- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Dziewczyny poczułam pierwsze ruchy!! Leżę sobie na brzuszku na łóżku i wyraźnie czuje że ktoś mi przy żebrach po prawej stronie kombinuje Oho trochę się poruszyłam i ucichło Wydawało mi sie że na ruchy za prędko, ale to jest bankowo TO! Akurat fajnie dzidzia musiala się ułożyć.
A nie sądzicie że to trochę za wcześnie? Mi się wydaje że dopiero koło 18-20 tc można coś poczuć. Ja mimo że jestem bardzo szczupła, to nie sądze żeby to co czuje to było dziecko. Raczej porostu działający system trawienny itd. Ale ja ogólnie sceptyczna jestem Dopóki nie poczuję prawdziwego kopniaka czy czegoś takiego będę brała to raczej za śpiew jelit a nie dziecka
Lilula też myślałam że za wcześnie, jednak dzisiaj poczułąm wyraźnie. Pewnie sporo pomogło w tym że leżałam na brzuchu (a nie mam go praktycznie w ogóle) a dzidzia przesunęła się bliżej żeber i sobie kombinowała A to uczucie znam doskonale bo Kacper uwielbiał szaleć przy żebrach Oj jak wspomne sobie ile razy zahaczał nóżkami o żebra i ciągnął to mnie na samą myśl brzuch boli
Patra - No tak, w przypadku ,gdy ktoś jest mamą po raz drugi, ruchy można poczuć nawet miesiąc wcześniej niż podczas pierwszej ciąży Więc pewnie się nie mylisz . Ja jeszcze muszę poczekać niestety
Ja w pierwszej ciąży poczułąm coś koło 16 tc, teraz narazie nie, albo nie zwracam uwagi poprostu
Lilula zobaczysz że to będzie szybciej niż myślisz
Jejku teraz wyczekujemy pierwszych ruchów, a jak już będą one wyraźne to będziemy się skupiały na liczeniu kopniaków i szalały jak będzie ich za mało Lekarz na każdej wizycie pytał ile jest mniej więcej ruchów w ciągu godziny i jakie są przerwy między nimi. Liczenie jest bardzo ważne w ostatnich miesiącach ciąży. Położna radziła liczyć tak 3 razy dziennie i zapisywać na karteczce. Idzie zwariować
Jejku teraz wyczekujemy pierwszych ruchów, a jak już będą one wyraźne to będziemy się skupiały na liczeniu kopniaków i szalały jak będzie ich za mało Lekarz na każdej wizycie pytał ile jest mniej więcej ruchów w ciągu godziny i jakie są przerwy między nimi. Liczenie jest bardzo ważne w ostatnich miesiącach ciąży. Położna radziła liczyć tak 3 razy dziennie i zapisywać na karteczce. Idzie zwariować
reklama
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: