reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
nadalka ja tez nie dźwigam siatek od początku obchodzę sie sama z sobą jak z jajkiem, a co do śluzu to może być żółty ale czasem warto skontrolowac, ja nawet nie wiedziałam a okazało sie ze mam grzybka i teraz nantamycyne biorę

a lekarz badał ci wymaz czy po prostu stwierdził wzrokowo?

reklama
Wiesz co.. u mnie też kiedyś lekarz stwierdził nadżerkę więc może żółtawy jest od "nadżerkowców" ;-) w każdym bądź razie rozmawiałam o tym z lekarzem i to jest całkowicie normalny kolor. No chyba że nagle pipuszka zaczęłaby swędzieć, piec albo ten śluz miał dziwny zapach (w ciąży śluz powinien być bezwonny) to wtedy może być infekcja. Więc nie martw się, wszystko jest ok :-)

nadalka nie zawsze chyba, bo ja mam czasem taki a infekcji nie mam. Zwykle musi niezbyt fajnie pachnieć no i jakieś swędzenie się pojawia chyba. Co do zakupów, ja noszę a potem sobie wyrzucam, że takie ciężary nosiłam i pewnie dziecku coś zrobiłam. Generalnie teraz każę mężowi jak wraca z pracy cięższe rzeczy kupować.

a jak bym poprosiła gina o jakieś globulki tak wrazie w to by nie zaszkodziło?

Nadalka nie miałam wymazu włożył łapki pooglądał mówi ze grzybek, ja jeszcze skarżyłam sie na taki biały nalot wewnątrz warg sromowych taki serowaty fuj:szok:i lekarz popatrzył i dostałam nantamycyne w globulkach bezpieczna w ciąży 20 globulek muszę wziąść i maść pimafucin tez bezpieczna w ciąży bo powiedział że clotrimazol raczej nie powinno się stosować
Nantamycyna nie szkodzi, aplikacja też nie także spoko można brać ja biorę i muszę ufać swojemu lekarzowi

Co do zakupów to mi lekarz na poczatku ciąży mówił, że póki nie ma żadnego zagrożenia, to mogę normalnie nosić zakupy, a po 6 miesiącu poprosić kogoś z rodziny.
Ja przez wyrostek i te cholerne bóle mogę nosić max 3 kg. A jak przyszedł zamówiony wózek i przepchnęłam kartony z przedpokoju do nas, to po chwili tak mnie zaczęło boleć i ciągnąć, że musiałam się na trochę położyć:-( Byłam na siebie wściekła, że przesuwałam to. Czasem zrobie coś odruchowo, np za szybko ukucnę, albo wstanę, czasem sie zapomnę i chce podnieść mojego pieska (niecałe 6 kg), a tak zaboli, że mam łzy w oczach i pot na całym ciele. Właśnie tego się najbardziej boję, że za szybko zawsze coś chce zrobić, a potem ten cholerny ból...

właśnie zauważyłam na bieliźnie brązowe ślady.. nie wiem czy to krew czy juz mi w oczach coś nie tak ...

reklama
nie wiem czy to też nie z pęcherza bo dużo sikam i może to już pęcherz jest przekrwiony albo coś :/

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry