiętam po 27 tyg jak się obudziłam z mokrą koszulą :D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry