reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny, chcialam Was spytac jako te bardziej zaawansowane i doswiadczone :) Od dwoch dni mam taki jakby twardy brzuch w okolicach zoladka az prawie pod piersiami kilka razy dziennie (i czasem swedzenie skory).Czy mialyscie moze cos takiego ok.16 tygodnia? Z gory dziekuje i pozadrawiam Was.

reklama
Mi brzuch nie twardnieje, ale skóra mnie swędzi i zamierzam o tym lekarzowi powiedzieć, bo to mogą być jakieś zmiany hormonalne. Narazie nie potwierdzam, dam znać co mi lekarz jutro powie.

Mnie tez brzuch nie twardeniej, a swedzenie mam od poczatku ciazy...

Ja miałam koło 16 tc uczucie, że mi się nagle napina i po jakimś czasie rozluźnia brzuch.

a to cos takiego to podobno normalne ;) A powiedzcie dziewczyny.. Macie juz ta tzw"siare" ? Bo ja nie, a podobno kolo 18 tyg miala sie zaczac.. :eek:

a to cos takiego to podobno normalne ;) A powiedzcie dziewczyny.. Macie juz ta tzw"siare" ? Bo ja nie, a podobno kolo 18 tyg miala sie zaczac.. :eek:
a kto ci tak powiedział?

"Około 20. tygodnia ciąży w piersiach zaczyna gromadzić się siara (colostrum) czyli gesty żółty płyn, który w porównaniu do mleka właściwego matki, jest szczególnie bogaty w białka. Większość z nich jest mało odżywcza dla dziecka, ale pełni ważną rolę w dojrzewaniu przewodu pokarmowego Malucha. Pod koniec ciąży siara może samoistnie wyciekać z piersi, ale u niektórych kobiet pojawia się ona dopiero po porodzie."

U mnie pojawiła się w 17tc z czego to są minimalnie kropelkowe sprawy. Mój lekarz mówił że pojawia się ona we wczesnej ciąży, przed porodem a nawet dopiero po porodzie.

Ostatnia edycja:
nadalka
user-offline.png
ogolnie to dostalam od mojej ginekolog taka ksiazeczke, co sie dzieje w poszczegolnym tyg ciazy.. I to co mowicie nazywa sie jakos.. Tutaj Wam znalazlam o tym artykol..:
Twardnienie brzucha w ciąży | Prowadzenie Ciąży Wrocław

Tam tez sa napisane wszystkie inne rzeczy wlasnie, jak np "siara".. A ja to chyba ogolnie jestem jakas opozniona, kurde... :eek::eek:

Z siarą jest tak, jak ze wszystkim w ciąży: ruchami, mdłościami, a nawet wielkością brzucha. Wszystko jest indywidualne. U jednej może się siara pojawić w 17 tc u innej po porodzie dopiero :tak:

reklama
ja gdzieś dostałam siarę o ile pamiętam po 27 tyg jak się obudziłam z mokrą koszulą :D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry